Vecka 51

Tisdag 23 - söndag 28 december
Vi hade det helt underbart nere på gotland, så otroligt lugnt och stilla, samtidigt som det var en massa spring och skratt... Ja ni fattar nog, skönt var det i alla fall med barnvakter i varenda hörn... Både resan dit och resan hem gick utmärkt, barnen skötte sig exemplariskt och på ditresan hade vi ju lite sällskap av min kollega och hans barn... Väl nere har vi bara ätit en massa god mat, tagit lite promenader, läst våra böcker, tittat på film, pratat och haft det bra! Tomten kom med hundratals julklappar, barnen fick verkligen hur mycket som helst, det var helt galet men väldigt kul! Tusen tusen tack mamma och Johan för allt!!!




Måndag 22 december
Ja, sista jobbdagen innan jul, skönt! Allt gick bra på jobbet, fick reda på idag att australienaren som sitter bredvid mig på jobbet också åker till Gotland imorogn, med samma båd och han har också två tjejer som är 1 och 3 år!!! Tänk vad världen är liten.... Det ska bli så skönt att komma ner till Gotland och bara ta det lugnt i nästan en vecka!!!

GOD JUL TILL ER ALLA!!!!

Vecka 50

Söndag 21 december
Idag började vi med att leka med alla leksaker som barnen fått igår hemma hos Bittan och Göte... Vid 10 kom Theo hit och lekte med oss, det var jättemysigt. Efter drygt en timme kom jossan och hämtade honom och även Leia. Jag, Krippa, Ebba och Tomas åkte då till Länna där vi behövde shoppa lite till alla dagisfröknar, det är ju några stycken (Ebba har 3 och Leia har 9)!!! Allt gick bra, vi åt lunch och gick runt och tittade i lugn och ro.... Efter alla shopping släppte vi av Krippa här hemma och åkte sen hem atill Jossan där vi gjorde julgodis (Tomas var med).... Tack Jossan för hjälpen!

Lördag 20 december


Tusen tack Bittan och Göte för de fina julklapparna ochj för den goda maten!

Fredag 19 december
En ganska lugn fredag både på jobbet och här hemma....

Ebbas favoritplats!

Torsdag 18 december
Idag var man lite trött, men dagen flöt på bra ändå. Det var mycket att göra på kontoret, alla julklappar skulle ut till våra kunder och det var nästan ett heldagsjobb. Skönt att hålla på med sånt i alla fall och inte sitta och jobba med kontrakt, avtal eller hemsidan och Intranätet som behöver lite mer hjärnverksahmet : ) Alla kom idag och tackade mig och de var så nöjda så nöjda, skönt!

Onsdag 17 december
Jag har ikväll julfest på jobbet, det ska bli riktigt kul hoppas jag, det är ju jag som ordnat med det hela : )
Vilken lyckad dag/kväll! Det började vid 15:30 då jag skulle servera champagne till den svenska ledningsgruppen! Visst tänkte jag och gick dit, de började då sjunga för mig och servera mig champagne samt de gav mig en superfin glasskål från Kosta Boda! Gissa om jag blev rörd, glad och överraskad! De berättade att de var så nöjda med mig och det jobb jag gör, skönt att höra!!! Efter det började jag duka upp glögg och tilltugg inför kvällen. Vi började festen på kontoret och alla minglade och verkade ha det bra. Vid 19 kom bussen och hämtade oss och vi gav oss av mot surbrunns boulebar. Där åt vi jättegod mat och spelade sen boule. Alla var så nöjda och tackade mig och de som jobbade där kom också och tackade mig och sa att jag skött allt jättebra! Jösses vad skönt, jag som hela tiden trodde att någonting måste ju gå åt fanders, men peppear peppar...

Tisdag 16 december
Idag lämnade Krippa barnen på dagis så jag kunde för en gångs skull vara lite tidig på jobbet! Kändes bra för det fanns en hel del att göra. Jag åkte sen och hämtade barnen och på väg ut så frågade Elias mamma och Leia ville följa med dem hem, klart hon ville det!!! Jag och Ebba gick därför hem och lagade mat och sen kom Krippa hem. Vi åt och gick sen ner och kollade om Leia och Elias ville komma upp till oss en stund, det ville de! De kollade bollibompa och hade så mysigt i soffan... Skönt när de kan springa fram och tillbaka som de vill, perfekt att ha dagiskompisar i samma trapp.
Inget nytt om huset, utan vi inväntar svar från mäklaren...
Tack Patrik, Challe, Klara och David för det fina julkortet som kom idag!

Måndag 15 december
En helt vanlig måndag, nu närmar sig julen med stormsteg och nu är det bara att jobba en vecka till och sen ha ledigt i en vecka, det ska bli så otroligt skönt!!!

Vecka 49 - lucia

Söndag 14 december
Idag var det dags att åka ut och titta på huset i tyresö igen, denna gång med en experts ögon, ja, mamma var med.... Hon tyckte det såg bra ut, lite saker att titta upp men inget stort så det känns jättekul! Bittan var här hemma under tiden och var barnvakt så även denna gång kunde vi titta i lugn och ro. Nu ska vi nog börja lägga lite bud så vi får se hur det går, spännande är det!!!

Lördag 13 december
Idag var det dags att handla lite julklappar och det gick över förväntan! Barnen var hemma hos mamma och det var ganska skönt, man kan koncentrera sig lite bättre då på vad man ska ha. Tomas var också med och vi fick alla en hel del handlat... Vi åkte sen och hämtade barnen och åkte hem, Bittan kom sen hit och hämtade Leia som skulle få sova över hos henne. Jag gjorde mig iordning för jag hade fått order om att göra mig klar till kl. 18;45 då jag skulle bli upphämtad. Pamela kom och hämtade mig och vi åkte in till stan, jag hade ingen aning om vad vi skulle göra! Det visade sig att jag, Pamela och Lisa skulle gå på FOOTLOOSE på Intiman och den var GRYMT BRA!!!! VI hade verkligen en superbra kväll... Vi gick ut efteråt och drack några öl och snackade en massa, supertrvligt.... Tusen tack tjejer för en superbra kväll!!!

Fredag 12 december - lucia på dagis
Idag ska vi till dagis och titta på våra prinsessor när de lussar! Leia ska vara lucia och Ebba ska vara tomtenissa. Det ska bli så mysigt att gå dit och titta på dem och sen få fika på dagis på eftermiddagen. Vi får väl se om båda barnen stannar i ledet och sjunger hela tiden, förra året sjöng ju Leia högst, mest och dansade hela tiden : )

Det var ett superfint luciatåg och barnen var jätteduktiga. Ebba såg lite orolig ut ett tag, hon förstod väl inte vad som hände så jag visade mig för henne och så fick hon komma till mig. Leia var så klart jätteduktig och sjöng högt med i alla låtar, hon är vår lilla sångfågel! Efteråt gick vi in och fikade först på Ebbas avdelning och sen på Leias, vi var ju några stycken men det gick jättebra.... Vi gick sen och åt middag på en restaruang som ligger precis här nere, ca 100 m från dagis och 200 m från vårt hus. Vi gick jättegod mat och det var supertrevligt. Tack snälla mamma för all mat!



Torsdag 11 december
På morgonen idag var jag på utvecklingssamtal för Ebba och det var väldigt positivt. De tycker att hon alltid är glad och är med på allt. Hon är envis och visar vad hon vill vilket de bara tycker är bra! Hon är kompis med alla barnen, fröknarna tycker hon är väldigt gosig och att hon redan har humor! Ja, vad ska man säga, tänk att man har så FINA och GOA barn!
På jobbet var det väldigt lugnt och skönt så jag åkte och hämtade barnen på eftermiddagen. Vi gick hem och lagade mat, öppnade adventskalendern, strök lucia-nattlinnet, packade alla tillbehör som barnen ska ha imorgon osv. Krippa gick iväg på en konsert när jag la barnen så ivkäll är vi tjejer ensamma hemma.

Onsdag 10 december
Jobbade som vanligt och allt gick bra, min vapendragare var där idag och då är det extra kul, vi kan inte göra annat än att skratta tillsammans! På kvällen kom mamma hem till oss och tog hand om barnen medan jag och Krippa åkte iväg och tittade på ett hus i Tyresö. Det var kanonfint hus och vi blev självkalrt sugna på att köpa det. Vi kanske åker dit i helgen med mamma och ser vad hon tycker... Hur länge måste vi ha is i magen egentligen, vi vill ju flytta nu! Allt är i alla fall klart med banken och vi får en bra deal där, tack vare vår kära kontakt!

Tisdag 9 december
Var ute i Märsta idag och jobbade, satt i webb-råd hela dagen och det gick bra, det är så roliga personer som är med i det så vi har det jättebra även om det är mycket att göra. Vi åt lunch i sigtuna tillsammans, den lilla staden är ju så otroligt mysig så där skulle man nästan ha ett landställe... Se nu är jag inte bara ute efter att köpa ett hus utan även ett landställe : )

Måndag 8 december
Idag var vi iväg och tittade på ett hus igen, detta låg i Farsta men det var ingenting för oss. Det var fint, men vi har en känsla av att det blir för mycket jobb med det... Nej, vi får titta vidare om vi inte köper det där huset i Tyresö till slut : )

Vecka 48

Söndag 7 december
Idag var vi inne på gamla stans julmarknad tillsammans med Yvonne och Åke, det var jättetrevligt. Ebba sov hela tiden, men Leia fick rida på en liten ponny, äta sockervadd och fika.

Lördag 6 december



Idag var det fullt hus här hemma för vi tog hand om Theo och Thelma hela dagen. Det var jättemysigt och det gick alldeles utmärkt. Vi lekte och hade så kul och det blev inge bråk alls! Vi gick iväg på gamla enskedes julmaknad också där vi träffade mormor och Johan! Vi gick och fikade i kyrkan, där fiskade vi fiskdamm och fikade och så tog vi lotter också och vann en massa saker... Vi gick sen hem och tittade på askungen...
På eftermiddagen kom Jossan och hämtade dem och då var det dags för oss att åka in till pappa som hade födelsedagsmiddag. Barnen skötte sig exemplariskt och vi fick en god gryta och en massa annat gott.

Fredag 5 december
Grattis pappa på födelsedagen!
Idag fick jag höra på jobbet att jag sprider så mycket glädje kring mig, de vet alltid var jag är för de hör mig skratta i olika hörn av kontorslandskapet, det kändes kul att få höra!
På kvällen hade vi pepparkaksbak här hemma, efter det åt ungarna pizza och vi vuxna åt sallad...

Torsdag 4 december
Idag fick vi dagiskorten, barnen är hur fina som helst på dem! Nu är julklapparna klara : )

Onsdag 3 december
Allt är bra på jobbet för de som undrar, mycket att göra och jag fick igår frågan om jag vill vara projektledare för ett uppdrag. Det ser ju bra ut på mitt CV så det är klart jag tackade ja : ) På kvällen kom Bittan hit med mat och fina kavlar till oss vuxna och till barnen så på fredag ska vi baka pepparkakor!

Tisdag 2 december
Idag hämtade jag barnen och vi tog med oss Leias kompis Elias hem, han bor ju här nedanför oss så det är smidigt. De lekte jättefint och hade verkligen kul tillsammans. När det var dags att äta gick vi hem med Elias (två trappor ner)...

Måndag 1 december
Idag kollade vi på ett hus igen, detta hus låg i mitt gamla område Stureby! Det är ju så otroligt fint där, men huset var inte så fint som vi trott. Det var helt okej, men för litet för oss och för mycket jobb med det... Kul att titta i alla fall! Mamma var barnvakt medan vi tittade på huset så barnen hade det bra här hemma...

RSS 2.0