Vecka 35 - Ebba börjar på dagis!

Söndag 31 augusti


Lördag 30 augusti

PUSS!!!!
Idag tog vi en rask promenad till sickla men eftersom barnen somnade så gott i vagnen passade jag på att klippa mig på vägen, skönt! På Andys hade vi jättekul men vi blev ganska trötta allesammans efteråt... Vi tog därför tvärbanan hem, med ett stopp på ICA globen...

Fredag 29 augusti
I eftermiddag ska jag och Leia gå på 3-års kontroll på BVC det ska bli kul att se vad de har att säga....
Ja, det var en hektisk dag idag, först var det inskolning och den gick utmärkt. Några barn var ledsna för idag gick vi iväg i 1,5 timme, men Ebba var glad och nöjd och vandrade runt ute på gården och lekte... Hon blev nog mer ledsen när vi skulle gå hem : ) Väl hemma åt vi lunch och sen somnade Ebba. Eftersom Krippa jobbade hemifrån idag kunde jag åka upp till globen medan Ebba sov och uträtta lite ärenden. Jag  lämnade in datorn på service, gick till arbetsförmedlingen, vilket alltid tar sin lilla tid, och handlade middagsmat... När jag kom hem hade Ebba precis vaknat, vi gick då och hämtade Leia och sen hem igen och lämna Ebba med Krippa och så iväg till BVC. Besöket på BVC gick utmärkt, Leia är ju så duktig och de tyckte hon var helt underbar, man blir så varm i hjärtat när man får höra det : ) Ja inga problem där inte! På kvällen åt jag och Krippa goda kräftor och barnen åt pannkakor á la Leia!

Torsdag 28 augusti
Idag lämnade jag faktiskt Ebba i 45 minuter på dagis och det gick utmärkt... Hon lekte och hade så kul med de andra barnen så det känns jätteskönt! Imorgon ska de vara ute och leka och då ska vi lämna dem en lite längre stund, vi får se hur det går... Jag var på en intervju idag, den gick jättebra och var verkligen kul! Hon som intervjuade var så himla trevlig och vi hade verkligen kul när vi satt och pratade, precis som det ska vara... Vi får se hur det går, men det var på Poolia så något jobb kanske man kan få....

Onsdag 27 augusti
Även idag gick allt bra på dagis, Ebba skötte sig utmärkt! Efter dagis gick vi hem och åt lunch och sen gick vi upp till globen där Jossan, Thelma, Josefine och Miles var. Vi gick runt och kollade lite i affärer samt handlade middagsmat. När vi var klara gick vi förbi hemma hos var och en så kunde man springa upp med maten i lugn och ro medan de andra passade barnen. Skönt att bo så otroligt nära varandra! Vi gick sen till parken och lekte lite med våra små barn innan det var dags att gå och hämta våra stora. Efter att vi hämtat dom gick vi till parken igen och lekte och lekte. På kvällen var jag ensam med barnen, de badade, lekte, kollade på bolli och somnade sen hur fort som helst...

Tisdag 26 augusti
Allt gick bra även idag, Ebba lekte för fullt och jag satt på en stol men hon gick inte till mig utan lekte med barnen och fröknarna så det känns jättebra! Efter att jag och Ebba var klara på dagis gick vi och träffade Jossan och Thelma och vi gick alla upp till globen där vi åt lunch och köpte fodrade gummistövlar till barnen (2 par för 99 kr!). Vi gick sen runt och kollade i affärer tills det var dags att gå och hämta våra stora barn. Sen gick vi till parken och lekte, Leia är så söt nu när hon ska cykla överallt, det går jättebra men hennes trehjuling börjar bli lite för liten, får se om hon får en ny i födelsedagspresent : ) Bittan kom hit när vi kom hem från parken och hon underhöll barnen och hade med sig god mat, tack!

Måndag 25 augusti
Idag börjar Ebba på dagis!!! Jösses, tänk att vår lilla lilla tjej ska börja där, det kommer säkert gå utmärkt för henne, men hur ska det gå för mig? Kanske tur att jag inte har något jobb än så att man kan ta det lugnt med inskolningen...
Det gick utmärkt idag, det var ju bara lite småprat och Ebba satt och ritade så fint på sin stol och gick sen runt och kollade lite. Hon har 3 fröknar som alla är kanon, nu känner vi ju de flesta fröknarna och vet vilka de är... Efter dagis gick vi till parken och lekte med alla andra barn och mammor!

Vecka 34

Söndag 24 augusti
Idag var det Krippas tur att ha sovmorgon så jag och barnen la pussel, byggde med lego, lekte pippi, läste och kokade kaffe till Krippa. Han är inte så mycket för frukost på sängen men en kopp kaffe kunde han få där i alla fall... Efter det gick vi upp till globen och handlade middagsmat och sen blev det parken för mig och barnen. Vi åkte sen till brostugan och fikade med Åke och Yvonne, riktigt härligt väder och toppenplats för barnen.


Lördag 23 augusti
Idag fick jag sovmorgon, Krippa och Ebba var uppe redan vid 7 och hade lite mysmorgon sen blev jag väckt vid 9 med kaffe på sängen och nybakta croissanter, mumsigt. Vi åkte sen in till söder där vi gick och handlade ett par byxor till mig för ett presentkort som jag haft ett tag. Hade lite tur också för byxorna hade kostat 1200 men var nedsatta till 300! Efter det gick vi till skrapan och åt lunch medan Ebba sov, riktigt härligt. Efter det var det dags att åka och hämta Leia, men hon hade så kul så det var lika bra att stanna ett tag så att hon och Ebba fick leka av sig. Vi gick sen hem och hade en lugn lördagkväll med godis och film.

Fredag 22 augusti

Ja, dagis var stängt idag med så jag, barnen och mamma gick och badade på sandsborgsbadet. De tyckte så klart att det var kanonkul! Vi gick sen och handlade mat och Leia följde sen med mamma hem för det var övernattning på Backvägen som gällde för henne. Det var alltså en liten familj här hemma på fredagkvällen, Ebba somnade tidigt så jag och Krippa hade en lugn kväll.

Torsdag 21 augusti
Grattis Petter Polis som fyller år idag!
Eftersom dagis var stängt idag så tog jag med båda barnen in till stan. Vi gick först och kollade lite i affärer och sen gick vi till kulturhuset där vi bestämt träff med Melissa, Val, Kit-yee och Juni. Vi åt lunch, fikade och lekte i rum för barn. En riktig toppendag blev det och barnen skötte sig utmärkt hela dagen... Det är så mysigt att ha Leia hemma ibland, speciellt när de är så underbara båda två och gör precis som man säger, sover som planerat, äter bra osv. Man märker verkligen hur kul det är med syskon nu, de leker ju så ofta tillsammans och om det är något så går de till varandra och hjälps åt. Leia ropar på Ebba när hon inte vill vara själv någonstans och Ebba "ropar" på Leia när hon vill ha hjälp eller sällskap. Ja, vi är glada över att ha två små prinsessor!

Ebba och lilla Juni.


Onsdag 20 augusti
Idag var jag och Ebba kvar på dagis länge på morgonen och lekte. Vid 10 gick vi upp till globen med Maria och Elin, vi handlade där lite mat och tog sen en fika med dom. Vid 12:30 gick vi hem, Ebba somnade när vi kom hem och då kunde jag ligga på soffan och läsa och dricka kaffe, livet är underbart : ) Vi gick sen och hämtade Leia och gick sen till båtparken med alla andra barn och föräldrar. Barnen lekte jättebra så jag hade en riktigt slapp eftermiddag! Ibland måste man ju springa efter Ebba överallt, men ibland sitter hon och gräver och pular och då är det riktigt skönt! Leia har så kul med sina kompisar så henne behöver man inte oroa sig för....

Tisdag 19 augusti
Intervju kl. 15, håll tummarna!
Intervjun gick bra, men de tyckte jag var för överkvalificerad för jobbet så jag tror inte jag får det om jag inte hör av mig och säger att jag verkligen vill ha det. Jag vet inte vad jag vill, svårt! Måste tänka igenom det noga....

Måndag 18 augusti
Jag och Kristofer firar idag vår 8-års dag! Tänk vad tiden går fort när man har roligt! Jag fick fina rosor, choklad och en nalle av honom med blomsterbud, gulligt! Tack min älskade prins!
Jag fick även ett roligt telefonsamtal idag, jag blev kallad på intervju på ett jobb som jag verkligen vill ha. De ville att jag skulle komma redan imorgon, vi får se hur det går...

Vecka 33 - Leia börjar på dagis igen.

Söndag 17 augusti
Inte så roligt väder idag (heller) så jag och Kristofer bestämde oss för att efter vilan så skulle vi för första gången gå på bio med Leia. Mamma och Johan var snälla och tog hand om Ebba under tiden. Allt gick jättebra, vi åkte ut till Heron city där vi fikade, köpte lite gott till bion och kollade runt. Filmen var supergullig, den heter "Horton" och handlar om en elefant, fantastiskt fint tecknad. Leia tyckte det var spännande men filmen var nog lite väl lång för henne... I september kommer "mamma mu" på bio och den ska hon och jag gå och se, det ser jag redan fram emot. Vi åt sen middag där ute innan det var dags att åka till mamma. Hemma hos mamma väntade en glad Ebba som lekt en massa och ätit bra! Vi stannade där en studn så att Leia också fick leka med Johan, annars blir det ju orättvist : )

Lördag 16 augusti
Vi gick idag upp en sväng till globen där de hade en del pyssel för barn och för mig och Krippa : ) Vi käkade sen lite lunch och gick och handlade middagsmat. Väl hemma igen så somnade Leia som en stock på soffan, egentligen skulle vi  följt med Malin, Jocke och Ida på en båttur men eftersom barnen var så trötta så skippade vi det. Vi tog en lugn lördagskväll istället med god mat och mycket godis!

Fredag 15 augusti
Krippa jobbade hemifrån och jag och Ebba var bara hemma och tog det lugnt. Krippa följde med och hämtade Leia men sen gick vi till parken och då gick han hem och jobbade lite till. Vi träffade Albin och hans familj i parken så det var jättekul. Vi stannade länge och under tiden fixade Krippa middag, perfekt.

Torsdag 14 augusti
Idag umgicks vi med pappa hela dagen, träffade honom på söder och sen bjöd han mig på lunch. Vi gick sen runt ett tag innan det var dags att promenera tillbaka och hämta Leia. Vi lekte sen med barnen i parken innan det var dags att gå hem, vädret var ju inte det roligaste... Pappa följde med upp och lekte med barnen en stund innan det var dags för honom att åka hem. Krippa är iväg och spelar golf så vi åt tjejmiddag, men sen kom Albin, Elin och Maria hit och lekte med oss. De gick vid 19 och 2 minuter senare sov barnen, helt slut var dom, skönt!

Onsdag 13 augusti
Jag och Ebba gick idag till gullmarsplan där vi mötte upp med Maria. Vi åkte alla in till söder där vi gick och kollade i affärer. Maria valde ut en massa kläder som jag provade, jättekul men synd att man inte har ekenomi för att shoppa loss. Efter det gick vi och åt lunch och därefter gick vi till skånegläntan där Ebba fick leka en massa. Maria åkte sen hem och då gick vi och hämtade Leia...

Tisdag 12 augusti
Idag börjar Leia på dagis igen och jag och Ebba ska leka med Melissa! Jag, Melissa och Ebba gick ner till Hammarby sjöstad där vi mötte upp Malin och Ida. Vi gick alla och åt lunch och satt och njöt av god mat samt solen! Efter det tog vi en liten promenad och satte oss sen ner och åt glass, jätteskönt! Efter det var det dags att börja promenera tillbaka hemåt. Melissa följde med och hämtade Leia på dagis där allt hade gått utmärkt. Vi mötte sen Albins pappa och han och Albin följde med oss till parken där barnen lekte en massa. Dit kom även Maria, Elin, Alice och en hel massa dagisbarnsamt deras föräldrar, riktigt kul!

Måndag 11 augusti
Jag och barnen gick ut vid 10 idag, vi gick först förbi dagis och sa hej till några där. Måste börja lite lugnt, men det verkade som om Leia hade mycket att prata med barnen om.... Vi gick sen till parken och lekte fram tills det började regna, då gick vi till globen där vi mötte upp mamma. Vi handlade en massa skor till Leia för fyndpriser, jätteskönt att hon har lite bra skor nu när hon börjar på dagis igen, tack mamma! Vi åt sen god mat, tack igen mamma! Efter det gick vi och tittade på djuren i djuraffären och handlade lite mer till barnen... Ebba somnade sen och då gick vi till parken och lekte med Leia, både kurragömma och flygande mattan (hon åkte på en filt ner för rutchbanan). Mamma följde sen med oss hem där vi drack kaffe och gav barnen mellis samt sorterade ut för små skor...

Lite bilder från kneipbyn och Gotland i övrigt tagna från våra mobiler:

Inne i villavillerkulla

Ebba älskade pippiteatern och att vara inne i villa villerkulla.

Vecka 32 - hemma

Söndag 10 augusti
Leia fick idag åka iväg till skansen med mamma, syllan och Axel, det tyckte hon var superroligt! Jag, Krippa och Ebba var hemma och kurerade oss från vår förkylning, det blev städning, tv-spel och handling...

Lördag 9 augusti
Idag var vi i båtparken och lekte, sen gick vi till globen och handlade godis och mat och sen gick vi till parken igen innan det var dags att gå hem och fixa middag. En lugn och skön lördag och tur var det för vi börjar känna oss förkylda både jag och Krippa. Ebba har varit snorig och febrig sen igår, hon får ju som sagt 4 kindtänder så det är väl inte så konstigt...

Fredag 8 augusti
Idag fick jag och Ebba oss en ordentlig sovmorgon, vi vaknade inte förrän vid 10:30, jätteskönt! Krippa jobbade hemma så han och Leia var uppe vid 8:30... Vi tog det sen lugnt här hemma på dagen och vid 15 kom mamma och Johan och hämtade Leia. De gick ut och lekte och till backvägen för att fixa middag så dit begav vi oss också senare på kvällen och fick god mat och barnen fick leka ordentligt både inne och ute.

Torsdag 7 augusti
Idag jobbade Krippa hemifrån så jag och barnen fick försöka hålla oss lite lugna. Det gick ganska bra tror jag, vi sov alla tre under hans konferenssamtal och det var nog huvudsaken : ) På kvällen åkte vi iväg till Melissas 30-års middag! Där fick vi underbar mat som Val hade stått och lagat hela dagen, Björn bjöd på underhållning och barnen var hur nöjda och glada som helst hela kvällen! De orkade hålla sig vakna hur länge som helst men 22:30 kände vi vuxna oss trötta så vi åkte då hem och då somnade barnen gott i bilen och sen var det bara att lyfta upp dom i sängarna...

Onsdag 6 augusti
Melissa fyller 30 år, stort grattis till dig min lilla pluttis!!!!
Jag och barnen åkte idag iväg in till stan och fixade med Melissas presenter. Vi träffade Kit-yee och hennes lilla tjej Juni och tillsammans fick vi ihop riktigt fina presenter så vi hoppas hon blir nöjd... Kristofer mötte upp oss på hemvägen, skönt att få skjuts hem när man är trött i benen...

Tisdag 5 augusti
Idag var det en regnig dag så jag och tjejerna stannade hemma och lekte. Vi klädde bla ut oss till prinsessor som ni kan se på bilden...
Ebba och Leia leker prinsessor...

Måndag 4 augusti
Idag tog jag och barnen det väldigt lugnt! Vi gick på förmiddagen till båtparken och lekte en stund. Efter att vi sen ätit och sovit så gick vi ner till vår lilla park och lekte. Vår dator har lagt ner så medan vi fixar med den så använder jag Krippas jobbdator. Kan alltså inte kolla eller skriva på datorn på dagtid, ganska bra iofs för då får barnen all uppmärksamhet : ) Lite synd dock nu när jag håller på att söka jobb, jösses vilken seg process det är....

RSS 2.0