Vecka 22

Söndag 1 juni
image223

Idag åkte vi iväg till Ågesta där vi faktiskt badade allesammans, riktigt skönt i vattnet redan! Maria, Albin och Elin kom också dit så Leia och Albin skötte sig själva medan vi vuxna kunde sitta och slappa! Barnen sov gott i vagnarna och de var på strålande humör hela tiden så det var jättekul och lyckat. Vilken toppenhelg vi har haft!

Lördag 31 maj
Det är så härligt att det är så fint väder ute nu, varmt och skönt! Vi gick idag till parken på morgonen, mamma och Johan kom också dit. Eftersom det var så varmt så gick vi till backvägen där mamma tagit fram det lilla badkaret så däri satt Leia och Ebba och badade och badade. Vi gick sen hem och sov allihopa, riktigt skönt att ta en siesta! När vi vaknade gick vi till blåsutparken där vi grillade med hela mamma/pappagruppen. Vi var ett stort gäng och vi bjöd även dit Maria, Albin och Elin. Leia lekte och skrattade för fullt med både Olivia och Albin så det var lyckat! Maten var supergod och vi kom inte hem förrän 19:30 då somnade båda barnen direkt i sina sängar.


Fredag 30 maj
Vi ska till vingåker hela dagen. Dagis är stängt och Krippa har tagit ledigt!
image221
Nyvakna förväntansfulla tjejer som snart ska iväg och åka tåg...

Oj vad vi har shoppat! VI hade en kanondag i vingåker, vi shoppade, åt lunch, lekte i parken och fikade! Det enda som var trist var att Tomas blivit sjuk, men han var tapper och hängde med i vårat tempo ändå. Alla var väldigt nöjda med dagen och nu har jag en ny sommargarderob vilket känns skönt.... Alla somnade gott när vi kom hem, trötta men glada.

Torsdag 29 maj
Idag hade vi picnic med mamma/pappagruppen. Vi var 5 mammor, 3 pappor och 7 barn och allt gick bra. Riktigt varmt var det ute och sååå soligt så vi hade det hur bra som helst här nere i parken, bara solade, åt och lekte. Jag gick sen och hämtade Leia och vi gick sen till parken en liten stund innan det var dags att gå på Bettys studentmottagning. Vi gick förbi ICA på vägen och hämtade min nya telefon med 5 megapixel kamera, så nu ska jag ta mycket bilder! På mottagningen var det fullt ös, en massa folk och mycket mat. Det var i gamla enskede så det var nära och bra. Mamma kom också dit och så fick jag träffa Elin, Karin, Annika mfl så det var riktigt kul!

Onsdag 28 maj
Grattis syster på den stora dagen!
Jag och Ebba var idag iväg till Farsta hela dagen där vi shoppade... Vi var tvungna att handla fler fotoalbum och en present till Marie. Vi hade sällskap av Maria, Elin och Linda så vi käkade lunch och gick och strosade i affärer, riktigt mysigt. Sen var det dags att hämta Leia och vi gick sen direkt hem till mamma där det var födelsedagsmiddag för Marie. Härligt att kunna gå iväg och äta middag och folk tar hand om barnen och sen bara gå hem och lägga dem, helt underbart!
På kvällen ställde jag mig och fixade iordning inför mamma/pappaträffen imorgon och jag bakade minipajer, det blev 30 st så det var lite pyssel : )

Tisdag 27 maj
Jag och Ebba tog det lugnt idag med. Vi gick till ICA och hämtade ut alla foton som vi framkallt så nu har vi lite jobb framför oss med att sätta in alla foton i album. Jag har lite problem med hur jag ska göra, om jag ska fortsätta dela upp bilderna och sätta in dem i varsitt album åt dem eller om det ska bli gemensamma framöver. Blir det inte orättvist då om Leia får 4 egna album och Ebba bara 2? Hur gör man när man har mer än ett barn?
På eftermiddagen var vi i parken och lekte med Albin, Elin och Maria.

Måndag 26 maj
En lugn måndag!

Vecka 21

Söndag 25 maj
Idag på förmiddagen hade jag och Leia bestämt träff med Albin och Maria för vi skulle åka och bada på högdalsbadet! Leia och Albin var så glada och söta, de rusade runt som tokar och busade... Det var nog bra att gå med Albin för Leia brukar ju vara ganska försiktig och lite rädd för att få vatten på huvudet, Albin däremot var gärna under vattnet så det smittade av sig på Leia! Hon ville tom att jag skulle släppa henne i stora basängen utan ring och puffar, hon hamnade under vattnet men när jag lyfte upp henne skrattade hon bara!
När vi kom hem sov Leia gott och länge, jag och Ebba somnade i soffan efter att jag fått fina mors dag presenter av min kära sambo och våra barn!
På eftermiddagen gick vi hem till mamma och Johan där vi grillade, god mat två dagar i rad, lyx!.

Lördag 24 maj
Ebba vaknade först idag och hon väckte Leia, jag och Krippa var inte så pigga där vid 6 tiden. Jag hade lite tur och Ebba somnade snabbt om igen så vi fick sova ända till kl. 9. Krippa däremot gick snällt upp med Leia och de åt frukost och gick sen till parken. Jag och Ebba gick till dem när vi vaknat till liv och klätt på oss... Vi lekte en stund i parken och gick sen för att äta lunch. Leia somnade då som en stock i vagnen och sov sen länge där... Vi gick till blåsutparken dit även Albin med familj kom. När Leia väl vaknat så lekte dom så fint så vi ville inte gå därifrån men när Albin skulle hem och äta lunch passade vi på att gå hem och göra oss iordning. På eftermiddagen åkte vi hem till Bittan och Göte där vi grillade och lekte. Jättegod mat och barnen hade jättekul så det var väldigt lyckat! På hemvägen somnade barnen så gott i bilen och sov vidare här hemma i sängarna så det var riktigt skönt.

Fredag 23 maj
Jag och Ebba ska idag åka ut till Lidingö tillsammans med Maria och Elin, där ska Vicky (Melissas syster) bjuda på lunch. Ska bli sååå härligt att få sitta i deras fina trädgård hela dagen och äta gott : )
Det blev en jättelyckad dag, vi fick supergod mat och barnen skötte sig exemplariskt. Dom bor i en stor enplansvilla där ute på lidingö vilket är ultimat för Ebba som kan krypa runt som hon vill utan att man behöver vara orolig för några trappor. Efter dagis gick vi till vår lilla park och lekte, glassbilen kom och barnen var så glada och nöjda. Det kändes trist att behöva gå hem och laga mat och eftersom ingen av oss mammor och pappor visste vad vi skulle göra för mat bestämde vi oss för att grilla korv i parken! Per åkte iväg och köpte grillar och korv medan vi andra fixade iordning det som behövdes. Det var en superlyckad kväll, barnen hade så kul när de fick springa runt och leka hur mycket de ville så vi föräldrar kunde sitta och slappa och snacka... Det måste vi göra om!

Torsdag 22 maj
Mamma/pappaträff hos Daniel och Love. Det blev en jättelyckad träff, vi hade picnic i båtparken, barnen skötte sig och vi vuxna fick sitta och äta gott och snacka. Det kom inte så många så det var lugnt och man hann prata mycket med alla! Jag sprang sen över gatan och hämtade Leia, så smidigt så smidigt. Leia ville sen gå till stora parken så det gjorde vi tillsammans med Theo och Albin, där lekte vi länge i det fina vädret!
image219
image220
En Ebba på vift...

Onsdag 21 maj
Jag ska klippa mig! Jossan är barnvakt åt Ebba när jag klipper mig och jag är barnvakt åt Thelma när hon klipper sig, perfekt!
Det gick jättebra idag och vi blev så snygga i håret, ha ha, skönt att få bort allt det slitna i alla fall! Maria var med oss och hjälpte till att ta hand om barnen. Thelma är verkligen världens lättaste att ta hand om, lägger man henne ner med hennes snuttetrasa så somnar hon, matar man henne så gapar hon stort och annars är hon bara nöjd... Vi gick hit och fikade lite innan det var dags att hämta våra stora barn. Efter det var vi i parken ända fram till 17 då det var dags att gå hem och äta mat, det var då dukat och klart så skönt att bara kunna sätta sig vid bordet!!!

Tisdag 20 maj
Idag tog vi en promenad med Jossan och Linus efter att vi lämnat våra stora barn. Solen sken när vi lämnade barnen på dagis men när vi gått en bit så började det självklart att hagla och regna! Det gick snabbt över som tur var, men ändå, vad är det här för midsommarväder? Vi gick och fikade vid skogskyrkogården och gick sen till öppna förskolan där barnen fick leka och leka. Efter dagis hade vi tänkte gå till parken med Jossan och barnen men eftersom det duggade gick vi hem hit istället. Barnen lekte så bra så jag och Jossan kunde slappa i soffan, hur skönt som helst att de kan underhålla varandra alla fyra.

Ebba gick en massa idag igen!!! Hon gick fram och tillbaka mellan mig och Kristofer, nu vet vi att hon kan, nu är det bara att hon ska vilja också : )

Måndag 19 maj
Vi tog det lugnt här hemma på förmiddagen! Efter lunch gick vi hem till mamma där vi satt i trädgården i det fina vädret och hade det bra... Ebba lekte i lekstugan, med katten och med mormor, jag drack kaffe...
image217
När vi hämtat Leia gick vi till parken med Jossa, Linus och barnen, Krippa kom dit när han kom hem från jobbet, skönt att få hjälp med barnen på hemvägen...

Vecka 20

Söndag 18 maj
Idag hade vi en mysdag hemma, vi sov, tittade på film och tog det lugnt ända fram till kl. 14:30. Vi körde då över Leia till mamma och Johan så att vi kunde åka iväg och storhandla på ICA Maxi i Sickla. Tomas åkte också med så Ebba hade någon att leka med : ) Efter handlingen åkte vi hem och gjorde broccoli och fetaostpaj, den blev jättegod! Vid 19 var det dags att hämta Leia och ha tvättstugan....
Ebba tog förresten sina första steg idag! 3 stycket tog hon bara så där! Vet inte om det var ett lyckokast, vi får se om hon går mer imorgon!

Lördag 17 maj
Tur att barnen sov till 7 idag när man har en gäst här hemma! Melissa tyckte dock att det var alldeles för tidigt, men hon gick snällt upp ändå och lekte med barnen. Leia och Mel sov tydligen bra i soffan, det var ju skönt att det funkade. Vi lekte en del på morgonen innan jag skjutsade hem trötta Melissa. Sen var det lunchdax och sovdax för oss alla. På eftermiddagen skjutsade jag iväg Leia och Krippa till farsta, de skulle på inflyttningsfest hos Valle och Helene. Jag och Ebba åkte sen hem till Melissa, vi vill ju självklart umgås så mycket som möjligt med henne innan hon åker hem imorgon bitti! Vi hade jättemysigt med henne, Vicky, Kit-yee, deras döttrar och så Melissas föräldrar så kalrt! Vi blev bjudna på god middag och Ebba kröp runt och busade... Nu känns det så klart jättetungt att Melissa ska åka hem igen, hon kommer bara hem och får en att längta ännu mer : ) Nej då, det är bara så kul när hon kommer hem så man önskar varje gång att hon kunde stanna, men hon kommer som tur är snart igen!

Fredag 16 maj
På dagen tog jag och Ebba det lugnt, efter lunch träffade vi pappa i globen, vi fikade och kollade i affärer. Pappa köpte en doktorsväska till Leia, hon leker ju så mycket med det på dagis. Vi gick sen och hämtade Leia och efter det var det parken som gällde en stund. Vi gick sen hit och lekte med barnen en stund. På kvällen var det dax för mig att komma iväg lite. Jag tog Krippas cykel och cyklade till gullmarsplan där jag mötte Melissa och Malin. Vi drack några öl där på ett nyöppnat ställe som var riktigt riktigt fint. Det var en toppenkväll, jag verkligen njöt av att bara sitta och snacka skit och ha riktigt kul! Melissa följde sen med hit hem och sov över här, såååå mysigt!

Torsdag 15 maj
Förskolans dag är det idag så det är en massa festligheter på dagis. Först ska de gå en hattparad i dalen som jag och Ebba ska titta på tillsammans med Jossan och Maria. Efter det går de tillbaka och äter lunch, vi går då till öppna förskolan och sen är det gårdsfest på dagis så då kommer vi hänga där hela kvällen och titta på uppträdanden och äta korv.
image215

Onsdag 14 maj
Blev bjuden på lunch hemma hos Maria! Vicky och Anna kom också dit, supermysigt! Vicky ska ikväll hämta Melissa, äntligen kommer hon hem!!!

Tisdag 13 maj
Ikväll kommer Krippa hem!
Jag och Ebba började dagen med att handla lite på ICA tillsammans med Maria och Elin. Vi följde sen med Maria hem, hon bjöd på lunch och Jossan och Thelma kom också dit.

Måndag 12 maj
Idag hade jag och Ebba en lugn förmiddag, vi tänkte sen städa men det gick på halvfart så jag kollade vad Jossan gjorde och hon bjöd direkt över oss. VI gick dit och Maria och Elin kom också så vi fikade och snackade en massa medan barnen lekte. Det var sen dags att gå och hämta de stora barnen, jag passade på att parkera om bilen medan jag hade barnpassning... Jag är så otroligt glad över att ha träffat Jossan och Maria, de är så lättsamma, hjälpsamma, glad. öppna och roliga att umgås med. Det är så kul också att våra barn leker så bra med varandra och att vi bor så nära! När vi hämtat våra stora barn gick vi till parken och lekte. När vi skulle börja gå hemåt bjöd Jossan hem oss till sig, hon tyckte synd om mig som skulle vara ensam med barnen, det tackade vi snabbt ja till! Jösses vad skönt det var, Jossan fixade först mat till barnen och dom satt så snällt och åt sen fixade Mange mat till oss vuxna (Elin, en kompis till Jossan kom också dit)... Det var verkligen supertrevligt och Leia och Theo lekte jättebra tillsammans. Vi kom inte hem förrän vid 19:30 och då somnade barnen direkt i sina sängar så nu kan jag sitta och slappa!

Vecka 19

Söndag 11 maj
Vilken helg vi har haft! Helt underbart och barnen har varit så snälla och nöjda hela helgen! Helt underbart med en tomt där de kan springa ut när de vill och man kunde ju inte önskat bättre väder än så här! Jag har gått i bikini från kl. 7 på morgonen till 19 på kvällen! Det var så kul att Eva var ute på ön samtidigt, jag var ju så mycket hos henne på somrarna när jag var liten så det var kul att få se det huset igen.
image209

Lördag 10 maj
Åka till skogsön, hela helgen!
image208
Ebba och Leia leker med en hink med vatten, jösses vad kul de hade och de var helt dyngsura när de lekt klart!

Fredag 9 maj
Idag gick jag och Ebba till parken efter att vi lämnat Leia, det var så varmt och soligt så vi ville inte gå hem. Ebba sov gott så jag satt där och njöt. Efter en stund kom även Jossan och Thelma dit, vi satt och snackade en stund och gick sen upp till globen för att handla. Vi bestämde oss för att fixa lunch tillsammans hemma hos Jossan, vi gjorde goda tonfiskmackor och barnen fick leka. Innan vi skulle hämta de stora barnen la vi de små i vagnen och gick till parken, de sov så vi fick sitta på en filt och bara njuta av vädret. Efter hämtningen gick vi till parken igen och nu följde även Maria, Albin och Elin med. Ebba och Leia fick springa/krypa runt som de ville och jösses vad skitiga de blev men vad nöjde de var och vad skönt det var för mig : ) Vi hörde sen glassbilen så Maria, Albin och Leia rusade till den och köpte en massa glass! Barnen fick två var, perfekt för då kunde vi vara ute lite längre utan att de blev så hungriga. Vid 17:20 var det i alla fall dags att gå hem, jag fick börja med att duscha barnen för de var helt gråa av allt damm! Leia hjälpte mig sen att göra en grönsakspaj till mig och Krippa medan hon åt mat i köket. När Kristofer kom hem tog han med sig Leia och de åkte och handlade inför helgen. När de kom tillbaka fick Leia titta på film medan jag och Krippa åt, Ebba kröp mellan Leias runt och matbordet...

Torsdag 8 maj
När vi lämnat Leia idag promenerade jag och Ebba in till södra station där Maria (Malins syster) bor. Vi gick där upp till henne och hjälpte till att fixa iordning det sista till mamma/pappapicnicen som vi skulle ha i tanto. Maria hade bakat bröd, gjort röror, sallad och bakat brownie, mums! Det var riktigt skönt att sitta där och äta gott och låta barnen krypa omkring och skita ner sig. Efter ett tag var det dags för Ebba att sova igen så då gick vi till ringen, jag kollade i affärer och köpte en kjol till mig själv och sen mötte vi upp Jossan och Thelma som vi hade sällskap med till dagis. Efter vi hämtat Leia så gick vi till parken en stund innan det var dags att gå hem och äta.

Onsdag 7 maj
Vår stackars lilla Ebba hade hög feber i natt men som tur var sov hon länge imorse och var feberfri när hon vaknade. Måste nästan vara tänderna igen som håller på att störa, eller vi får väl tro det i alla fall, känns skönt när man kan skylla på något. Krippa som var hemma idag lämnade Leia på dagis så jag och Ebba hade en riktig slöarförmiddag! Efter lunch gick vi upp till globen och handlade mat och sen gick vi till dagis och hämtade Leia. Hon blev så glad när vi kom både jag och Kristofer och ännu gladare blev hon när jag sa att vi skulle gå på cirkus. Vi tog med oss Albin ut också för Maria var på väg och de skulle hänga med bort och kolla på cirkustältet. Barnen var så glada och de sprang runt och tittade på allt och alla. När det var dags att gå in gick Kristofer hem med Ebba och Maria med Albin och Elin. Jag och Leia däremot gick glatt in i tältet där vi fick se en jättebra föreställning. Jag tror den var alldeles lagom för Leia, inget storslaget men för henne var det ju det förståss. Det var hundar, katter, kameler, hästar, getter och akrobater och vi satt längst fram i mitten så vi såg ju allt perfekt. Vi hade verkligen jättemysigt och det var kul att vi träffade lite dagiskompisar där, som även är våra grannar så vi hade sällskap på hemvägen...

Tisdag 6 maj
Öppna förskolan med Jossan och Maria. Lunch i globen...

Måndag 5 maj
Idag stannade vi ganska länge på dagis och lekte på morgonen ute på gården, Ebba hade så kul i sandlådan så det var lika bra att vara kvar. Det är skönt att Ebba kan få en lång invänjning, hon får ju leka där varje dag så hon kommer känna igen sen när det är dags för henne att börja! Efter det gick en långpromenad med Jossan och Thelma, båda barnen sov gott så vi kunde gå och snacka i lugn och ro! Vi gick sen hem och åt, Jossan gick hem till sitt och fixade lite men sen kom hon och Thelma över till oss och fikade och barnen fick leka. Vi gick sen och hämtade våra stora barn och gick med dem till parken där vi lekte. En riktigt bra och härlig dag!
image204
image205
På kvällen har vi tjejer varit ensamma eftersom Krippa är på fotboll. Allt har gått smidigt och barnen har skött sig exemplariskt! Leia kan verkligen hålla koll på Ebba om man behöver diska, laga mat eller dyligt vilket känns väldigt skönt! Båda somnade gott vid 19:15 men 19:30 ringde någon från SIFO och skulle ställa frågor, självklart vaknade Ebba av ringsignalen! Jag la på luren och kände hur arg jag blev, vi är ju med i NIX-registret och vill inte ha några såna där samtal, fattar inte varför de fortfarande ringer!!!

RSS 2.0