Vecka 51

Fredag 21 december
Vi åker till gotland! GOD JUL ALLESAMMANS!!!!

Torsdag 20 december
Packa och shoppa...

Onsdag 19 december
Vi gick idag iväg till doktorn för att kolla barnen. Ville göra en koll innan vi åker så att de inte har några elaka infektioner som vi inte kan göra något åt på gotland. Det kändes bra och doktorn sa tom att hon kunde skriva ut penicilin som vi kunde ta med ifall att (men jag tackade nej)... Nu har vi fått en mirakelhostmedicin till Leia och Ebba har redan en sen förut... Annars har vi mest sovit idag och tagit det så lugnt det går med två barn. Ebba har varit väldigt gnällig, vet inte om det är tanden eller magen.

Tisdag 18 december
Idag var det mammaträff hos Maria (Malins syster) men eftersom Leia är sjuk hade jag inte tänkt åka. Leia tjatade dock på att få leka med Olivia och eftersom jag skulle fått så otroligt dåligt samvete om vi inte åkt så åkte vi dit ett tag. Leia hade jättekul och lekte hela tiden med Olivia, jag såg knappt röken av dom... Jag fick sitta och äta god mat och supergod efterrätt, sen var det dags att ta barnen hem. Båda två somnade så fort vi kommit ut från deras port och vaknade inte förrän vi varit hemma ett bra tag...

Måndag 17 december
Vi blir hemma alla tjejer idag eftersom Leia är sjuk... Det får bli en lugn dag med många filmer och mys i soffan : )

Vecka 50

Söndag 16 december
Leia har feber så vi var hemma på förmiddagen. Efter lunch somnade hon snabbt och sov i 3 timmar, då var jag tvungen att gå in och kolla till henne! Vi åkte på eftermiddagen och handlade lite på BEA, ett par fodrade gummistövlar hittade vi till Leia som kan vara bra att ha på gotland och en hel del annat smått och gott. BEA är verkligen en guldgruva, dom har ju precis allt! Egentligen skulle vi nog kunna köpa alla julklappar där : ) Tomas följde också med dit och han hängde med oss hem sen och åt goda våfflor och kollade på shrek.
image130
Ebba äter våfflor och mackor!

Lördag 15 december
Idag åkte vi iväg till Sickla tillsammans med Tomas. Kristofer och Tomas behövde shoppa julklappar så jag lekte med Leia på Andys som är ett lekställe, hur stort som helst! Vi klättrade, badade i bollhav, åkte kana och en massa annat, riktigt lyckat och kul var det! Ebba sov hela tiden medan Krippa och Tomas var borta så det var lugnt för dom. Tyvärr hittade de inte så mycket klappar, men vi får ta en sväng på torsdag också... Kvällen var lugn här hemma, barnen sov så gott och vi vuxna kollade på film och åt goda tacos.
image129
Ebba äter glass!

Fredag 14 december
Vi hade en lång morgon imorse, tror nog att klockorna måste ha stannat... Jag hann klä på barnen, ge dem frukost, bädda rent i deras sängar, städa toaletten, sortera all tävtt och när jag var klar tänkte jag att nu kommer vi nog vara riktigt sena till dagis men klockan var då bara 8:15! När vi lämnat Leia städade jag och Ebba klart här hemma sen sov vi gott en stund. Mamma kom hit vid 13:15 och jag gick då iväg till frisören, riktigt skönt att bli klippt för det var ett bra tag sen nu! När jag skulle betala berättade frisören att mamma redan varit inne och betalat, vilken rolig överraskning! Nöjd gick jag därifrån och mötte upp mamma och Ebba och gick sen till dagis och hämtade Leia. Mamma åkte en sväng till stan men kom sen och hämtade upp Leia så det blev en lugn middag här hemma. På kvällen åkte jag faktiskt in till Cilla och gick på hennes inflyttningsfest tillsammans med Malin! Ja, det var ju ett tag sen man var ute och roade sig utan barn... Riktigt kul hade vi och var hemma runt 2, trött men glad.

Torsdag 13 december - Lucia
Idag ska jag och Ebba nog vara hemma sen ska vi iväg och titta på luciatåget på dagis, det ska bli så kul! Videokameran och den vanliga kameran är laddade!!!
image120
Här kan ni se hur fotografierna blev, ser lite snett och vint ut för jag tog det uppifrån för att slippa blixten....

Onsdag 12 december
Idag var jag och Ebba iväg och uträttade en massa ärenden, vi lämnade tillbaka böcker på biblioteket, hämtade ut paket på posten, köpte ramar i globen, tog en fika med Emma och Love samt handlade mat till middagen... Kändes skönt att röra lite på sig och det var riktigt skönt att få en massa saker uträttade... På kvällen satt jag och pysslade med alla foton, nu har vi ramat in de flesta fotona som ska ramas in. Ska sätta upp dom som vi ska ha imorgon och det kommer nog bli ganska bra. Har även börjat komma ikapp med barnens fotoalbum, det tar lite tid nu när man måste fixa med två album varje gång man framkallar. Hoppas tjejerna kommer uppskatta sina album när de blir äldre! Leia har nu 4 stycken färdiga album och Ebbas första börjar bli fullt...

Tisdag 11 december
Våra fina tjejer, samma kläder, samma ålder men ganska olika...
image116
Leia 7 måndader och 3 veckor
image119
Ebba 7 månader och 3 veckor

Idag hade jag och Ebba en riktig slappardag, Ebba sov en massa och jag läste ut min bok! Så skönt att ha en slappardag lite då och då!

Måndag 10 december
Mammaträff hos Malin! Eftersom det var så få fröknar på dagis så hämtade jag Leia efter lunch så fick hon följa med på mammaträffen! Vi tog en promenad till Årsta från dagis och som tur var så somnade båda barnen nästan direkt i vagnen så de var pigga och glada när vi kom fram... Det var en väldigt lyckad mammaträff som vanligt, god mat och en massa snack och skratt. Leia lekte med alla Idas saker och Ebba som numer börjat förflytta sig ålade runt på golvet. Hon kommer bara bakåt men det räcker än så länge : )
Kristofer kom och hämtade oss hemma hos Malin och när vi kom hem var Bittan redan här och hon hade självklart köpt med sig en massa god mat! 

Vecka 49

Söndag 9 december
Idag åkte vi iväg till IKEA allihopa, vi hade inget bättre för oss och det var faktiskt riktigt kul att gå runt där! Leia älskar ju att springa runt bland alla saker och jag älskar att titta på allt! Ebba sov en hel del under tiden vi gick runt och på hemvägen somnade på Ebba och Leia i bilen... VI handlade faktiskt inte så mycket, men åt god lunch och fick med oss sänglampor.. Numer får Leia sitta bak i bilen i en ny bilbarnstol (som Kristofer fått köpa billigt av en jobbkompis), hon ser nu så stor ut där hon sitter... Ebba får sitta fram i Leias stol, måste kolla upp så hon inte är för liten för den men hon sitter bra i den och hon trivs mycket bättre där fram än i den lilla maxicosin!

Lördag 8 december
Idag gick jag och barnen ut vid 9 tiden, det var skönt att komma ut men jag var riktigt trött efter nattens strapatser... Ebba var vaken länge igår och sen när jag och Ebba somnat kom Leia in och undrade vart pappa var... Sen tog det lång tid innan Leia somnade om och efter det låg jag och undrade vart Kristofer tagit vägen... Vi piggnade i alla fall till lite när vi kommit ut så vi gick till parken och lekte. Mamma och Johan kom också dit och det var ju kul, då kunde vi gå på Enskedes julmaknad och handla lite gott på bageriet... Efter några timmar blev det kallt så då gick vi hem till mamma där vi fikade och sen var barnen riktigt trötta! Jag gick då hemåt med dem, de somnade på 4 minuter. Jag träffade på Emma, Daniel och Love på vägen hem så jag fick lite sällskap, alltid trevligt!
På eftermiddagen åkte vi hem till pappa och firade honom... Det var mycket folk där, ja det blir ju det när man har många syskon och syskonbarn, det var riktigt lyckat och Leia mös med allt lördagsgodis!

Fredag 7 december
Idag har jag, Ebba och Tomas varit i Sickla HELA dagen och kollat i affärer, jag har köpt fler julklappar så snart snart är jag klar, känns så skönt! Vi har även fixat lite till presenten vi ska ge till pappa imorgon. Ebba har varit så snäll hela dagen (som vanligt), bara suttit och skrattat i vagnen och sovit mycket... Det är ju verkligen nu man ska passa på att gå i affärer för sen vet man ju hur det blir : ) Mamma hämtade Leia på dagis så vi hade ingen tidspress och när vi kom hem var alla här hemma... Mamma, Johan och Tomas stannade på middag, maten hade mamma köpt... Kristofer är ikväll iväg på julfest med jobbet, konstigt att de aldrig får ta med sina respektive på festerna dom har, lite trist tycker jag!
image115

Torsdag 6 december
Idag ska vi nog bara vara hemma och ta det lugnt, eventuellt kommer Emma och Love över på en fika, vi får se...
Emma och Love kom hit med goda lussebullar! Dom stannade och tog hand om Ebba medan jag gick till dagis och hämtade Leia... Leia var så lycklig eftersom hon hade fått öppna paket idag, så mysigt att se! En lugn och skön dag...
image114
Onsdag 5 december
Grattis pappa som fyller år idag!
Mammaträff hemma hos Diana.image113
Ebba leker med Tova hemma hos Diana! (på Tovas tröja står det LULEÅ)....

Mammaträffen var så klart väldigt lyckad! Diana hade gjort goda matpajer och vi fick smaskigt fika efteråt, mums! Tovas pappa är från Luleå och det har nu börjat ett krig mellan oss (på skoj så klart)... Igår kväll fick jag sms:et:
"Det finns en plats på jorden där solen aldrig ler,
den platsen heter Boden dit vill jag aldrig mer"
Så nu alla Boden-släktingar får ni hjälpa mig att komma med fyndiga kommentarer om Luleå så att jag kan försvara er!

Tisdag 4 december
Malin och Ida kom förbi här en sväng idag, vi fikade och så åt Ebba och Ida lunch tillsammans... Efter att de gått hem tog jag och Ebba det lugnt, vi vilade på soffan och lekte på golvet. Kristofer ska iväg ikväll på konsert men vi hinner nog lägga barnen innan han går, sen ska jag bara ligga på soffan och läsa min bok. Hoppas barnen håller sig lugna ikväll...

Måndag 3 december
Idag går vi nog iväg till öppna förskolan en sväng, det var så länge sen vi var där nu och både Emma och Karin ska dit så det blir nog kul....
Vi var iväg till öppnis och det var väldigt trevligt, hade sällskap dit med Emma och Love och väl där träffade vi Karin och Tove. Ebba höll igång hela tiden och under sångsamlingen var hon sååå glad som vanligt... Jag hämtade korten också så nu har vi fått hem portträttkort på Ebba, Leia och så syskonbilder... Måste sätta oss och bestämma vilka vi ska behålla...
På kvällen kom Bittan hit med utsökt mat och en massa energi som hon la på barnen....

RSS 2.0