Vecka 13

Söndag 30 mars
Stort grattis till min kära vän Lisa som fyller 30 år idag!!!

Lördag 29 mars
Ingen har feber idag!!! Vi har ätit jättegod middag hos Bittan, barnen har lekt och lekt med Kristofers kusiner så jag har bara kunnat sitta och njuta av all mat och gott sällskap. Tack snälla Kaisa, Uffe, Emma och Sara för fina presenter som barnen fick, ni är såååå snälla!
image176

Fredag 28 mars
Ja, idag var det dagis så allt var tillbaka till det normala förutom att Kristofer var hemma eftersom han fortfarande är lite risig. Medan Leia var på dagis hann vi städa upp lite här hemma, känns skönt. Lilla stackars Leia satt hos Anna när jag kom och var varm och trött men glad! Jag frågade henne flera gånger om hon verkligen orkade gå till Theo och hon var helt bestämd över att vi skulle gå dit! Kände mig som en dålig mamma som drog dit barnen, men samtidigt skulle hon blivit så besviken om vi inte gått. Svårt det där! Väl där så blev vi jätte ompysslade! Vi fick fika, Leia fick saker framplockade som hon ville leka med och när hon inte orkade mer fick hon sitta i soffan och titta på film. Till slut ringde jag i alla fall Krippa som kom och hämtade upp oss och väl hemma visade det sig att båda barnen hade hög feber! Stackarna!!! De somnade direkt när vi kommit hem och när de vaknat orkade de äta risgrynsgröt för att sen sätta sig i soffan igen. Det konstiga är att Leias feber och trötthet försvann direkt efter att hon gjort nr 2 på toa. Måste kolla upp om kroppen kan bli förgiftad av att man håller sig för länge, inte bra! Skönt i alla fall att febern försvunnit för henne. Ebba somnade så gott kl. 19:15 och sov sen jättegott i natt!

Torsdag 27 mars
Äntligen är jag feberfri, det tog ett tag men det var som läkaren sa att influensan ofta håller i sig i en vecka! Leia är också feberfri och det känns jätteskönt! Ebba är i princip feberfri och mycket gladar och piggare, hon sov i och för sig till 9:40 imorse och sen 11-13 och sen 14-15:15, men hon sover väl bort alla baciller... Jag och Leia åkte och handlade, det var verkligen mysigt. Hon gick runt där med sin lilla vagn och berättade vad hon tyckte vi skulle ha och var världens mysigaste unge! Efter det har tiden gått fort. Barnen har sovit, vi har lekt och lagat mat samt badat. Nu sover barnen gott och jag ska också gå och lägga mig snart. Imorgon blir det dagis som vanligt men Kristofer får stanna hemma och kurera sig.

Onsdag 26 mars
Ringde min superduperbra husdoktor idag och han tyckte jag skulle komma dit och ta ett blodprov. Leia följde med, hon blev så lycklig när hon fick följa med mig till läkaren och det är ju så mysigt att få göra någonting ensam med henne (även om det inte är så kul att åka till läkaren kanske)... Det visade sig att det var influensan, jag fick en bra hostmedicin och om jag inte är feberfri tills på fredag måste jag komma tillbaka. Nu är det bara att hoppas på att febern försvinner! Ebba är lite piggare idag, skönt! Hon är så otroligt otroligt mammig nu så det är helt sjukt! Bara jag går in i ett annat rum får hon panik! Trist för Kristofer när hon bara skriker när han tar henne, men så länge jag inte är hemma brukar det gå bra.
image175
Ebba ställer sig numer upp mot nästan allt.

Tisdag 25 mars
Ja, feber idag igen, börjar bli en vana nu... Man vänjer sig fort vid att gå runt som i en dimma och att vara trött konstant... Barnen är hemma, Ebba är riktigt riktigt hängig och har sovit jättedåligt inatt. Gråter som om hon har jätteont någonstans stackarn! Leia är i alla fall pigg trots hennes höga feber, konstigt att hon inte är hängig! Hon sov i alla fall i 3,5 timme och då märker man ju att lite sjuk är hon...

Måndag 24 mars
Nu äntligen börjar det vända!!! Har bara 38 grader idag, känns jättebra! Nu hoppas jag på att bli frisk!
Orkade åka iväg och handla idag i Sickla, men mer än så orkade jag inte. Tomas följde också med, han passar på att storhandla när han får sällskap, smart! På kvällen kändes barnen väldigt varma och mycket riktigt så hade de hög feber båda två! Typiskt typiskt, nu är dom smittade!

Vecka 12

Söndag 23 mars
Mådde sämre än någonsin idag, febern var över 40 grader och jag kände mig helt borta. Hoppas det är är toppen på kurvan och efter det här blir det bättre! Leia lekte med mamma och Johan och Kristofer tog en långpromenad med Ebba så jag fick sova. Känns sååå tråkigt att sova bort hela påsken men vad ska man göra när man mår så dåligt? På eftermiddagen åkte Leia och Krippa hem till Åke och Yvonne där de åt middag och hälsade på deras nya hund. Ebba var hur snäll som helst mot mig, lekte själv på golvet, kröp sen upp i min famn och somnade! Skönt att ha så snällt barn när man mår så dåligt.

Lördag 22 mars
Idag stog termometern på 40,0 och jag kände mig hur sjuk som helst! Jag gick och la mig och huttrade under täcket medan Krippa tog hand om barnen. De gick ut till parken och var ute hela förmiddagen så jag kunde sova! Dom kom hem lagom till lunch, då kämpade jag mig upp för att försöka hjälpa till lite, men jag vet inte hur mycket hjälp jag var... Jag ringde i alla fall mamma som kunde fixa penicilin till mig, Kristofer gick upp och hämtade den på en gång så nu hoppas jag på att bli bättre snabbt! Efter en dusch bestämde jag mig för att åka med hem till mamma och äta påskmiddag, där kan man ju bli lite ompysslad : ) Det gick bra, fast jag mådde riktigt dåligt ett tag. Låg på soffan nedbäddad, men fick i mig en del mat... Leia stannade hos mamma och Johan när jag, Krippa och Ebba åkte hem. Ebba somnade 2 minuter efter att vi kommit hem (k. 18:50) och jag somnade strax därefter.

Fredag 21 mars
Jag är så sjuk så sjuk, har 39-40 graders feber och har bara sovit och sovit. Skönt att Krippa är hemma i alla fall så att man kan slappna av och få sova bort febern. Nu hoppas jag på att få bli frisk till imorgon för det är ju sååå tråkigt att vara sjuk! Förstår inte hur Ebba kan vara så glad och pigg när hon har 39 graders feber medan man själv bara ligger och yrar!

Torsdag 20 mars
Känner mig lite hängig idag, men orkade med en liten städning här hemma innan vi hämtade Leia. Kristofer jobbade sin halvdag hemifrån så sen kunde vi ha sällskap till dagis och Leia blev så glad när vi kom allihopa! Vi gick upp till globen där vi handlade mat, kände mig yr i affären men klarade mig hem utan att svimma : ) Mamma kom hit på eftermiddagen för att mangla, tur var det för då fick Leia komma ut och vara påskkärring en stund. Jag hade tänkt att vi skulle gå runt i gamla enskede, men det klarade jag inte av. Hampus som bor här ovanför följde med Leia hem och lekte en stund tills vi skulle äta middag.

Onsdag 19 mars
Mamma/pappaträff hos Emma sen efter det ska vl leka med Maria, Albin och Elin.
Jag och Ebba blev ganska sena till träffen hos Emma för hon sov i 2,5 timme efter att vi lämnat Leia. Vi hade i alla fall trevligt när vi kom dit, Ebba lekte och lekte. När vi hämtat Leia på dagis hade vi sällskap med Jossan, Theo och Telma hem till Albin, Maria och Elin. Där fick barnen leka och leka och vi mammor fick fika. Det blev lite bråk och Albins fina bil som alla ville köra på men vi pedagogiska mammor ställde äggklockan så fick de köra i 5 minuter var...

Tisdag 18 mars
Ebba mår lite bättre idag, inget gegg i ögonen och bara lite lite feber, det ända jobbiga nu är den envisa hostan. Var idag iväg till globen med Maria och Jossan (dom som också har barn på dagis och är mammalediga med barn nr 2). Vi åt lunch och snackade och hade jättetrevligt! Så kul att få träffa lite fler mammor som bor här i området. Dom är så lättsamma, glada och roliga så det känns jättekul att lära känna dom. Det är så kul att deras barn går på Leias dagis, då blir det lite mer lek efter dagis också. Imorgon har vi en lekdejt med Maria och Albin och det tycker Leia ska bli jättekul!

Måndag 17 mars
Ebba mår inge bra alls, ögonen är inflammerade, hon har hög feber och jobbig hosta. Stackars min lilla tjej! Som tur är mår Leia bra så när hon var på dagis så var jag och Ebba hemma och kurerade oss vilket innebär att vi sov nästan hela dagen : ) Kristofer är i finland och kommer hem imorgon men Tomas kom förbi en sväng och lekte lite med oss...

Vecka 11

Söndag 16 mars
Idag blev det en lugn dag här hemma för Ebba har ögoninflammation och är hängig. Mamma kom och hämtade Leia så att hon fick vara ute några timmar medan Ebba sov och vi tvättade.

Lördag 15 mars
Idag åkte vi till IKEA där vi åt god lunch samt kollade runt på allt. Vi köpte en förvaringsmöble till Leias rum så vi kan få lite ordning och reda där inne. Tack Göte! Efter det har vi bara fixat och donat här hemma, Leia är så duktig på att hjälpa till och Ebba är nöjd när hon får sitta med och titta och pyssla med att plocka i och ur saker i lådor.

Fredag 14 mars
Ebbas 10-månaders kontroll på BVC. Kontrollen gick utmärkt, dom tyckte hon var så fin och duktig! Ebba väger nu 11,700 gram och är 76 cm lång. Hon kan klappa händerna, peka på lampan, vinka, krypa, ställa sig upp på knä mot saker mm. Tänk att våran lilla bebis blivit så stor och duktig, snart fyller hon ett år, inte klokt vad tiden går fort! Efter BVC gick vi hem till Maria som har lilla Albin på samma avdelning som Leia. Hon har även en liten tjej som heter Elin som är 4 månader. Jossan och Telma kom också dit (Jossans son Theo gick på Leias avdelning förut). Vi fikade och hade riktigt kul, barnen lekte och hade sig och sen kunde vi ha sällskap till dagis... Efter dagis gungade vi en stund innan vi gick hem och hade fredagsmys. Det blev ingen bakning idag, kanske kan ta det på söndag istället....

Torsdag 13 mars
Jag och Ebba gick iväg direkt efter att vi lämnat Leia till Årsta. Där mötte vi upp Malin och Ida som vi tog sällskap med hem till Lisa. Där var det mamma/pappaträff som var väldigt lyckad! Barnen skötte sig exemplariskt, kröp runt och lekte fint så vi vuxna kunde äta och fika. Ebba är lite klängig på mig, en riktigt mammig preiod men så länge hon inte ser mig är det lugnt eller om jag sitter på golvet i närheten då kan hon sitta och pula och fixa ganska länge. Vid 14:15 gick vi till dagis där vi hämtade Leia. Vi gick då till parken där vi lekte med en massa barn från dagis, Leia skrattade och sprang runt som en tok. Hon tycker det är så kul att leka med kompisarna! Hon frågar varje dag om dom vill följa med hem, hon har inte riktigt förstått att man måste planera sånt lite... Snart är det nog dax att börja ta hem lite kompisar efter dagis, det blir säkerligen bara lättare för mid för då kan dom ju roa sig själva.

Onsdag 12 mars
Idag var vi hemma och tog det lugnt. Mamma hämtade Leia på dagis och efter det gick dom och badade så det var riktigt lugnt här hemma. Mamma och Johan var här båda två på kvällen och ägnade sig åt barnen så jag kunde diska och fixa i lugn och ro... Stackars Kristofer sitter nu i Amsterdam och väntar på att hans flyg ska gå men det är försenat pga blåst. Hoppas dom kan lyfta snart så han får komma hem någongång! Själv ska jag nog gå och lägga mig och läsa, det är så lugnt och tyst här hemma så man blir lite sugen på att gå och sova : )

Tisdag 11 mars
Allt har flytit på bra idag förutom mitt tandläkarbesök som kunde ha gått bättre : ) Ebba gillade tydligen inte riktigt Bettan utan hon skrek som en stucken gris när hon såg henne... Dom konstaterade i alla fall att jag hade ett hål och får komma tillbaka, då ska jag ha barnvakt : ) Fick i alla fall undersökningen gratis för de ville inte att jag också skulle börja gråta, dom är ju för snälla där! Om två veckor ska Leia få börja gå till tandläkaren också, det ser hon fram emot!

Här sitter tjejerna och läser min tidning : )

Måndag 10 mars
Nu är vi tjejer ensamma hemma tills på onsdag kväll för Krippa ska till Holland. Hoppas nu barnen uppför sig : )
Maken till snälla barn får man nog leta efter! Det har gått så smidigt ikväll så det är helt otroligt! Så fort jag har bett Leia om någonting så har hon bara sagt "okej mamma" och gjort det och Ebba har bara varit helnöjd, krypit omkring och skrattat. Båda somnade så gott i sina sängar så nu kan jag sitta och slappa framför Tv:n hela kvällen... Att göra nytta på kvällarna har jag slutat med för länge sen, det är bara slappa som gäller : )

Vecka 10

Söndag 9 mars
Idag blev det en heldag i Sickla, Andys uppskattade båda barnen men speciellt Leia så klart! Hon åkte, lekte och sprang runt som en tok. Ebba sov en hel del men när hon var vaken tyckte hon det var superkul att sitta i bollhavet. Nu på kvällen har Ebba lärt sig KRYPA! Hon är sååå duktig och verkar vara väldigt nöjd. Vi fångade de första krypstegen på film och det gjorde vi även med Leia så nu kan vi vara stolta : )

Lördag 8 mars
Åkte idag iväg till Barkaby tillsammans med Tomas. Vi hittade absolut ingenting där ute, vi var lite besvikna men inte så förvånade... Efter barkaby åkte vi hem till Bittan och det var så kul att träffa Leia igen, hon var så glad och hade haft det jättebra! Skönt att det går så bra för henne att sova hos andra...

Fredag 7 mars
Jag och Ebba tog det lugnt här hemma på förmiddagen, efter lunch gick vi en promenad. Vi stötte då på Manne (som fick tvillingar i höstas) och mamma. Vi följde med Manne hem en sväng och tittade på tvillingarna Iris och Edit som är så små och söta. Efter det gick vi och handlade mat och sen gick vi hem, Leia och Bittan var redan här. Dom hämtade Leias saker och åkte sen iväg. Det är lite tomt här hemma när inte hon är här, men det är kul för henne att komma iväg lite hoppas jag : ) Ebba och jag gjorde en supergod broccoli och fetaost paj, dukade, tände ljus och sen när Krippa kom hem hade vi myspys fredag.

Torsdag 6 mars
Grattis till vår älskade lilla Ebba som har namnsdag idag!!!
Jag och Ebba var idag iväg hela dagen, vi gick in till södra station efter att vi lämnat Leia. Där gick vi på mammaträff hemma hos Maria, det var supermysigt som vanligt. På vägen hem fick vi sällskap av Lisa och Alfred så vi promenderade hem också. Skönt väder var det idag, varmt som bara den så när vi hämtat Leia gick vi till parken. Tomas följde också med oss så det var riktigt avkopplande för mig. Leia beställde pannkakor till middag så det gjorde vi när vi kom hem, sen kom Kristofer med prinsesstårta eftersom det är Ebbas namnsdag. Tomas stannade och firade Ebba med oss...
image172
Ebba och Leia äter prinsesstårta!

Onsdag 5 mars
Idag var det fint väder igen! Jag och Ebba tog en långpromenad i gamla enskede. Träffade mammas kompis Pia som vi snackade lite med och sen efter vi hämtat Leia träffade vi Syllan! Efter att ha snackat lite med Syllan gick vi och gungade med Nova och hennes mamma...

Tisdag 4 mars
Riktigt fint väder idag, men ganska kallt...
Här kan ni se Ebbas framsteg med läragåvagnen:

image171

Måndag 3 mars
Idag var vi bara hemma och tog det lugnt. Kristofer stannade också hemma idag för han har ont i halsen och hosta... Leia har slutat äta välling på kvällen, vi får se om detta kan lösa hennes magproblem. Det har i alla fall gått väldigt bra, hon är sååå duktig! Inget gnäll, hon har inte ens bett om en flaska, utan hon somnar mycket bättre nu än förut.
Ebba utvecklas hela tiden, hon lärde sig nästan krypa uppe i fjällen. Hon kan sätta sig upp nu utan problem, börjar försöka ställa sig upp mot saker och kan nu gå några steg med lära-gå-vagnen!

Vecka 9 - DUVED!!

Lördag 23 februari - Lördag 1 mars

RSS 2.0