Vecka 22

Söndag 3 juni
Vad härligt det är med fint väder! Trots att jag är sjuk så orkade jag mig ut och det ångrar jag inte, tänk vad alvedon kan vara bra ibland : ) Vi åkte iväg till Bandängen (Vantörs största lekplats) och där njöt vi av solen... Vi började med att titta på alla djuren (grisar, kaniner, getter, lamm, höns) sedan grillade vi korv och hamburgare. Efter det var det dags att leka och Leia sprang runt och var helt överlycklig! Vi grävde i sandlådan, gungade mm tills hon var jättetrött. Då gick vi ner mot gräsmattan och då somnade hon gott i vagnen så sen var det bara att ligga och njuta! När vi ätit mellis och gungat lite mer så var det dags att åka hem och stoppa ner Leia i badkaret (hon var inte lite smutsig!). Kristofer åkte iväg och handlade mat medan vi tjejer badade och myste lite här hemma. Tur att vi har världens snällaste tjejer som verkligen är enkla att ta med sig överallt. Ebba kan man i princip sätta eller lägga varsom och hon är nöjd (om hon inte är hungrig). Som när vi skulle laga mat fick hon sitta i bilbarnstolen, då satt hon och tittade runt sig ett tag och somnade sen gott när maten nästan var klar!  Nu på kvällen har vi tagit det väldigt lugnt, kollat lite på Pippi (måste se minst en film per dag) och läst böcker. Det är så mysigt nu när man lägger Leia för då får man läsa några böcker för henne och hon bara ligger och lyssnar och myser bredvid!

Ebba ligger och sover gott i bilbarnstolen!

Lördag 2 juni
Imorse när jag vaknade mådde jag inge bra alls, ont i halsen och ont i kroppen! Trodde jag inte skulle orka med att vara uppe på benen idag men efter 2 alvedon så ordnade det upp sig... Vi stannade i alla fall inne och fixade lite här hemma. Badade Ebba och när Leia såg det så ville hon självklart hoppa i badkaret och det fick hon så klart! Hon var så duktig när hon badade med Ebba och tog det jättelugnt och var hur snäll som helst! Efter badet klädde vi på tjejerna och gav oss iväg till Bittan och Göta (där Inger-Ann och Gösta var på besök). Där fick vi jättegod mat och vi satt bara och njöt av det fina vädret, den goda maten och sällskapet... Leia sprang runt och busade, men hade upppassning av både Inger-Ann och Bittan så vi behövde inte oroa oss. Ebba var supersnäll och sov under hela middagen, annars satt hon och mös en massa hos Inger-Ann. Imorgon ska vi försöka komma ut hela dagen om vädret håller i sig och om vi alla mår bra.

Innan badet, efter badet och mys hos Inger-Ann.

Tack Kaisa, Uffe, Emma och Sara för de fina prinsess-klänningarna som Leia och Ebba fick. Ska försöka lägga in en bild på dem iklädda klänningarna inom kort! Tack Inger-Ann och Gösta för presenten, får se vad vi kan köpa för fint för pengarna... TACK TACK TACK!!!!

Kul att Sverige vann matchen mot Danmark, synd att det skulle bli på det sättet, men vi hade vunnit utan supporter-hjälpen...

Fredag 1 juni
Idag blev stora shopping-dagen! Efter att Kristofer lämnat Leia åkte vi andra iväg till Sickla och jösses vad vi hittade grejer! Jag har en helt ny garderob nu, köpte klänningar, skor, en kostym, hårgrejer mm allt på rea så det gick på runt 1000-lappen!!! Kristofer köpte en driver som han gått och dregglat på länge nu och en tröja så han var riktigt nöjd! Det var riktigt kul att gå i affärer tillsammans, Kristofer var riktigt duktig på att plocka fram saker till mig som han tyckte var fina. Det är tur (eller otur) att vi båda gillar att kolla på kläder och att vi gillar samma typ av affärer... Ebba är så otroligt snäll, ligger lugnt i vagnen och tittar sig omkring när hon inte sover! Det gäller att njuta så länge det varar : ) Nu ska vi snart åka och hämta Leia sen ska vi ha en lugn fredagkväll. Imorgon ska vi hem till farmor och äta middag, då ska vi även få träffa Gösta och Inger-Ann!

Torsdag 31 maj
Har varit iväg hela dagen så nu värker fötterna... Det var riktigt mysigt att umgås hela familjen, vi fixade först med faderskapsintyget för Kristofer så nu kan han få kalla sig 2-barnsfar : ) Efter det åkte vi in till stan och gick på kulturhuset där vi åt lunch och lekte en massa. Det är verkligen ett perfekt ställe när man har barn, skönt att kunna sitta i sofforna och amma Ebba medan Leia springer runt. Hon är ju så försiktig så man är inte orolig sen underlättar det förståss när man är två! När både Leia och Ebba somnat i vagnen passade jag och Kristofer på att kolla i affärer. Vi har ju bara varit inne i stan en gång sen vi flyttade tillbaka så det är kul att titta runt lite, men vi var dåliga på att shoppa! Vi hittade i alla fall varsin klänning till flickorna så dom kommer vara fina...
På kvällen gjorde Krisofer en supergod couscous sallad med räkor, avokado och annat i som vi åt i lugn och ro med tända ljus (barnen sov gott)... Ebba somnade redan vid 20-tiden och sov sen till 02:00 då hon ville ha lite mat!

Onsdag 30 maj
Har idag varit i globen halva dagen med min lilla tjej, hon är ju så snäll så det är inga problem att gå i affärer. Har införskaffat lite presenter + middagsmat. Hannes kommer hit efter skolan och sen får vi se om Marie hinner hit. Imorgon är dagis stängt så Kristofer är hemma, vi ska då fixa faderskapsintyg och efter det kanske vi åker en sväng till kulturhuset. Kristofer är ledig även på fredag, skönt med en långhelg för oss alla!
image10
Mina små söta prinsessor! Leia är så snäll med sin lillasyster!!!

Tisdag 29 maj
Jösses vilken tur man får ha ibland! Det ringde en tjej från stadsdelsförvaltningen och frågade om jag fått hennes brev angående ny dagisplats till Leia... Hmm... nej, inte vad jag vet svarade jag. Då berättade hon att Leia blivit erbjuden dagisplats på Blåsutgården (dagiset nedanför oss) och vi skulle egentligen svarat igår men hon ringde för säkerhetsskull och kunde ge oss en tidsfrist till imorgon! Jihoo, vad snällt! Jag ringde genast Kristofer och vi bestämde oss för att tacka ja på en gång! Känns skönt att få så nära till dagis, dessutom ska hennes nuvarande dagis privatiseras till 1 januari och då vet vi inte vilka i personalen och vilka barn som kommer stanna. Känns lite tryggare att gå på ett kommunalt dagis.
Under dagen tog jag och Ebba det väldigt lugnt här hemma. Vi blev erbjudna att följa med Malin, Ida, Maria och Olivia till leksaksmuséet men vi tackade nej. Hade inte riktigt ork att gå dit med 2 barn, och trodde Leia skulle vara för liten för att uppskatta det. Nu när Malin varit där berättade hon att Leia nog skulle uppskattat det så vi får gå dit en annan gång...

Måndag 28 maj
Stort grattis till min kära systeryster som fyller år idag! Tänkte inte skriva ut hur mycket, men hon ser ut att fylla runt 34 år!
Var på BVC imorse med båda barnen och det gick kanonbra. Ebba har gått upp 335 gram sen sist så hon går inte upp lika mycket som Leia men går upp bra! Dom var imponerade av hur stadig hon var i nacken, att hon följde allt så bra med blicken och att hon log en massa åt dem! Kul att man har så duktiga barn!!! Ja, jag fick ju höra hur smart Leia var också. Skönt att hon inte är onormal som är så rädd för andra utan att dom istället säger att hon är smart : ) Det är väl helt psykologiskt riktigt av dom, men det är klart att jag tror att hon är väldigt smart också...

Mormor på besök! Det är kul att ligga i babygymet!


Vecka 21

Söndag 27 maj
Stort grattis till mamma Monika på mors dag! Hoppas du gillar boken...
Det var väldigt trevligt igår, först att få umgås med Malin och Ida, sen att träffa alla vid kvarnen och äta middag där och sen var det väldigt trevligt att Malin följde med oss hem! Tack snälla Malin för all hjälp igår!!!
Idag har vi varit ute och lekt samt ätit lite picnic, det är så skönt att vara ute nu när det är så varmt och soligt!

Lördag 26 maj
Kristofer är idag iväg på svensexa för Tom hela dagen! Leia ska leka hemma hos mamma och Johan så hon har det väldigt bra! Jag och Ebba ska träffa Malin och Ida, vi tänkte ha lite picnic och sen bara ligga och lata oss på en filt (gäller att passa på medan Ebba är så liten). Efter det ska vi upp och inhandla lite saker i globen och sen ska vi ge oss iväg till kvarnen vid gullmars där vi ska fira systeryster... Kanske passar på och äta lite middag vid kvarnen så är det bara hem och dumpa barnen i säng efter det! Väldans tur med vädret har vi allesammans i alla fall!

Fredag 25 maj
Idag var vi iväg på IKEA hela dagen, köpte ny garderob till sovrummet (det blir mycket kläder nu när man är 4!) och lite nya gardiner + kuddar + matta till vardagsrummet. Leia var på dagis och det hade gått kanonbra, när hon kom hem sprang hon in i vardagsrummet och sa "oj, oj, oj" och pekade på alla nya saker. Uppmärksam liten tjej det där! Hon hjälpte snällt till med att sätta ihop bokhyllan, satt och skruvade och pysslade så fint. Ebba var hur snäll som helst hela dagen, sov och åt och skrattade, hur charmig kan man bli? På kvällen gav Kristofer Ebba flaska för första gången (jag hade pumpat ur mjölk) och hon drack snabbt upp hela flaskan. Kände mig väldigt stolt och glad, tänk att man fått såna praktexemplar till barn : )
image6

Torsdag 24 maj
Det var supertrevligt att komma iväg och träffa lite andra mammor idag! Vi blev 6 vuxna och 7 barn (en hade tvillingar) och vi gick alla till ett café där vi käkade lunch. Ebba var yngst och charmade så klart alla : ) Hon var vaken nästan hela tiden men det gör absolut ingenting eftersom hon är så "enkel", accepterar det mesta. Lägger man henne i vagnen så ligger hon där, fast bäst trivs hon så klart i famnen... Jag tror säkert vi mammor kommer träffas snart igen, hoppas i alla fall det, alltid kul att ha legala skäl att bara få sitta och snacka barn så kan jag snacka annat med mina kompisar som inte har barn (så dom uppskattar säkert också att jag träffar fler mammor : ) Vårfesten på dagis var jättemysig, det var så fint väder så vi njöt! Det hade gått jättebra på dagis och det känns skönt. Det enda jobbiga är nu att Leia inte vet hur hon ska umgås med barnen, hon går ju och puttar undan dom när de kommer för nära fröken och vill inte alls leka med dom... Ja, jag är helt säker på att det kommer lösa sig i sinom tid, hoppas det går fort.

Somnade gott på vårfesten...
image5
Trivs väldigt bra i bilbarnstolen, precis som Leia.

Onsdag 23 maj
Idag tänkte jag inte lämna Leia förrän kl. 10 på dagis och sen hämta henne vid 14 eller ännu tidigare, får se om det här kan hjälpa. Det är så fint väder ute idag så vi kanske kan gå till parken efter dagis och leka lite, det beror lite på hur trött Leia är. Hon är verkligen hur trött som helst på kvällarna, vill helst gå och sova vid 18, men så vaknar hon ju runt 5 på morgonen!!! Just nu ligger hon och sover som en stock och har gjort det sen 6:45 (klockan är nu 8) så idag kanske hon är lite piggare... Jag och Ebba sov så där inatt, jag vet att det egentligen är mitt fel för ibland orkar jag inte amma ordenligt så då måste Ebba amma oftare, vanligtvis sover hon ju så himla bra på nätterna (och på dagarna) så jag får försöka skärpa mig och inte ligga och småamma....

Idag hade det gått ritkigt bra på dagis vilket känns som en stooor lättnad! Jessica ska ta hand om inskolningen vilket jag är såååå glad över för hon är verkligen duktig! Det känns jättebra att börja med en liten mjukstart igen, nu tror jag verkligen på att Leia kommer känna sig trygg på dagis. Vi får se hur det går, men jag är mer positiv den här gången, tror det gör jättemycket vad man har för personal som skolar in och den här gången har vi ju en kanontjej!
Medan Leia var på dagis satt jag och Ebba och gosade här hemma, hon var vaken en massa så vi snackade, gosade och skrattade. Hon är så otroligt mysig min lilla plutt, snäll och glad och väldigt enkel att ha att göra med, ja lite som sin storasyster alltså : )

Imorgon ska jag och lilla Ebba in till stan och träffa några andra mammor som vi "träffat" på nätet, får se vad de är för personer. Vore kul med lite fler mammor som vi kan träffa på dagarna, det räcker ju inte med mammagruppen som BVC ordnar med.

Farmor kom förbi under kvällen med god mat till oss, det uppskattas! Tack!!

Tisdag 22 maj
Dax för dagis igen, det gick riktigt smidigt att ta sig dit idag med den nya vagnen! Kändes skönt att Ebba fick ligga och sträcka ut sig och inte behöva hänga som en korv på min mage (även om hon verkar gilla selen också)... Sen var det skönt att kunna gå och handla efter jag lämnat Leia och kunna stuva in alla matkassar i vagnen! Tyvärr såg Leia riktigt bedrövad ut när jag lämnade henne, kändes inge kul alls! Hon är så otroligt tapper och man ser hur hon håller tillbaka tårarna, lilla sötnosen! Jag vill bara ta upp henne och hålla om henne och säga att hon får följa med mig om hon vill fast jag vet ju att jag bara gör det värre då. Istället försöker jag låta så positiv som möjligt och säga att hon får ha det kul på dagis och att jag kommer sen... Fy farao vad svårt det kan vara, jag är rädd att hon känner på sig hur jobbigt jag tycker att det är (även om jag aldrig visar det) och därför så tycker hon att det är jobbigt. Ja, det är inte lätt det här...
Maria kom i alla fall hem och fikade så det var skönt att sitta och prata med någon under dagen. Hon hade med sig en massa smågodis, tidningen Mama och förstod precis hur jobbigt jag tyckte att det var så det var skönt! Tack snälla Maria!!!

När vi hämtade Leia sken hon upp som en sol när hon fick höra att vi skulle gå och träffa Hannes, det var så skönt att få se hennes lilla glada ansikte! Jag längtar ju efter henne som en tok på dagarna samtidigt som det är väldigt mysigt att bara få sitta och mysa med Ebba. Tiden då Ebba är så här liten går ju alldeles för fort så det gäller att njuta av att bara få sitta och krama henne...

Nu ikväll var jag, Kristofer och Ebba iväg på ett möte som Hyresgästföreningen höll i angående ombildning av hyresrätter till bostadsrätter. Det var ett riktigt dåligt möte så det var en besvikelse, men vi hoppas nu på att det snart kommer att hända något här så att vi kan få köpa vår lägenhet (även om jag är emot ombildningarna så är jag egoist och vill göra mig ett klipp)... Kanske måste ta tag lite i saken själv och försöka bilda en bostadsrättsförening men det är ju svårt när man inte kan något om det... Tack Marie och Hannes för att ni tog hand om Leia när vi var borta! Alltid lika skönt när ni kommer på tisdagarna, man får både barnvakt + någon som diskar!

Måndag 21 maj
Idag är båda mina prinsessor hemma, det är riktigt mysigt men självklart är det mer jobb också. Som tur är så sover ju Ebba mest hela tiden så jag och Leia kan mysa en hel del... Det är så mysigt att ha Leia hemma från dagis, jag tycker fortfarande det inte känns så kul att lämna henne ifrån mig. Jag vet ju att det är bra med dagis så de får umgås med andra barn, speciellt bra för Leia som är rädd för de flesta andra barn! Men det känns ändå jobbigt att lämna henne där, tror det blir lättare när hon börjar prata ordentligt så att hon kan berätta hur hon har det (eller så blir det värre). 

Leia är väldigt seg idag, har lite feber och hostar, det kan vara hennes tänder som spökar igen för hon håller på att få de två sista nu (skönt när det är över). Hon vill mest sitta i mitt knä eller titta på "Pippi Långstrump", vi får helt enkelt ha en innedag med filmer. Ebba är också lite förkyld fortfarande men det börjar bli bättre. Det är så jobbigt när så små barn är förkylda, Ebba tyckte det var riktigt läskigt i början att vara täppt i näsan men nu verkar det som om hon börjat vänja sig. Tur att  hon sover bra i alla fall så att hon kan bli bättre fort...

Vikt och längd

Ebba sköter sig bra med ätandet, här är hennes vikt- och längdkurva:
                                                       
                                                vikt (gram):        längd (cm):      huvudomfång (cm):

2008-04-16 (1 år)                     11.755                 76

2008-03-14 (11 månader)        11.700                   74

2007-10-26                             10.080

2007-10-19 (6 månader)          9940

2007-09-13 (5 månader)          9240                    69      

2007-08-20 (4 månader)           8685                   66

2007-07-06 (2,5 månad)            7240                   60               40

2007-06-11 (7,5 veckor)            6460                    59             39,5

2007-05-28 (1 1/4 måndad)         5875                    57             39

2007-05-18 (en månad) :            5540                                        39

2007-05-07 (2,5 vecka):             4880                      54               37

2007-04-30 (11 dagar):               4480

2007-04-21 (2 dagar):                 3750

2007-04-19 (nyfödd):                  3930                    52                35,5

Glad

Presentation av bloggen:


Så där ja, nu har man skapat en blogg till sin yngsta dotter också. Skillnaden mot den andra bloggen (www.leiasundberg.blogg.se) är att här kommer jag själv skriva vad jag tycker och tänker, när Ebba blir större kanske hon får ta över : ) Allt kan man ju inte få lika bara för att man är systrar... Självklart kommer även denna blogg handla en del om Leia, precis som Leias blogg handlar lite om Ebba men ska även försöka skriva lite om livet som mamma osv.  Vi får se vad som händer helt enkelt, kan vara skönt att skriva av sig hur som helst och jag hoppas det är kul för mina tjejer att läsa när de blir större...

RSS 2.0