Vecka 18

Söndag 4 maj
En lugn och skön dag blev det idag. Krippa åkte iväg och spelade golf, jag funderade först på att följa med men ångrade mig. Jag och Ebba stannade hemma och tog det lugnt och Leia gick till mamma och Johan. Leia kom hem igen vid 12:30, helt slut var hon så vi gick och la oss i min säng och somnade gott alla tre. När vi vaknade var Krippa hemma. Han åkte iväg och handlade och jag och Ebba gick till parken, lite måste hon ju få komma ut! Leia kom till parken efter en stund och vi lekte en massa. Krippa kom också dit så småningom och när vi lekt klart gick vi hem och fixade mat, tvätt och annat som måste fixas med. VI hann även leka en del kurragömma, det är ju så kul!

Lördag 3 maj
Vi var iväg tidigt idag, gick till parken och lekte en massa med Leia (ja, Ebba sover ju 1-2 timmar på morgonen)... När vi lekt klart gick vi upp till globen och åt lunch och gick sen och köpte en hink till Ebba, de måste ju ha varsin i sandlådan! Vi passade även på att handla mat till ikväll, skönt att få det gjort. Vi gick sen hem och sov, alla somnade i sina egna sängar, sååå skönt! När vi vaknade så lekte vi en stund innan det var dags för Krippa och Leia att laga lasagne! Den blev jättegod, och väldigt mycket så nu har vi mat till imorgon också! På kvällen har vi haft jättemysigt, lekt kurragömma, ritat, ätit godis, busat osv.

Fredag 2 maj
image203
Mamma var här på förmiddagen och lekte med oss sen när vi sovit kom Tomas hit så vi har haft sällsis hela dagen. Barnen har varit snälla, sovit gott och lekt en massa, en riktigt mysig hemmadag! Krippa kom hem tidigt, mitt under vår kurragömmalek! Vi åt sen middag med Tomas, pizza, riktigt gott!

Torsdag 1 maj
Vi är lediga!
Ja, vår lediga dag började inte så bra för Leia kräktes ner halva lägenheten! När hon kräkts klart så somnade hon i soffan och sov i två timmar. När hon vaknade mådde hon bra igen och var pigg och glad! Undrar vad det var som ställde till eländet!!! Vi gick i alla fall till parken efter lunch eftersom alla verkade må bra. Där lekte vi i flera timmar tills det var dags för Ebba att sova, då gick vi till en annan park så att hon somnade på vägen dit. Efter all lek var det dags att bege sig hemåt och tvätta och sen handla mat... På kvällen fick Leia äntligen se "Snövit", jösses vad hon längtat efter det, hon älskade den! Vi kommer nog få se den många gånger framöver...

Onsdag 30 april - valborg!
Krippa jobbade hemifrån idag, det är ju halvdag. Jag och Ebba tog det lugnt här hemma, hon sov en del och åt lunch. Vid 14 gick vi och hämtade Leia tillsammans. Hon fick sen bestämma om vi skulle gå direkt till mormor eller gå till parken först, självklart bestämde hon att vi skulle gå direkt till mormor! Där lekte vi ute i trädgården, grillade och hade det riktigt bra. Barnen skötte sig och vi kunde slappna av och äta gott.

Tisdag 29 april
Ebba har hög feber så jag hade ingen lust att släpa med henne på mammaträff i Årsta utan vi stannade här i blåsut. Först gick vi till parken med Leia, Ebba fick då sova i vagnen så fick Leia leka av sig. Hon sprang sen iväg med Petra och några från hennes avdelning för att handla då gick jag iväg med Ebba till ängen. Jossan kom dit efter en stund med Thelma och vi tog en promenad. Vi käkade lunch på ett fik och träffade sen Ingrid och Linus och vi gick till skogskyrkogården där det finns ett mysigt café där vi drack kaffe. Vi gick sen en långpromenad så att barnen fick sova ordentligt och sen satt vi på ängen och snackade innan det var dags att hämta de stora barnen. Ebba vaknade när vi kom till dagis, hon var darrig och ganska varm och sen när vi gick till parken blev hon riktigt gnällig och ville bara amma. Vi gick då hem och efter en stunds gråt piggnade hon till och var sen på strålande humör hela kvällen, jösses vad det kan svänga.... Bittan kom hit med god mat och hon lekte med barnen hela kvällen så jag och Krippa kunde tvätta och betala räkningar, vilket kul nöje!

Måndag 28 april
Jag och Ebba var hemma och städade och fixade lite. Gick ut på eftermiddagen en promenad och hämtade sen Leia och gick till parken!

Vecka 17

Söndag 27 april
En härlig dag! Jag och Leia åkte iväg och badade och jösses vad glad hon var! Vi pratade, skrattade och hade hur mysigt som helst!!! Det är så kul ibland att vara ensam med en av tjejerna, man får så mycket mer tid och hinner prata mer. Leia är så rolig att snacka med nu, hon är så smart och tänker verkligen igenom saker och ting. Efter badet handlade vi lite och sen åkte vi hem så att Leia fick sova några timmar. När hon sovit klart gick hon och Krippa iväg till tvättis och sen till parken. Jag och Ebba stannade då hemme och mös, hon somnade efter en stund i min famn... På kvällen har vi busat, lekt kurragömma och annat kul, jösses vad vi skrattat allihopa!

Lördag 26 april
image201
Mamma har vernissage inne vid mosse backe!

Fredag 25 april
Jag och Ebba har haft en riktigt härlig dag idag! Vi har varit ute från 9-17 och bara myst i solen. Vi var i parken och lekte och när Ebba sov läste jag sen var vi i globen och åt lunch och efter det gick vi till en annan park och lekte tills det var dags att sova igen. Efter dagis gick vi till parken igen med Leia och det var full fart hela eftermiddagen tills det var dags att gå hem. På kvällen gjorde vi tacos som alla gillade och nu sitter Leia och tittar på Shrek med svenskt tal (hon har bara sett med engelskt innan), hon är helt förtrollad!


Torsdag 24 april
Mamma/pappaträff hos Guillermo i Årsta.

image199
Vår söta fina 1-åring!

Vi hade det jättebra på träffen. Guillermo, Kajsa och Alma bor på nedre botten i Årsta och har en jättefin uteplats så där satt vi hela dagen och åt god mat, fikade, snackade och lekte... Jag och Ebba gick både dit och hem, riktigt skönt i det fina vädret... Efter dagis gick vi självklart till parken och lekte sen gick vi hem och åt mat. Jösses vad Leia åt, hon var riktigt hungrig, kul att se! Allt gick bra på kvällen också, Krippa var ju på fotboll så vi tjejer var ensamma men de är ju så duktiga och snälla så det fungerar utmärkt.... Lite trött blev jag när jag badat båda och satt dem på golvet för att hämta blöja och pyjamas och Ebba precis då passar på att bajsa en massa så det bara var att börja om, men nu i efterhand kan man ju skratta åt det : )

Onsdag 23 april
Krippa jobbar hemifrån, jag och Leia ska till tandläkaren! Jag och Ebba gick iväg och handlade och solade innan det var dags att hämta Leia. Ebba sov i vagnen så Krippa och Ebba följde med till tandis men de fick sitta utanför. Leia var superduktig där inne, hon tittade och svarade Bettan så bra på allt. Bettan frågade om hon använde napp, ja svarade hon "men jag ska sluta med den när jag fyller 3 år i höst". Det var bra tyckte Bettan för då växer inte tänderna konstigt! Efter tandläkarbesöket gick jag och barnen till parken där vi träffade alla mammor, pappor och barn. Leia lekte så fint och Ebba sov nästan hela tiden så jag bara njöt och snackade tills det var dags att gå hem och äta.

Tisdag 22 april
Idag tog jag, Jossan, Linus och Maria en promenad med våra yngsta barn efter att vi lämnat de stora på dagis. Det är så härligt väder så det var riktigt skönt! Vi gick bort till gamla enskede och sen bort till ett café där vi tog en fika ute i solen! Ebba sov hela tiden så jag kunde bara njuta : ) När vi fikat klart gick vi bort till öppna förskolan där barnen fick lunch och sen leka av sig. Vid 14:30 var det dags att gå därifrån för att hämta de stora barnen. Ebba somnade då igen och sov sen länge. Vi gick till parken hela gänget där de stora barnen lekte jätte fint så återigen kunde jag njuta av det fina vädret.

Måndag 21 april
Åter igen en riktigt solig och fin dag. Jag och Ebba har varit ute mycket, hon har sovit och jag läst min bok. Hur skönt som helst har det varit, jag bara njuter av det fina vädret! Efter dagis gick vi självklart till parken och lekte med Theo, Klara och deras familjer. Härligt härligt!


Vecka 16

Söndag 20 april
En helt underbar dag! Sol sol och åter sol! Vi har lekt i två parker, lekt hemma hos mamma och ätit lunch i parken. Man känner sig nu lite solbränd och skönt trött!
image202

Lördag 19 april
Stort grattis till vår älskade lilla söta Ebba som idag fyller 1 år!!!!
Jag kan inte förstå att det var ett helt år sedan som hon kom till världen, då vägde hon bara 3.930 gram och idag väger hon 11.755 gram. Helt otroligt vad tiden går fort! Vi är så glada att hon kom till oss, alltid lika glad, snäll och lätt att ha att göra med!
Idag blir det kalas för släkten, lite tårta och bullar. Sen ikväll ska jag åka iväg en stund på Lisas 30-års fest!

image188


Ett jättelyckat kalas, Ebba tackar så mycket för alla fina presenter! Verkligen helt perfekta presenter från allesammans, tusen tusen tack!!!


Fredag 18 april
Ska idag träffa Pamela Polis! Jag och Pamela hade lite att fixa med och allt gick bra, Pamela hade så klart med sig en massa fina presenter både till Leia och Ebba, hon är ju såååå snäll! Hoppas hon får barn snart så vi kan ge igen! Vi gick och hämtade Leia tillsammans när vi fixat klart det vi hade att göra här hemma. Hon blev så glad över att se Pamela och frågade direkt "var är bubblorna då?", förra sommaren blåste de nämligen såpbubblor tillsammans... Vi lekte och lekte i parken dit även Tomas, mamma och Jossan med familj kom! Vi hade det verkligen jättebra och det var sååå skönt väder! Jag, Tomas och Ebba åkte och handlade vid 17, pizza från mitt favoritställe till oss och köttbullar och makaroner till Leia och Ebba. Tack mamma för pizzorna och tack Tomas för all hjälp med barnen! Förresten om ni undrar var Krippa är så är han på fotboll!

Torsdag 17 april
Mammaträff här hemma.... Vi blev 7 föräldrar och 7 barn, allt gick jättebra och barnen var så snälla och lekte så fint! Mamma kom hit på morgonen med nybakta bullar och hon hjälpte till med både det ena och det andra. Pajerna blev jättegoda och så gjorde jag en tårta också eftersom Tova fyller 1 år imorgon, Ebba på lördag och Noelia på söndag. Mätta och belåtna gick vi vid 14:30 ut allihopa, jag hämtade Leia och så gick vi hela gänget till parken. En mycket lyckad dag för både barn och föräldrar, men nu är man lite trött : )
image186
När får man börja egentligen?
image187
Dom kanske inte märker om jag tar lite....

Onsdag 16 april
Idag blev det nästan en lite stressig dag, det är man inte van vid nu när man är mammaledig : ) Först fick vi iofs ta det lugnt på förmiddagen, Ebba sov och jag vilade. Vid 11 kom Sandra från BabyBjörn hit och kollade lite på oss när vi använde vår bärsele som vi fått av dom. Efter det åt vi lunch och sen gav vi oss ut till biblioteket där vi lämnade böcker för att sen gå vidare till BVC. På BVC fick Ebba vaccination som gick bra och så fick hon vägas och mätas (Pamela, vikt och längd är nu uppdaterat!). Hon väger nu 11.755 och är 76 cm (Leia vägde 12.370 när hon var 11 månader så Ebba är mindre). Efter BVC gick vi och handlade allt som vi behöver inför mammaträffen imorgon och sen var det dags att gå till dagis! Efter vi hämtat Leia gick vi till parken och där kunde vi slappna av och bara leka! På kvällen gjorde vi iordning pajskalen och Leia var hur duktig som helst, jag behövde i princip bara ta hand om disken, perfekt!

Tisdag 15 april
Idag var det dags att laga mitt hål hos tandläkaren, mamma var barnvakt så jag kunde gå dit i lugn och ro. Tyvärr upptäckte Bettan att jag hade två hål så det var bara att laga! Måste sluta småäta, men det är ju så svårt när man är hemma... Även fast jag inte äter mycket godis så får jag tänka på att det är socker i nästan allt, ja även frukt... Efter tandläkaren gick jag hem till mamma och bjöd henne på lasagnen som var kvar från i söndags. Efter lunchen gick jag och Ebba till öppna förskolan där hon fick leka av sig innan det var dags att hämta Leia. Vi mötte upp mamma och gick tillsammans till dagis. Ebba somnade gott i vagnen och sov sen hela tiden medan vi andra lekte i parken. På kvällen putsade mamma och Leia fönstren, skönt att få det gjort!

Måndag 14 april
Tänk att på lördag fyller Ebba 1 år, tiden går så fort så det är läskigt! Hon känns ju fortfarande som vår lilla bebis, men hon börjar ju faktiskt bli stor nu! Hon kan säga "mamma" och "där" och kryper runt och river ner allt hon kommer åt... Hon vill vara där vi är, är riktigt sällskapssjuk och intresserad av allt man gör. Det känns inte som om hon kommer börja gå på ett bra tag, men man vet ju aldrig. Hon gillar att gå när man håller henne i händerna, men är lite vinglig på benen...

Vecka 15

Söndag 13 april
Idag blev det handling och storkok, gjorde två lasagner så nu har vi mat i några dagar. Tomas kom hit och lekte med barnen och det uppskattade dom båda två. Så skönt när man kan fixa lite i lugn och ro och man vet att barnen har kul!

Lördag 12 april
Idag har vi varit iväg hela dagen! Vi började med parken kl. 9 sen ner till hammarby sjöstad för att hitta en present till Ebba. Lunch, promenader, sovande barn, shopping, ja, dagen har flutit på riktigt bra och det var riktigt skönt att vara iväg! Vi gjorde några fynd och vi har haft det riktigt kul och mysigt! Det var dock skönt att komma hem på kvällen, vi var lite trötta då! Mysigt att då sätta sig och titta på en film efter maten och äta lördagsgodis och efter det somnade barnen så gott!

Fredag 11 april
Efter att jag och Ebba lämnat Leia gick vi till Årsta, Ebba somnade redan innan vi lämnat Leia och sov sen hela vägen hem till Malin. Där hade vi mamma/pappaträff och den var som vanligt väldigt lyckad. Ebba var lite klängig och mammig, men inte så farligt... Vi fick god mat och fick sitta och snacka skit, precis vad man behöver när man är mammaledig : ) Efter träffen gick vi till globen, där träffade vi Jossan och Maria (med barn) och vi gick till Lindex. Där har de kampanj med "Fem myror är fler än fyra elefanter" kläder. Jösses vad utplockat det var, det fanns knappt någonting kvar, men jag lyckades norpa åt mig 2 t-tröjor, ett par shorts och en body så jag var nöjd! Allt är slut även på nätet så folk har handlat som galningar! Efter shoppingen gick jag och Jossan till dagis och hämtade våra stora barn, Maria gick hem med sina sjuklingar. Vi gick sen till parken där vi lekte och lekte och lekte, barnen hade riktigt kul! Kristofer ringe efter några timmar och undrade när vi skulle komma hem : ) Väl hemma hade Krippa damsugit och plockat så det var så skönt att kunna sätta sig och ha fredagsmys!

Torsdag 10 april
Idag gick jag och Ebba till Jossan efter att Ebba sovit sin förmiddagslur (som brukar vara på 2 timmar). Där fick vi en massa god mat, jösses vad hon fixat! Ebba började med att bajsa på hennes köksgolv, kändes ju halvbra eftersom dom har grymt fint hemma hos sig. Jossan däremot torkade snabbt upp det och sen var det inte mer med det... Ja, hon är ju inte bra i magen än lilla Ebba, vill mest amma, när ska vi sluta med det egentligen? Efter lunchen gick vi i alla fall iväg till öppna förskolan där Ebba och Thelma fick leka av sig. De hade jättekul och de somnade gott när vi gick därifrån. Vi hämtade Leia och Theo på dagis och gick med dom till parken dit även Maria kom med sina barn. Det var så skönt att vara där och barnen lekte så fint (Ebba sov) så vi stannade i två timmar, sen fick vi skunda oss hem för mamma skulle komma hit. Vi mötte mamma på vägen och hon hade varit snäll och handlat med sig mat till oss. Jätteskönt att få lite sällskap nu när man är ensam med barnen....

Onsdag 9 april
Ebba har fått dagisplats! 25 augusti börjar hon på Blåsutgården (samma dagis som Leia) på Leias gamla avdelning stormen!
Idag var vi hemma, imorgon vågar vi nog ge oss ut igen. Vi har sovit, damsugit, och städat upp lite här hemma. Efter att vi hämtat Leia gick vi till parken och gungade en stund med Alice. Det regnade med vi struntade i det, lite frisk luft måste vi ju få! På kvällen kom Bittan hit med jättegod mat, trodde inte jag skulle få i mig något eftersom jag fortfarande mår lite illa men tji fick jag för jag åt nog för 4!


Tisdag 8 april
Det blev en vilodag även idag, måst ju kurera oss ordentligt så att vi blir friska! Leia var på underbart humör när vi hämtade henne, det var så härligt. Vi gick hem och lekte i hennes rum och både Leia och Ebba var på strålande humör och lekte helt otroligt fint, jättekul!

Måndag 7 april
Grattis Hampus som fyller 19 år idag!

Vi är magsjuka, men Ebba har slutat kräkas i alla fall... Vi lyckades ta oss till dagis i alla fall för Leia var pigg och frisk. Jag och Ebba gick sen hem och la oss på soffan, vi sov gott

Vecka 14

Söndag 6 april
Idag ville vi göra något kul med Leia så vi åkte och hämtade henne vid 10 och lämnade över Ebba till mamma. Vi åkte sen till Andys i sickla som Leia har tjatat om sen vi var där sist. Där sprang vi runt och åkte stora kanor, lekte i bollhaven och hoppade bland kuddarna. Det var riktigt kul och jag tror Leia uppskattade att få vara själv med mig och Krippa... På vägen hem somnade Leia som en stock i bilen, det var bara att lyfta upp henne i sängen. Jag åkte sen och hämtade Ebba och när vi kom hem sov både Krippa och Leia så vi somnade också gott på soffan : ) Vi vaknade sent och fick skynda oss iväg till Hampus kalas, det gick bra förutom att Ebba spydde i bilen. På kalaset lekte Leia med mamma och Johan förståss så jag kunde fika i lugn och ro. Väl hemma igen åt vi middag och efter den började Ebba kräkas igen och kräktes sen hela natten. jag och Krippa mår inte heller så bra, magsjuka, jag blir tokig på att vi aldrig får vara friska!

Lördag 5 april
Leia ville idag så gärna gå till backvägen så vi ringde och frågade om mamma ville leka med henne och det ville hon så klart! Hon kom och hämtade Leia vid 10 och sen var de iväg hela dagen... Ebba somnade här hemma och sov jättelänge. Efter det fick hon lunch och vi gick sen upp till globen där Kristofer handlade t-tröja och linne och så åt vi lunch. Efter det tog vi en promenad bort till BEA där vi handlade middagsmat, därifrån gick vi till backvägen och fick där fika. Vi satt i trädgården i solen en stund medan Ebba sov, Krippa gick sen hem med all vår mat men jag och Ebba stannade och bakade bullar. Krippa kom sen och hämtade oss med bilen, Leia ville absolut stanna och sova över så det fick hon. Vi hade en mysig lördagskväll med en massa god mat och en glad liten Ebba.

Fredag 4 april
image180
image181

Idag kändes Leia inte helt hundra, hon var lite dålig i magen och verkade lite trött så det var bäst att hon var hemma tyckte jag. Självklart ville hon gå på trollfesten så vi gick dit allihopa (jag, Ebba och Leia) och det var väldigt lyckat. De sjöng, dansade och lekte och fick leta efter en påse popcorn. De andra barnen tyckte Leia var så fin och söt, det var riktigt kul att se hur de beundrade hennes utstyrsel, de flesta barnen hade svans och lite prickar på näsan men som vanligt hade vi gått längst : ) Leia och jag tycker ju att det är så kul att fixa, sminka och klä ut sig, tom Ebba satt och skrattade för fullt när jag fixade Leias hår! Efter festen gick vi i alla fall hem, lika bra att ha Leia hemma nu när man kan. Vi åt lunch och sov sen allihopa tillsammans i två timmar, så skönt så skönt! Sen kom mamma en stund med god fredagsmat och nybakt bröd, lyxigt att få maten serverad! Hon lekte en stund med barnen och gick sen hem till sitt! Kristofer kunde komma hem ganska tidigt idag trots möte! Vi har nu badat barnen och de leker nu fint här, Leia med sin nya sparkcykel och Ebba med det hon kan hitta...

Torsdag 3 april
Idag tog jag och Ebba det lugnt på förmiddagen, vi vilade och åt en långlunch. Efter lunch gick vi upp till globen där vi handlade lite mat och träffade sen Maria och Elin som vi gick hem med. Vi började på trolldräkterna till våra stora barn som dom ska ha imorgon. Hoppas det blir bra! Vi sydde en svans och lappar på t-tröjor, tur att dom ska vara troll för då ska det ju vara lite tokigt, vint och snett : ) Vi hann inte riktigt klart innan det var dags att hämta barnen så vi sprang till dagis och tog sen med alla barnen hem till Maria där vi sydde klart medan barnen lekte.

Onsdag 2 april
Mammaträff hos Diana på Kungsholmen...
image179
Ebba hade kul på mammaträffen som ni kan se!

Vi har haft det jättebra idag. Först tog vi en långpromenad och hoppade sen på bussen sista biten hem till Diana. Väl där fick vi god lunch och gott fika. Ebba for runt och lekte med allt och alla och var jätteglad hela tiden. På vägen hem somnade hon direkt så det blev en lugn hemfärd. Leia var ute och lekte när vi kom, de hade tom ätit mellis ute, skönt nu när det är så varmt! Vi gick till parken tillsammans med Theo och Alice och där hade barnen det bra. Ebba sov mest och Leia lekte och lekte....

Tisdag 1 april
Vi har haft en riktigt mysig dag idag. Först gick vi hem och vilade eller Ebba vilade och jag städade upp lite. Efter det gick vi ut och mötte Jossan och Maria (med barn) och vi tog sällskap till öppna förskolan. Där lekte barnen så fint så fint och vi vuxna kunde sitta och snacka och fika. Efter det gick vi och hämtade våra stora barn och gick med dem till parken där de fick springa av sig lite innan vi gick hem till oss. Här hemma blev det fullt ös, men ändå lugnt för att vara 6 barn här... Riktigt kul var det och jag är mycket nöjd över vår dag : )


Måndag 31 mars
Idag tog jag och Ebba det lugnt här hemma på förmiddagen. Efter lunch gick vi ut och gick i det fina vädret, det var skönt! Vi handlade och gick sen till dagis lite tidigare än vanligt. På väg till dagis träffade jag på Maria, Elin, Vicky och Anna. Vi tog sällskap och bestämde oss för att gå till parken när vi hämtat barnen. Leia satt och åt glass i stora lass eftersom det var Noras födelsedag. Hon var så glad och nöjd, sjöng och mumsade och gav mig och Ebba lite att smaska på medan vi väntade. I parken var allt bra, Ebba satt nöjd i sandlådan och lekte medan Leia rusade runt och lekte med Albin. När vi lekt klart följde vi med Albin hem där vi fick fika och leka av oss. Kul att det händer lite på eftermiddagarna, känns som om barnen verkligen uppskattar det.

RSS 2.0