Vecka 26

Söndag 1 juli
Idag har vi varit iväg på barnkalas och det var riktigt kul! Leia sprang runt som en tok och var mer framåt än vad vi är vana vid så det var skönt att se... Jag hade inte träffat måna av de som kom sen jag var gravid med Leia så många blev chockade över att jag nu hade 2 barn! Ebba var snäll som vanligt, sov mest och när hon inte gjorde det skrattade hon : )

På kvällen har jag och Leia haft riktigt riktigt kul tillsammans! Kristofer och Ebba fick gå och lägga sig en stund och jag och Leia lekte då i hennes rum och det var länge sen jag hörde henne skratta så mycket som hon gjorde då! Det var så mysigt att få vara ensam med henne ett tag och bara busa, det får vi göra oftare nu när Kristofer ska vara hemma en hel månad!

Lördag 30 juni
Fick sova riktigt länge imorse så nu känner jag mig utsövd och glad! Åkte iväg till Sickla idag igen och jag hittade äntligen en klänning som jag kan ha på bröllopet nästa helg, nu är det bara skor och kofta som saknas... Tur att det är rea på allt, köpte klänningen för bara 250 kr så det var ett riktigt fynd! Får se om jag har den på Melissas bröllop också, det beror på hur bra jag trivs i den... På kvällen åkte vi hem till Cilla och firade att hon nu tagit sin examen, hon är så otroligt duktig och ambitiös den tjejen! Det var en väldans massa folk där och man märker att det inte finns så många småbarn omkring dom utan dyra vaser, porslinsfigurer mm fanns överallt så det gällde att hålla koll på Leia! Vi kunde inte stanna så länge för Leia blev så trött efter allt spring men det var kul att få gratta Cilla en stund i alla fall. Förhoppningsvis så kommer det fina vädret snart hit igen och då kan vi åka över dit och bada...

Fredag 29 juni
Sista dagen på dagis för Leia! Kändes nästan lite sorgligt att lämna henne där imorse men det gick bra. När vi lämnat av Leia gick vi till globen och köpte blöjor och sen träffade vi Emma och Love. Vi gick tillsammans till Sickla, en lång och skönt promenad! Vi började med att äta lunch när vi kom fram, när man gått så långt är man hungrig (som om man inte är det jämt : ) Vi gick sen och tittade lite i affärer och jag köpte varsin flaska vin till alla fröknarna på dagis. Åkte till dagis lite tidigare idag för att överlämna vinet + teckningar som Leia ritat, det var väldigt uppskattat. Vi plockade ihop alla Leias saker och sa sen hej då till alla!
På kvällen hade vi tjejkväll, satt och målade naglarna, pratade tjejsnack och myste... Tittade en massa på Mora träsk också och dansade runt som tokar så Leia somnade på några minuter, hon var helt slut!

Torsdag 28 juni
När jag lämnat Leia idag så skulle jag och Ebba in till stan på mammaträff. Vi hade lite tid på oss så vi började med att gå runt på Åhléns där jag köpte en body Ebba sen gick vi runt i ringen. På Lindex träffade vi Maria av en slump så vi tog en fika med henne innan vi gav oss av mot hornstull. Vid Södra station fastnade vi för bussen gick inte längre pga en brand vid hornstull! Inga bussar gick dit och vi hade inte så gott om tid så jag tänkte då att det är lika bra att åka hemåt. Maria ringde när vi stod och väntade på bussen och då var hon och hennes mamma vid södra station och skulle promenera mot hornstull så vi tog sällskap med dem. På vägen mot hornstull gick vi förbi en frisörsallong och Maria hade precis beklagat sig över att hon borde klippa sig så jag och hennes mamma Annika tvingade in henne. Maria fick klippa sig och slinga håret och Annika passade på att färga ögonfransarna. Jag och Ebba satt och tittade på, fick kaffe av ägaren och hade det riktigt bra! Vi kom inte därifrån förrän det var dags att hämta Leia... En riktigt trevlig dag på söder : )
Stackars lilla Leia hade slagit sig när vi kom till dagis men det var bara att hålla god min och säga att "oj då, det händer den bästa" när man egentligen bara vill krama och säga "stackars stackars lilla du" fast det gör ju oftast bara saken värre... På hemvägen träffade vi mormor och hon hjälpte oss på kvällen vilket var skönt eftersom Kristofer var iväg och spelade golf. Han klarade idag spelarprovet så grattis till honom.

Onsdag 27 juni
Idag regnar det ute så vi håller oss nog inne efter att vi lämnat Leia. Får se om vi orkar ta tag i att betala räkningar och få lite ordning på torpet... Ikväll blir det middag på backvägen, skönt att slippa tänka på maten...

Jösses vad det har regnat idag, hela dagen konstant! Passade bra att städa lägenheten och betala räkningarna! Nu sitter alla papper som har legat i högar snyggt i pärmar och dammet är borta och det är så skönt! Ebba sov gott hela dagen så jag hade inga problem med henne när jag städa, skönt att hon är så väluppfostrad! Det var kanon att efter att ha städat få gå bort på middag så man slapp handla och laga mat. Det var som alltid väldigt god mat hos mamma och Leia hade det jättebra. Tack!

Tisdag 26 juni
Efter att ha lämnat Leia på dagis och fixat med all tvätt här hemma så la vi (jag och Ebba) oss på soffan och där låg vi tills det var dags att hämta Leia. Det var sååå skönt och Ebba sov mest så det passade jag också på att göra. En riktig skön dag, gäller väl att passa på nu när Ebba sover så mycket, snart kommer man ha fullt upp med att under hålla henne : )

Måndag 25 juni
Idag är jag frisk och det är skönt! Hade en mysmorgon med barnen imorse innan vi gick till dagis, känns så skönt när man inte behöver stressa det kommer man nog få nog av när man börjar jobba... Efter att jag lämnat Leia stannade jag till i parken och satte mig och läste min bok i en timme, Ebba sov så gott i vagnen! När hon började röra på sig gick vi hem så att Ebba fick äta och leka lite... Sedan gick vi hem till Emma och Love som tagit en lång sovmorgon, det är så smidigt att gå hem till dom eftersom de bor så nära! Vi promenerade tillsammans in till söder där vi åt god lunch och snackade en massa... Vi gick sen och kollade lite i affärer och sen var det dags att åka och hämta Leia på dagis. Leia var så lycklig när jag kom och det var så roligt att se!

Vecka 25

Söndag 24 juni
Mår lite bättre idag, men stannar hemma och kurerar mig för säkerhetsskull. Skulle egentligen åkt över till Cilla idag och hälsat på, hade varit en perfekt dag eftersom solen lyser och dom har strandtomt! Vi får ta det nästa helg istället, då ska vi dit på examesfest!

Lördag 23 juni
Idag vaknade jag och kände mig jättebakis! Förstod inte hur mycket jag druckit, men kom sen på att jag ju inte dricker alkohol eftersom jag ammar och förstod då att jag var sjuk. Ena bröstet ömmade som bara den och jag hade feber, förstod då att jag hade mjölkstockning. Några alvedon, en varm dusch, värme och vila var det alltså som gällde... Kristofer fick ta hand om Leia och fixa mat. Tur att det var så dåligt väder ute så att man inte behövde ha ångest för att man låg inne hela dagen...

Fredag 22 juni
Glad midsommar!
Har idag varit ute på Ekerö hela dagen, på Malins landställe! Det var jättemysigt även fast inte solen ville titta fram... Vi åt gott, dansade en massa kring midsommarstången och hade det bra. Barnen skötte sig, Leia tycker det är så kul att springa runt ute och leka med allt som finns att tillgå. Speciellt gillar hon att gunga och då är det ju kanon att de har en gunga där på tomten. Synd bara att hon ska bli så sur när någon annan vill gunga, men så blir väl alla barn? Vi åkte hem vid 20:15, trodde Leia skulle somna på en gång i bilen eftersom klockan var så mycket men hon höll sig vaken tills vi nästan var hemma... Ebba sov hela resan hem, hon sover fortfarande väldigt mycke men man märker att hon börjar vara vaken mer och mer. Hon sover så himla gott på natten och det är ju skönt, efter att vi varit på babymassagen i tisdags har jag gett henne massage varje kväll och hon har efter den somnat så gott och mellan 22-09/10 har hon sovit och endast vaknat en gång för att äta... Hoppas det håller i sig, fast det är väl inte så troligt... Det ser ut som om hon håller på att få tänder nu dessutom, man ser tydligt de två små tänderna i underkäken men de ligger fortfarande en bit under tandköttet, vi får se när de vill komma fram...

Torsdag 21 juni
Grattis Maria-Pia-Dia-Sia på din fölsis!!!
Idag var jag och Ebba hela dagen i globen efter det att vi lämnat Leia på dagis. Vi shoppade en del kläder till Ebba och Leia på rean. Jag åt en jättegod lunch och sen stötte vi på Emma och Love (som vi träffade i tisdags) så vi hann snacka en stund med dem innan det var dags att hämta Leia på dagis. Vi åkte efter det hem till Maria som bjöd på tårtkalas, riktigt mysigt att sitta ute och äta tårta även om det kom lite regnstänk på oss... Kristofer kom och hämtade oss och det var skönt att få åka bil hem!

Onsdag 20 juni
Grattis Bittan/farmor som fyller år idag!

Kajsa kan minsann vagga två barn och prata i mobil samtidigt! På andra bilden ser ni hur "trillingarna" sover gott i sina bilbarnstolar (Ebba stod hela tiden i skuggan, tog bara fram henne när bilden togs så ta det lugnt!)...

Idag har vi haft en riktigt härlig dag ute på Ekerö! Det började med att jag försov mig (vaknade inte förrän 8:40!) men vi var ganska effektiva här hemma så vi kom iväg i ganska bra tid ändå... Vi hämtade upp Karin på vägen och åkte till brommaplan där vi handlade lite mat och åkte sen vidare till Malins landställe. Resan gick jättebra, Leia var glad och Ebba sov. Ebba sov faktiskt hela dagen förrutom 5 min när hon åt och bajsade, hon vaknade först när det var dags att åka hem! Väl därute gjorde vi en jättegod lunch, vi grillade kött, gjorde en potatissallad, grillade halloumi, gjorde en vanlig sallad och en keso och fetaoströra, mums vad gott det var! Jag lagade inte så mycket mat utan försökte hålla koll på allas barn istället och det var inte så svårt eftersom de flesta sov : ) Efter maten fikade vi och sedan var det dags att åka hem, tiden går snabbt när man har roligt... Tyvärr hamnade vi mitt i köerna, men det gick bra ändå... Ebba var lite grinig för hon tyckte hon hade sovit nog och ville nu komma upp och hoppa, inte sitta fastspänd i en bil men som tur var hade vi ju Karin med som kunde underhålla henne... Leia skötte sig jättebra i bilen, med lite Marie-kex ordnar sig allt! Hemma hade Kristofer städat, tvättat och lagat mat så det var väldigt skönt att komma hem!!!

Tisdag 19 juni
Grattis Åke/farfar som fyller år idag!
Idag var jag och Ebba på babymassage med mammagruppen på BVC, det var riktigt kul och mysigt! Ebba verkade njuta av den, gnällde lite mot slutet när hon började bli trött men till skillnad mot alla andra barn var hon med på noterna under hela massagestunden... Det var en ny tjej där idag som heter Emma och var jättetrevlig! Hon bor precis vid oss så vi tog sällskap hem. Det visade sig att hon skulle upp till gullmars och käka lunch på ett nytt ställe så vi hängde på... Satt och pratade i 3 timmar och det var verkligen kul! När vi snackat i 3 timmar tyckte vi att det var dags att röra på oss så då gick vi och hämtade Leia och tog sen sällskap hem. Äntligen har vi hittat en trevlig mamma i närheten av oss, nu får vi hoppas på många långa promendare och trevliga fikastunder! Imorgon ska jag packa in barnen i bilen och bege oss ut till Ekerö, vi hoppas på fint väder och glada barn!

Måndag 18 juni
Har haft en väldigt skön slappardag med Ebba här hemma! Bara legat och läst min bok och nu är den tyvärr slut! Hopppas någon kan skriva klart Stieg Larssons sista bok så att man kan få läsa den också... Ikväll är vi tjejer ensamma här hemma eftersom Kristofer är iväg och spelar golf, vi får väl ta och sitta och snacka tjej-snack..

Vecka 24

Söndag 17 juni
En riktig slappardag här hemma... Jag och Ebba fick sova som vanligt, tur att man har en så snäll kille som låter en trött mamma sova på morgonen... Varje morgon går Kristofer upp med Leia som vaknar innan tuppen och låter mig och Ebba sova! Tack snälla älskade Kristofer för det! Under dagen lekte vi och tittade lite på Pippi, Kristofer fick sova på förmiddagen och när han vaknade åkte vi och storhandlade...

Lördag 16 juni
Grattis mamma/mormor som fyller år idag!!! Vi får fira med buller och bång när du kommer hem från Gotland!!!
Vi åkte idag över till Bittan, hämtade upp Danne på ditvägen som var lagom sliten efter fredagens bravader : ) Vad skönt det känns då att man inte "får/kan/vill" dricka... Det var väldigt trevligt hos Bittan och Göte, vi fick supergod mat som alltid!!! Vi åkte hem ganska tidigt så att Leia fick somna i lugn och ro här hemma i sin säng...

Fredag 15 juni
image21
Hannes och Ebba!


Torsdag 14 juni

Här leker mina prinsessor så fint, det är kul att Ebba nu börjar uppskatta skallror, gymet mm, det blir ju roligare för Leia då när hon kan "leka" lite med henne...

Har haft en väldigt lugn dag idag, bara läst min bok och sovit med Ebba, skönt! På kvällen åkte vi iväg och hämtade en digitalbox så nu har vi MÅNGA tv-kanaler här hemma! Imorgon kommer Hannes och Marie hit, perfekt eftersom Kristofer ska till gröna lund med jobbet och roa sig....

Onsdag 13 juni
Det var riktigt trevligt att gå ut och äta igår, god mat och väldigt trevligt sällskap! Vi åt och snackade och åkte sen hem så det blev inte så sent vilket är skönt! Det bästa är att nu tar det bara 10 min för oss att träffa folk till skillnad från när man var i London och det tog 1,5 timme in till stan! Nu kan man alltså gå ut lite oftare : )

Idag har jag och Ebba haft en ganska lugn dag. Vi har städat här hemma, gått till MVC och pratat lite om förlossningen mm och gått till BVC och hämtat AD-droppar...

Tisdag 12 juni
Tack snälla Melissa för presenterna till mina barn! Du är en riktig guldmoster du!
image19
Roliga skaller-tofflor från Frankrike!

Ikväll ska jag gå ut och äta med Pamela och Lisa. Ebba får följa med, men i sinom tid kan nog Kristofer stanna hemma med båda barnen...

Måndag 11 juni
Veckan börjar väldigt bra! Var på BVC imorse och Ebba växer och utvecklas som hon ska (vikt och längd skrivs in under kategorin "vikt och längd")... Hon var jätteduktig hos doktorn, lite väl stark i benen bara så dom hade svårt att känna på hennes höfter : ) När hon fick ligga i mitt knä gick det bättre... Efter BVC lämnade vi Leia på dagis och begav oss sen ut till långholmen där vi mötte Malin, Ida, Diana, Tova och Eva (Malins mamma). Vi hade en kanondag där ute, även Kajsa och Alma (8 dagar yngre än Ebba), Maria (Malins syster) och Olivia, Karin, Stefan och Jocke kom dit... Vi åt picnic och njöt av värmen, fast inte så mycket av solen eftersom vi satt i skuggan med alla bebisar. Det är så kul att få träffa alla kompisar och sitta ute hela dagen och bara njuta. Skönt också att mamma hämtade Leia så jag inte behövde stressa iväg till dagis utan vi tog det lugnt och åkte inte hem förrän vid 16:30.

Ebba sover gott på min axel, på andra bilden ser ni Jocke, Ida, jag och Ebba, Stefan, Diana och Tova.

Vecka 23

Söndag 10 juni
Superskön dag på eriksdalsbadet! Det är så kul att se Leia bada och att bada med henne... Hon hoppar, plaskar, sparkar med benen och far runt i vattnet... Ebba sov hela dagen idag med så vi kunde ligga och slappa när Leia sov, helt underbart att få njuta av solskenet! Ebba har sovit kanonbra på nätterna, hoppas bara det håller i sig för nu börjar man vänja sig vid att få sova hela nätterna : )

Lördag 9 juni
Nu är man äntligen lite brun (eller röd kanske man ska säga : ). Har varit ute hela dagen och fått bada, sola och läsa min bok. Jösses vad jag gillar sommaren och desto bättre känns det nu att man är tillbaka i stockholm där det finns en massa bad... Det är ju så varmt så man skulle väl smälta bort om man inte är nära vattnet... Det roligaste var att Leia älskade att bada så mycket, trodde hon skulle tycka det var för kallt men icke! Så fort vi burit upp henne från badet så ville hon i igen! Ibland satte hon själv på sig armpuffar (lite snett och vint) och badring och gick ner till vattnet, så söt! Ebba sov hela tiden, skönt att man har så snälla barn så man får njuta lite av det fina vädret!

Fredag 8 juni
Idag skulle jag och Ebba egentligen åkt in till stan för att gå på mammaträff med ett gäng mammor som vi inte träffat. Det är dock för varmt för det så vi håller oss hemma... Ska ta det lugnt och läsa min bok, tror Ebba tycker det är skönt också så slipper hon får värmeslag...
image18

Torsdag 7 juni
Har haft en riktigt skön slappardag idag! Gick hem till mamma efter jag lämnat Leia på dagis och låg sen i hennes trädgård och läste och lekte med Ebba hela dagen. Fick lunch och fika serverat och kunde alltså bara slappa! Ebba var vaken mestadelen av dagen, men hon är ju så snäll så det var bara kul. Roligt för mamma att få umgås lite med henne också! Jag och Ebba gick vid 14:30 och hämtade Leia, puh vad varmt det var! Kan meddela att det var över 50 grader i solen (termometern gick bara upp till 50)... Vi gick därför hem direkt efter dagis, var för varmt för att gå till parken! Hemma fick Leia bada, titta på Pippi och äta mat samt leka en del innan det var dags att sova. Jag har sedan legat i ett långt bad, hur skönt som helst och ska nu lägga mig och läsa min bok (Stieg Larssons sista)...

Onsdag 6 juni
Idag ska vi promenera över till mormor, får se om dom har införskaffat en liten pool, tror det behövs i den här värmen!

1. Marie och Ebba 2. Hugo och Ebba

Tack mamma och Johan för en jättetrevlig middag! Det är så skönt att komma över och sedan bara kunna sitta och slappa och veta att Leia har så kul! Ebba sov konstant när vi var iväg idag, vaknade för att äta men somnade snabbt om så jag kunde äta och njuta av solen i lugn och ro. Ska bli intressant att se hur natten blir nu när Ebba sovit i nästan ett dygn...

Tisdag 5 juni
Idag har jag och Ebba varit på mammaträff i Haga parken. Det var samma gäng som förra gången då vi var och fikade fast några till dök upp. Jag tog med mig Malin och Ida också och vi hade supertrevligt. Det var en mamma där som har en liten Leia som är 1 dag yngre än Ebba så det var lite kul... När de flesta mammor gått så dök Diana upp med hennes lilla Tova som är 1 dag äldre än Ebba, det var jättekul att träffa henne (var några år sen vi sågs!)... Vi (jag, Malin och Diana) tog en promenad in till Odenplan och snackade barn. Vi ska ses snart igen hoppas jag!
Vi åkte och storhandlade på kvällen, skönt att få det gjort...


Måndag 4 juni
Hur snälla kan barn vara egentligen? Ebba har sovit så gott inatt och vid 9:30 fick jag lov att väcka henne lite för att få på henne en ny blöja och kläder. Hon somnade snabbt om i vagnen och sov sen tills vi kom hem igen. Hon var vaken någon timme och låg då bara och skrattade och jollrade, ja hon är helt underbar!!! Efter det somnade hon om i vår säng, jag behövde bara klappa henne lite på huvudet (hon somnade på samma sätt igår kväll!)... Hoppas hoppas det håller i sig! Minns att Leia var minst lika go och glad, fast lite svårare att få att somna bara... Vilken tur man har haft som får så snälla, söta och underbara tjejer!
Leia är så rolig på mornarna för när man säger att vi snart ska gå till dagis rusar hon ut i hallen och sätter på sig sina skor (ibland mina)! Det spelar ingen roll om hon har pyjamas på sig eller är naken, men skorna ska på snabbt som attan! Man märker att talet börjar släppa mer och mer, nu kan hon verkligen berätta vad hon vill. Vissa ord är svårare att förstå och meningar är svåra att bygga, men det kommer nog nu... Hon är verkligen pratig när vi är ensamma här lilla familjen, men så fort andra är med kan hon bli tyst som en mussla!

RSS 2.0