Vecka 34

Söndag 2 september
Kalas!
image68
Lördag 1 september
Handla och städa...

Fredag 31 augusti
Idag var Leia väldigt mammig på dagis, men hon var väldigt trött så det var väl inte så konstigt... Vi har ju tagit bort morgonsömnen eftersom hon bara kommer sova en gång om dagen när hon går på dagis! Hoppas hon kommer in i de rutinerna snart så att hon kan sova lite längre på morgonen... Hon var så söt idag när vi kom hem från dagis och hade ätit lite, hon gick då iväg till sin säng och somnade av sig självt!!! Helt otroligt!
Efter att vi alla sovit i nästan 2 timmar så gick vi ut och mötte Malin och Ida. Vi gungade och sprang runt i parken och gick sen hem hit för att laga middag, jättegod lax med romsås! Idag och Leia fick bada, det gick sådär eftersom Leia inte gillar när någon stänker på henne och Ida var så glad så hon stänkte hela tiden... Ingen bra kombination... Det är så roligt att lägga Leia nu på kvällarna för hon vill berätta så mycket. Hon pratar om vad vi ska göra nästa dag, som "imorgon dagis, först sova"... "Nä", sa jag "imorgon ska pappa vara hemma så vi ska åka bilen och handla till ditt kalas": "mmm" sa Leia, "först sova, alla sova, Leia sova, mamma sova, pappa sova, ebba sova" osv.... Supermysigt verkligen!!!!
Ebba har världens rödaste kinder nu, måste vara tänder på gång. Hon är lite snorig också och vill bita på allt, vi får se...

Torsdag 30 augusti
Idag ska vi träffa Emma och Love efter att vi varit på dagis. Ska bli kul att träffa dom igen nu när de varit iväg i Skåne så länge!
Det gick jättebra på dagis idag, Leia lekte så fint med Anna så det känns sååå bra! Ebba var väldigt trött men är lika glad för det. Hon däckade så fort vi kommit utanför dörren, kanske kan få henne att somna lite tidigare på kvällarna nu när hon måste gå upp redan kl. 9 på morgonen : ) Leia somnade som en stock när vi kom hem, hon vaknade först när Emma och Love kom hit... Vi gick alla till parken, trots att det känns jobbigt att gå ut med båda barnen är det värt det varje gång eftersom det är så skönt att komma ut en stund. Leia kan springa runt och Ebba sover så gott i vagnen!

Onsdag 29 augusti
Idag bar det av till dagis igen, jösses vad skönt att bara ha 2 minuter från dörr till dörr! Det var jättegulliga fröknar där och jättefint där inne! De hade redan fixat iordning med en hylla och grejer till Leia så det kändes jätteskönt! De sa att invänjningen får ta den tid det tar, alla barn är ju olika så det var skönt att höra! De har 3 barn till som börjar och Leia är inte yngst...

Vi var iväg och handlade en massa idag till kalaset som går av stapeln på söndag så nu är korv, bröd, tallrikar, muggar, glas, bestick, servetter, ballonger, ljuss mm klart. Bara tårta och kakor att ordna med på lördag, känns skönt! Mamma kom förbi på kvällen och åt middag med oss och hade med sig en massa presenter till Leia (samt jättesöta mockasiner till Ebba).

Vecka 33-34 Kryssningen

Söndag 26 - tisdag 28 augusti

1. Ute på däck, Ebba har det skönt i vagnen. 2. Ebba får åka kana med pappa! 3. Mamma och Ebba, sent på kvällen, Leia sover... 3. Ebba sover - 4. Ebba vaknar med ett leende på läpparna!!! 5. Pappa och Ebba på disco.

Sååå skönt med en liten minisemester! Det känns som om vi varit iväg mycket längre än 36 timmar måste jag säga. Riktigt lyckat, vi har ätit och ätit och sovit och sovit. Vi sover riktigt gott allesammans när vi sover tillsammans, kanske ska flytta till en etta : ) Höll nästan på att missa frukosten och det är ju inte vanligt när man har barn med sig...

Vecka 33

Lördag 25 augusti
image61
Vi har satt upp hoppgungan till Ebba och jösses vad hon hoppar, den var verkligen uppskattad! Leia hängde mest i den i början men Ebba verkar fatta grejen på en gång!

Fredag 24 augusti
Skansen!


En jättemysig dag på skansen, varmt som bara den så de flesta djuren låg och flämtade i skuggan! På kvällen var vi och käkade med Danne och sen åkte jag och Ebba iväg på Jonas vernissage. Han är riktigt duktig och tar riktigt fina bilder, hoppas han kan göra någonting av all fotografering.

Torsdag 23 augusti
Det är så skönt att inte sommaren är slut riktigt än! Idag fick vi ännu en kanondag med sol och bad! Hade en mammaträff också och dom mammorna har jag inte sett sen innan sommaren så jösses vad alla barn hade växt (inkl Ebba : ) Vi snackade om mat idag med BVC-tanten och det är alltid lika intressant. Det roliga är att jag är den enda som har två barn så hon säger hela tiden "Ja, det där vet ju redan du Jenny" eller "Kan inte du berätta Jenny" osv. Kanske kan få jobb där sen : )
Tack snälla Bittan som kom förbi här ikväll med god mat, alltid lika uppskattat!!!

Onsdag 22 augusti
image58

En jättehärlig dag med en kanon-mammagrupp!!!! Det är så roligt att man har lite kompisar som har barn och att vi alla kan träffas lite då och då! Jättekul att även Karin nu fått en liten tjej (Tove) som nu bara är 3 veckor! Snart kan jag sätta ihop ett fotbollslag men alla våra tjejer: Leia, Ebba, Ida, Tova, Tove, Alma, Olivia, Mela = Perfekt!!! Vad kul det vore, speciellt eftersom man då vet att vi skulle ha den bästa hejarklacken, ja alltså alla kanonmammor och superpappor (läs: suparpappor)!!!

Tisdag 21 augusti
Grattis Rakel och Petter polis!
Idag kom Pamela hit och det är alltid lika kul att träffa henne! Hon hade som vanligt med sig presenter till barnen och busade en massa med Leia i parken! Vi var ute flera timmar så Leia var nöjd och glad, men när vi kom hem var hon riktigt trött fast ville inte sova så hon fick kolla på film. Ebba var som vanligt en solstråle, var vaken mer än vanligt men vem vill inte vara vaken när man har besök : )

Måndag 20 augusti
Idag gick vi till BVC för att väga och mäta barnen, lite kul att göra då och då även om man inte har bokat til. Ebba väger nästan precis som Leia vägde när hon var 4 månader så det är kul att se! Leia har vägt lika mycket länge nu, men växer på längden, kanske bra att det annars skulle hon väl bli en boll! Lekte en massa i parken utanför BVC tillsammans med mamma som var med hela dagen. Så skönt att ha mamma med, då kan man leka en massa med Leia i lugn och ro....

Vecka 32


Lördag 18 augusti-Söndag 19 augusti
Bröllop mellan Melissa Nilsson och Severin Valentin!
image55
Världens finaste brud på världens finaste bröllop!

Vilken dag!!!! Helt otroligt vilket fint bröllop det blev och jösses vad jag nu kan pusta ut! Det var lite att göra som toastmaster, alla tiden som man skulle passa allt som skulle organiseras runt omkring med präst, serveringspersonal, telegram som kom, presenter att ta hand om, rum som skulle betalas mm. Allt flöt på bra och eftersom jag gillar att organisera trivdes jag som fisken i vattnet! Melissa och Val var jättenöjda och tackade mig säkert 5.000 gånger så det kändes skönt! Trist att det tar slut så fort bara men tur att det var en hel helg så att man fick njuta länge. Det var fint väder hela helgen men lite kyligt! Femtio fransmän och fransyskor kunde minsann se till att stämningen var på topp hela tiden, de spottar inte i glaset precis! Ebba skötte sig utan anmärkning hela helgen, var så snäll och bara skrattade så nu vill nog många åka hem och skaffa barn : ) Det enda jobbiga var att vi sov ovanpå diskot så lite sliten var man på söndagen trots att jag inte drack någonting, men ett morogndopp ordnade till det med. Ebba sov ganska bra trots dunket från musiken, tur det! Tyvärr inte så mycket bilder...


Fredag 17 augusti
Var hemma även idag och fick även idag båda barnen att sova samtidigt länge, så skönt när man får gå och sova en stund mitt på dagen... Mamma kom hit med goda muffins och hon tog sen med sig Leia ut så att jag kunde fixa iordning det sista med bröllopspresenten sen gick även jag och Ebba ut.

Torsdag 16 augusti
Har haft en mysig hemmadag med barnen idag. Efter att vi alla fått vila så fick vi dock kraft att gå till parken i 2 timmar. Det var skönt att komma ut lite och jösses vad Leia lekte i parken. Hon hade med sig Kajsa och dom var så söta när hon sprang runt och skulle visa henne allt samt gunga henne : )


Onsdag 15 augusti
image49
image50

Idag har det gungats inne vid Nytorget, båda barnen gillar det verkligen så det är kul! Tack mamma för god lunch! Gick hela vägen till stan och tillbaka hem, Ebba sover gott i vagnen trots att den nu är sittvagn för henne och Leia sov hela vägen tillbaka. Skönt att röra lite på sig men nu är jag lite mör i benen...

Tisdag 14 augusti
Var i Flen hela dagen idag och rekade inför bröllopet, det kommer bli så bra allting!!! Det var otroligt fint ute vid slottet och kyrkan och nu börjar Mel och Val få ordning på allt... Själv har jag 50.000 saker i huvudet men ska försöka skriva ner allt innan vi åker så blir det nog bra... Är man toastmaster så är det en del att fixa med har det visat sig, men eftersom jag gillar att organisera och fixa så inte mig emot.

Melissa och Val pratar med prästen, andra bilden är utsikten från kyrkan!

Måndag 13 augusti
Var hos syster-yster och c:o idag och lekte, kul att träffa dom! Klippte Marie och det blev faktiskt snyggt den här gången också, Hampus började klippningen så det blev korare än väntat : )

Vecka 31

Söndag 12 augusti
Mamma och Johan kom och hämtade Leia idag på morgonen och jösses vad lycklig hon blev! Hon hoppade och skrek av glädje i hallen så det är ju skönt att lämna bort henne då! Vi andra hade tänkt åka till IKEA men jag kom på att jag måste ju klippa mig så vi åkte till Kista galleria istället där de har söndagsöppet hos frisören. Jag fick klippa mig samt ta nya hål i öronen (de gamla har växt igen) medan Krippa och Ebba gick och tittade i affärer. Jag hittade en del fynd efter klippningen, två toppar, den ena kostade 50 kr och den andra 75 kr, perfekt!

Lördag 11 augusti
Ännu en fin dag så vi gick iväg till Nytorpsbadet där vi låg hela dagen! Leia badade som aldrig förr, hamnade upp och ner i ringen för första gången idag men hon tog det bra. Ebba sov som vanligt en hel del och när hon inte gjorde det låg hon och snurrade på filten. Hon kan nu vända sig både från rygg till mage och från mage till rygg! Det ser verligen ut som om hon vill krypa när hon ligger på mage men hon kommer ingen vart, hon är snabb i utvecklingen till skillnad mot sin syrra (brås mer på sin mamma alltså)...

Fredag 10 augusti
Malin kom hit idag och vi höll på och pysslade och donade. Mamma hämtade Leia, dom två gick till Globen där de handlade supergod lunch till oss samt lite annat som jag och Malin behövde, tack snälla för det! När vi ätit fortsatte jag och Malin och mamma och Leia gick till backvägen där Leia somnade! Ebba satt snällt med här hemma i babysittern eller i Malins knä! Kristofer som tagit ledigt idag var iväg och spelatde golf, han kom hem vid 14:30, då var det dags för tvättis och sen åkte han och handlade. Vi lagade middag tillsammans med Malin, Jocke och Ida och det blev en väldigt god fisksoppa med aioli, mums!!!
image48
Världens gladaste och sötaste bebis!

Torsdag 9 augusti

Värdparet...

Var idag iväg till parken med barnen där vi lekte, fast Ebba sov mest förståss... Sa till Leia imorse att när Ebba vaknar kan vi gå ut och tror ni inte hon sov till 11:30, så vi gick mest runt och väntade... Leia sprang in i vårt sovrum några gånger och sa "NU Ebba vaken", hmm... näää sa jag, inte än.... När vi väl kom ut hade vi i alla fall riktigt kul och konstigt nog somnade Ebba om nästan direkt i vagnen! När vi kommit hem somnade Leia och efter det kom mamma hit. Vi åkte in till stan tillsammans där vi köpte födelsedagspresenter till Axel som fyller 5 och sen åkte vi till kalaset! Det var jättetrevligt och Ebba charmade förståss alla genom att bara sitta och skratta hela tiden. Inte konstigt att hon är så glad när hon fått sova så mycket : ) Leia hade jättekul med mamma och Axel så det var väldigt lyckat.

Onsdag 8 augusti
Vet inte vad vi ska hitta på idag, ska ha visning på lägenheten ikväll så vi skulle behöva städa fast det är lite svårt med två barn som stökar ner så vi får se hur det går...

Det gick så där idag, fick städa tillsammans med Krippa när han kom hem. Har varit en ganska tuff dag med barnen idag, mitt tålamod har inte varit det bästa så nu har jag lite ångest över att jag varit för tuff mot Leia. Ibland ska man känna att man lever och har blivit 2-barns mamma!

Tisdag 7 augusti
Var på Nytorpsbadet idag igen men idag fick vi med oss Malin, Jocke och Ida. Helt underbart väder och alla var glada och njöt av sol, bad och mat.... Ida och Leia badade på, mest Leia förståss men nästa år kommer de kunna springa runt där tillsammans och plaska!

Måndag 6 augusti
GRATTIS MELISSA!!!! Tänker på dig och ser så mycket fram emot att få träffa dig snart!!!

Hade en helt underbar dag på Nytorpsbadet tillsammans med Maria! Är så glad och tacksam att hon kunde följa med, annars hade vi nog inte kommit iväg och badat... Leia har svårt att komma igång och bada, tycker alltid det är för kallt först men efter en stund så är det omöjligt att få upp henne ur vattnet : ) Ebba sov fram tills dess att Leia skulle sova. Perfekt tycker jag för då kan man umgås med dem en och en vilket är väldigt mysigt... Vi gick till parken när det var dags för Maria att åka hem och där åt vi även middag som Kristofer kom dit med. En mysig dag och kväll alltså!

RSS 2.0