Vecka 30 - förkylda!

Söndag 5 augusti
En härlig dag ute i Hellasgården med en massa bad och sol tillsammans med Tomas och Johan! Hoppas det blir många fler sådana här dagar innan sommaren är slut!

Lördag 4 augusti
Dom hade lovat badväder idag, men det ser inte ut som det än! Vi får se vad som händer idag...
Vi åkte till Forum Nacka där vi fyndade på rean, Tomas hängde också på. Leia är så rolig att gå i affärer med nu, hon pekar på kläder och säger "den fin?", "den bättre?", "den mamma ha?" och försöker hjälpa till att hitta fina kläder... Sötnos!!!
Efter shoppingen ville Leia gunga och bada så vi åkte till triangelparken där de har gungor, plaskdamm och en massa annat och det uppskattade hon verkligen. Hon blev väldigt glad när Johan kom förbi, och det blev vi också!

Fredag 3 augusti
image45

Torsdag 2 augusti
image44
Ebba har fått en ny stol av sin pappa!

Även denna dag flöt på bra, förutom lite pottvägran från Leias sida (ni kan läsa mer på hennes blogg). Bittan kom över och det var uppskattat av oss alla! Vi gick ut och gungade, lekte och åt glass! När Kristofer kom hem på kvällen (innan kl 16 kom han faktiskt) så hade han köpt en ny stol till Ebba. Vi har inte haft någon babysitter eftersom barnen trivts så bra i bilbarnstolen men Ebba är så otroligt stark så hon är på väg ur bilbarnstolen hela tiden så det var dags för en sitter i alla fall! Den var ruggigt billig så även om vi inte har använding för den så länge så kommer det nog vara väl värt det, hon verkar trivas i den nu i alla fall.

Onsdag 1 augusti
Idag mår vi bättre allihopa, framförallt jag tror jag... Det var riktigt fint väder hela dagen så jag och barnen gick till triangelparken där vi träffade mamma och Tomas. Mamma åkte till Gotland kl. 11 så henne hann vi bara träffa en snabbis men Tomas lekte vi med hela dagen... Vi var på backvägen, så skönt att hänga där för då kan Leia springa runt lite som hon vill och så har hon sin lekstuga som hon älskar!

Tisdag 31 juli
Idag mådde man inge bra alls men eftersom jag lovat Kristofer att få spela golf så var det bara att stiga upp och göra det bästa av situtionen. Jag orkade förvånansvärt mycket, byggde en koja med Leia och lekte med annat. Som tur var så var Ebba en tröttis (som vanligt på fm) och sov mycket så jag kunde ägna mig åt Leia. När Kristofer kom hem var jag helt slut och somnade som en stock och sov fram till 16:30, tack och lov att jag fick göra det! Tänk vad den här månaden gick fort, nu är det slut med pappaledigheten för denna gång men som tur är så har han ju 5 månader kvar att ta ut (om man lägger ihop barnens pappaledighet), får se när han kan göra det...

Måndag 30 juli
Nu snorar vi alla för fullt här hemma, pappret går åt så tur att vi har införskaffat mycket i vår storhandling... Lyckades i alla fall ta oss ut idag så att vi fick lite frisk luft.

Vecka 29 - hemma igen

Söndag 29 juli
Leia var iväg hela dagen idag och eftersom Ebba är sjuk sov hon mer än vanligt så vi passade på att fixa lite ärenden och tvätta hur mycket som helst! Skönt att få en massa gjort och ändå ha en lugn dag! Känner att även jag börjar bli förkyld nu, typiskt men vi får hoppas att det går över fort... Tycker mest synd om lilla Ebba som snorar så mycket, tur att hon är en glad och snäll liten tjej trots att hon är så förkyld! Helt otroligt att ett barn kan skratta och le så mycket, förstår inte hur man kan vara så god! Hon har börjat "snacka" en hel del också, det kommer långa haranger av ljud och bubblor... Hon kan vända sig från rygg till mage, det har hon kunnat ett tag fast armen som ligger underst är svår att få fram! Sen är det så mysigt att Leia pratar så mycket, nu märker man att hon försöker bygga meningar och det går bättre och bättre...

Lördag 28 juli
Lilla Ebba är jätte förkyld stackarn, snorar för fullt fast är lika glad för det så det verkar inte bekomma henne så mycket. Vi åkte trots förkylning in till stan där vi träffade Åke och Yvonne, vi gick till kutlurhuset där vi åt lunch och Leia fick leka av sig i lekrummet. En riktigt lyckad dag! På kvällen kom mamma hit med pizza och det sitter aldrig fel! Skönt att slippa laga mat och diska, nu när mamma är här hinner man uppdatera bloggen lite också : )

Fredag 27 juli
Har varit i Sickla precis hela dagen! Har inte shoppat någonting förutom leksaker till barnen utan mest kollat runt. Vi passade på att handla på Willys också så nu har vi en massa toapapper, hushållspapper, tvättmedel, skötlappar och annat som är billigt att storhandla... Tomas kom hit på middag, vi (jag och Leia) gjorde cannelloni som blev jättegoda! Leia är fortfarande lika duktig på att gå på pottan, har inte blöja hemma någonting längre förutom när hon sover! Det är svårare när man går ut för hon gillar inte riktigt att gå på toaletten men det släpper väl i sinom tid, en sak i taget...

Torsdag 26 juli
Var i Ågesta och badade idag, det gäller att passa på när det är fint väder. Det var jättevarmt i vattnet och varmt i luften, perfekt! När vi kom dit upptäckte vi att restaurangen var stängd och vi hade ingen mat med oss, som tur var så var mamma och Johan bara ett samtal bort så de kom snabbt med en STOR picnic-korg fylld med baguetter, skinka, salami, ost, smör, tomater, sallad, nyponsoppa, risifrutti, bullar, kaffe mm. Tack snälla för det! Mamma och Johan stannade och badade med oss. Ebba låg mest bara och sov, så vi kunde ligga och sola och mata ankor...

Onsdag 25 juli
Var hemma själv med barnen idag, det var länge sen men eftersom vi var hemma i lägenheten så är det enkelt, här vet man vart man har allt och barnen känner igen sig. Vi kunde även kolla på alla Pippi-filmer som vi saknat så dagen gick fort. Kristofer kom hem med middag efter att han klarat av att ta sitt gröna kort, grattis till honom : ) Leia är så duktig på att gå på pottan nu, man behöver bara påminna henne ibland, men ibland säger även hon till själv. Hoppas det fortsätter så att hon snart kan bli helt blöjfri på dagarna...
image43
Lilla Ebba sover på sitt nya fårskinn som hon fick av mormor på gotland, tack snälla för det.

Vecka 28 - 29 Gotlandssemestern!

Tisdag 10 - 24 Juli
Vi har haft det helt underbart nere på gotland! Har ätit gott, solat, badat och tagit det lugnt! Har haft hur många barnvakter som helst när som helst så Kristofer har fått spela golf i princip varje dag, ibland två gånger om dagen! Jag har spelat golf 3 gånger, men det är lite jobbigt att vara borta från barnen så det fick räcka... Man har ju lite separationsångest : ) Vi har haft bra väder nästan hela tiden, vissa dagar var molnigare än andra men det regnade bara en dag så då kan man ju inte klaga! Har varit runt 10-15 personer nere i huset hela tiden fast folk kom och gick.

1.2.3.4.5.6.7.
8.image41

1. Ebba i vagnen. 2. Jag och Ebba gungar nere i burgsvikshamnen. 3. Joel, Ylva och Ebba inne i salen. 4. Ebba snackar med Leias docka Kajsa. 5. Ebba på stranden, sitter i sin bilstol och har det bra i skuggan. 6. Marie och Ebba. 7. Sylvia och Ebba. 8. Vi som var på gotland under första veckan, från vänster: Joel, Ylva, Lotta, Marie, Ebba och Kristofer,  Petter, Tomas, Johan och Monika.

Vecka 28

Tisdag 10 juli
Gotland! Kommer hem igen den 24:de juli, skriver mer då!

Måndag 9 juli
Var i globen idag och hittade två bikinis som det var rea på och som satt bra, äntligen! Nu är allt klart inför gotlandsresan så efter jag handlat kunde jag i lugn och ro fika och snacka skit med Malin och Tirre. Har inte träffat Tirre på flera år så det var riktigt kul, ja så klart var det lika kul att träffa Malin (jag vet att du läser : ) det är det ju alltid!!! Nu på kvällen har vi packat och fixat, imorgon måste vi gå upp vid 5 så då gäller det att allt är klart!

Vecka 27

Söndag 9 juli
En hemma-slappar-dag!

Lördag 8 juli
Bröllop mellan Tom och Linda på Utö!
Vi åkte hemifrån vid 9:15 imorse! Det gick jättebra att lämna Leia hemma med farmor, hon vinkade och var så glad så det kändes tryggt! Vi höll på att missa båten men hann som tur var med ca 30 sekunders marginal! Det var väldigt trist väder, regnade för fullt när vi gick till kyrkan men vi hade trevligt för det... I kýrkan var cermonin jättefin, Ebba sov som en stock  och vaknade inte ens av klockringning eller orgelspelet! Ebba var en riktig liten ängel hela dagen, sov som sagt under hela cermonin och sen under hela middagen. Däremellan satt hon bara och skrattade och flörtade in sig hos alla bröllopsgäster! Det var god mat, gott sällskap och en riktigt feststämning så allt var väldigt lyckat! Vi åkte taxibåt hem kl. 22.30 och det var ganska lagom! Väl hemma träffade vi farmor som berättade att allt gått jättebra med Leia så det var skönt, då kunde vi alla somna gott.


Fredag 7 juli
Var på BVC idag, dags för vägning, mätning och första vaccinationssprutan! Jag gillar ju inte sprutor alls så jag tycker det är riktigt läskigt när de ska sticka mina små barn! Det gick dock så fort så varken jag eller Ebba hängde med, när Ebba fått sprutan sa hon inte ett ljud utan vände sig om och log mot mig (ungefär som om hon sa: "Det där var väl inte så farligt mamma")! Vikt och längd kan ni hitta som vanligt under kategorin "vikt och längd"... Efter BVC åkte vi till globen för att träffa pappa/morfar... Vi gick i affärer och köpte en fin klänning till Ebba som hon kan ha imorgon och pappa köpte en ny mobiltelefon. Efter det gick vi och åt en god sallad och efter det fick Leia leka av sig lite. Ebba sov som en stock efter sprutan så pappa hann inte träffa henne, hon sov i 4,5 timme i vagnen och när pappa gått somnade även Leia så då passade jag och Kristofer på att gå runt och kika lite i lugn och ro. Vi tog det lugnt på kvällen, packade och fixade lite inför bröllopet.

Torsdag 6 juli
Idag ska jag och Ebba iväg på mammaträff hemma hos en tjej i vasastan. Vi har bara träffat en av mammorna (hon vi ska vara hos) så det ska bli spännande. Det är endast bebisar som är födda i april-07 med på träffen så det kan vara kul att se hur olika/lika de utvecklas...

Det var riktigt trevligt på mammaträffen, sex mammor och sex barn i olika storlekar men nästan lika gamla. Ebba var förståss störst, fast det fanns barn i nästan samma storlek : ) Vi satt och snackade en massa om barnen och gav varandra lite tips. Kom hem vid 17 och då var det dags för middag och sen tvättstugan...

Onsdag 5 juli
Shopping för hela slanten blev det idag! Var i Farsta och handlade allt som var kvar att inhandla inför bröllopet så nu är vi nog klara. Fast Ebba är inte helt klart utan vi får nog gå upp till globen eller något i veckan och köpa en fin klänning... Barnen uppförde sig exemplarsikt under hela dagen trots att vi bara gick i affärer, man tror att det ska bli kaos men så överraskar dom och är som små ljus båda två! På kvällen gick vi ut och käkade med Bittan och Danne och det var väldigt lyckat! Tack snälla Bittan för den goda maten!

Tisdag 4 juli
Bad även idag, superskönt men det känns som om det gäller att njuta så länge det varar för det ser ut att bli regn snart... Antagligen kommer väl regnet lagom till helgen då vi ska på bröllop i skärgården! Kristofer var iväg på fotboll ikväll men det gick förvånansvärt smidigt att lägga Leia och fixa med allt! Anna kom hit precis när Leia somnat (hon somnade väldigt tidigt ikväll) så det var lite synd att dom inte hann träffas men det kommer fler tillfällen... Det var i alla fall väldigt mysigt att få sitta och snacka hela kvällen, Ebba uppförde sig exemplariskt sov och skrattade om vartannat...

Måndag 3 juli

Lilla sömntutan! På stranden sov Ebba nästan hela tiden, ni ser kanske en liten hand sticka ut i hålet i filten...

Vilken underbar dag! Bad och sol vad mer kan man begära? Fick vänta lite imorse med att åka iväg och bada för Ebba sover ju så länge men vid 10:30 kom vi iväg... På stranden sov Ebba också hela tiden, skönt är ju det eftersom då kan vi andra vara i solen.

RSS 2.0