Vecka 39

Söndag 28 september
Även idag var vi ute nästan hela dagen, det är ju helt underbart när solen strålar så här, hoppas det fortsätter så! Jag passade på att köpa en kjol också, måste ju ha lite mer kontorskläder! Leia och Krippa var sen iväg och handlade så nu har jag och tjejerna mat hemma så det räcker till på torsdag i alla fall! Krippa åker ju iväg imorgon, till London, och är borta till onsdagkväll! Jag får alltså både lämna och hämta måndag-onsdag, vilket faktiskt känns kul! Tur att jag kan jobba hemma sen på kvällarna när barnen somnat och tur också att alla mina chefer är så förstående...

Lördag 27 september
Idag fick jag sovmorgon, skönt! Vi gjorde oss sen iordning och åkte och hämtade Leia. Sen var vi i Bandängen hela dagen, superskönt! Det är en så bra lekplats och barnen hade verkligen kul där. Dom var så duktiga med djuren och hade så kul på lekplatsen så de riktigt skrek av glädje!

Fredag 26 september
En ganska hektisk dag på jobbet var det idag, men det var kul! Tiden gick snabbt, vi hade kul tillsammans och allt jag hade att göra blev gjort... Jag kom hem vid 17-tiden, Leia var hos mamma och Krippa hade hämtat Ebba som var glad! Jag gjorde mig iordning och lekte en stund med Ebba innan jag åkte hem till Åsa som hade tjejmiddag! Maria, Anna, Danielle, jag och Åsa var där och åt gott och snackade en massa skit! Jag gick sen och tog ett glas vin med Malin som kom in till söder... Väldigt kul kväll, det ska jag verkligen göra om snart igen!

Torsdag 25 september
Idag stängde dagis 16, man ska då vara där 15:45 senast så vi skickade dit mamma som hämtade barnen. Skönt, då kan man jobba klart i lugn och ro och inte känna någon stress för man vet att barnen verkligen har det bra!

Onsdag 24 september

Mina små söta tjejer är ute och går med sina hundar! Dom leker så fint ihop så jag blir helt stolt! Ikväll när jag skulle lägga dem så sa Leia, "kom Ebba och lägg dig här bredvid mig" Ebba la sig då där och då sa Leia "ååå vad jag älskar dig Ebba" och kramade om henne! Jag dööör, dom är ju för söta, ja Leia är verkligen helt helt underbar med Ebba!!!! Ebba blir ju riktigt bortskämd, Leia ger henne allt hon pekar på och låter alltid henne prova saker innan hon provar, ger henne det hon leker med om Ebba vill ha det, ja hon är för gooo!!!

Allt har gått bra idag både på jobbet och med barnen! Jag lämnade dem på morgonen och åtke till jobbet där det fanns en hel del att göra idag så det var kul! Jag åkte därifrån vid 15:15 för att hämta barnen! Vädret var helt underbart så jag gick förbi hemma och hämtade Leias cykel så att hon kunde få cykla till paken. Barnen var så glada och vi hade kul i parken, solen värmde verkligen så vi stannade till 17:15. Vi gick sen hem och åt, badade och lekte sen somnade båda tjejerna gott!

Tisdag 23 september
Idag gick allt bra. På kvällen var det föräldramöte på dagis, det var intressant och roligt att träffa alla föräldrar (speciellt Jossan förståss). När jag kom hem möttes jag av Leia och Ebba, Leia började gråta och sa att hon längtat efter mig och hon ville inte att jag skulle försvinna! Lilla gumman, man blir ju rörd! Ebba började också gråta förståss och båda stod och kramade mig länge, men sen när jag la mig med dem i sängen så somnade de snabbt!

Måndag 22 september
Måste säga att det känna ganska kul att åka till jobbet. Trots att jag saknar barnen konstant så är det kul att träffa alla arbetskamrater, få äta god lunch, fika och göra sina arbetsuppgifter som är väldigt varierande och roliga. Alla arbetskamrater är så otroligt snälla och hjälpsamma och jag har riktigt kul med dem! Skönt att ha det så på arbetsplatsen, det blir lite lättare att åka till jobbet då!!!

Vecka 38

Söndag 21 september
Barnen sov länge idag, ja länge för att vara dem så det var skönt! Vi gick upp och hade en riktig mysmorgon...

Lördag 20 september
Idag kände jag mig faktiskt mycket bättre, tänk vad sömn kan göra susen! Vi tog det lugnt här hemma på fm, och efter Ebba sovit åkte vi norrut, ända ut till Hässelby! Vi mötte där upp Bittan, Göte och Leia, som vi har längtat efter henne!

Fredag 19 september
Vi tog det lugnt imorse och jag lämnade inte barnen förrän 8:30, mamma åkte sen och hämtade Ebba kl. 13:45 och Leia hämtades av Bittan kl. 14:15 så det blev inte en så lång fredag för dem. Jag själv kämpade på med jobbet, trots feber och förkylning. Det gick bra men på t-banan hem kände jag mig som ett vrak! Fick lov att ställa in festen jag var bjuden på ikväll, kändes inget kul för den hade jag verkligen sett fram emot, men vad ska man göra? Jag somnade sen kl. 20:45 och vaknade inte förrän kl. 10 nästa dag så 13 timmars sömn var det jag behövde!

Torsdag 18 september
Idag fick barnen vara hemma med mamma, de känns inte som om de är pigga nog att gå på dagis. Tur att mamma har möjligheten att vara hemma med dem! Krippa jobbade hemifrån och jag tog mig till jobbet trots att jag mår riktigt dåligt. Känns inte som om jag vill sjukskriva mig första veckan så jag kämpar på. Allt gick bra både på jobbet och hemma, tur att jag åkte dit för det var en himla massa grejer att fixa med! Måste åka in imorgon också så barnen får nog gå på dagis en stund i alla fall. De har ju inte feber utan är förkylda så det är ingen fara, men helst hade jag velat haft de hemma veckan ut tror jag...

Onsdag 17 september
Leia var lite hängig idag faktiskt, men vi gick till dagis ändå. Jag lämnade dem strax efter 8 men bestämde mig för att hämta dem tidigt. Allt gick bra på jobbet och jag kunde åka därifrån redan 14:20 så vid 15 var jag på dagis. Barnen var glada och lekte för fullt, Leia var ute och hade jättekul, skönt att se. Ebba blev så otroligt glad när jag kom, det värmer, hon kröp in i min famn och ville inte lämna mig! Vi gick ut och var ute på gården till kl. 16 då jag tyckte att det var dags att gå hem och ta det lite lugnt. Vi har kommit fram till att barnen ska vara hemma imorgon, nu måste de få bli friska i lugn och ro. Mamma kommer hit och tar hand om dem för imorgon måste jag vara på kontoret ett tag i alla fall... Jag tycker nog barnen ska vara hemma på fredag också, det blir så hattigt annars och det vore skönt om de fick kurera sig ordentligt. Vi får se hur det blir...

Tisdag 16 september
Idag kunde jag åka till jobbet igen, barnen mådde mycket bättre. Eller Leia var ju egentligen inte så sjuk igår, men hon fick vara hemma ändå. Hon är förkyld, men snoriga barn är väl vanligt på dagis : ) Jag känner mig också hängig, förkyld och ont i halsen men det är väl bara att ignorera... Efter jobbet åkte jag hem och åt middag samt lekte lite med barnen innan det var dags för föräldramöte på dagis. Jag gillar föräldramöten, personalen är så gullig på dagis och det är kul att träffa alla föräldrar! Nästa vecka är det dags igen för Ebbas avdelning : )

Måndag 15 september
Jag är så glad att jag kan jobba hemifrån, speciellt när barnen är sjuka. Det var så skönt idag att kunna ha dem hemma och ändå få saker gjorda på jobbet. Speciellt eftersom jag är så ny där så känns det inge bra att VAB:a det första man gör. Det var skönt att mamma kom hit som back up, jag fick verkligen en massa gjort, perfekt!

Vecka 37

Söndag 14 september
Idag gick jag upp med barnen, vi tog det lugnt här hemma ett tag och klädde sen på oss och gick ut. Leia fick cykla och Ebba åka vagnen till parkerna borta i dalen. Där finns så många små fina parker som barnen verkligen gillar! Krippa kom också dit efter någon timme och då lekte vi för fullt allesammans tills det var dags för lunch. Vi åkte ner till hammarby sjöstad och käkade och åkte sen till sickla för att handla.

Lördag 13 september
Idag var det sjörövarkalas som gällde, Leia hade fått en inbjudan av sin dagiskompis Hugo och det ville vi så klart gå på! Jag och Leia åkte på förmiddagen och handlade sjörövarsaker (svärd, krok, sjörövarpengar, kikare, ögonlapp, allt för 45 kr) och en present till Hugo. Vi åkte sen hem och vilade, Leia somnade som en stock, ja och Ebba också för den delen. Krippa åkte iväg på fotboll och Ebba vaknade efter 1 h och 45 min. Leia däremot bara sov och sov, vi försökte väcka henne men det gick inte alls. Hon ville bara sova! Till slut fick vi med henne upp så vi kunde gå på kalaset. Leia kändes inte helt hundra, hon klagade på att hon behövde gå och kissa hela tiden men det kom inget... Visst hade hon kul på kalaset men man märkte att hon var lite orolig och ville gärna vara i närheten av mig. Ebba däremot sprang omkring och lekte och klarade sig själv. När vi kom hem beställde vi tid på närakuten för att kolla om Leia hade urinvägsinfektion eller inte, det gick jättesmidigt och hon hade ingen urinvägsinfektion utan troligen en virusinfektion... Skönt att kolla upp det i alla fall! Vi hade sen en mysig lördagkväll!

Fredag 12 september
Stort grattis till vår älskade Kristofer som fyller 34 år idag!!!
Ja, imorse grattade vi Kristofer och gav honom presenter, barnen var så söta när de bar in paketen och jag bar in kaffe och kakor... Jag åkte sen till jobbet, i tid för en gångs skull! Krippa lämnade barnen lite senare, så det var skönt för dem att vara hemma och mysa lite på morgonen... Krippa hämtade barnen tidigare och gick till parken med dem samt mamma och Tomas. Jag anslöt sen, gick lite tidigare från jobbet... Vi gick alla ut och åt på Thairestaurang, det gick superbra. Barnen skötte sig exemplariskt och maten var supergod. Tack snälla Johan och mamma för mat och hjälp med barnen!

Torsdag 11 september
Idag var det faktiskt riktigt kul på jobbet, vi skrattade mer än vanligt och det vill säga väldigt mycket! Vi fick mycket gjort också, effektiv som man är ; ) Det känns faktiskt som om alla mina kära vänner och familj har haft rätt, man kommer in i att vara borta från barnen! Nej, det trodde jag aldrig, men tydligen så vänjer man sig snabbare än man trott... Det hjälper väl kanske till också att jag gått lite tidigare varje dag, men kunnat jobba hemifrån på kvällen. Jag såg ju framför mig hur jag måste lämna barnen kl. 7 och träffa dem igen vid 18, men så har det ju inte varit alls, skönt det! Framöver kanske jag kan hämta barnen 1 eller 2 gåner i veckan och jobba på kvällarna, ska kolla det med cheferna... Ikväll kom Bittan hit med mat, jättegott och barnen blev jätteglada!

Onsdag 10 september
En bra dag idag också på jobbet, mycket information men alla lugnar mig med att de hjälper till när det behövs. Skönt att komma till en så varm och trevlig arbetsplats... Bara det här att det finns stora välfyllda fruktkorgar, många stora kaffemaskiner, en fin och bra restaurang osv gör mig glad! Barnen verkar stormtrivas på dagis också och det gör ju saken lättare för mig. Inga problem att lämna dem på morgonen och när man kommer hem så är de hur glada som helst!

Tisdag 9 september
Ja, då är andra dagen avklarad... Allt känns jättebra på jobbet, måste bara komma in i att ha 1.000 saker i huvudet samtidigt... Är så van att bara tänka på mat, blöjor, handling, städning och lek så det känns lite ovant med siffror, nyhetsblad, intranät, fakturor, resebokningar osv. Kul är det i alla fall och alla är verkligen kanontrevliga där. Tjejen som lär upp mig, vars jobb jag ska ta över är verkligen kanon! Hon är rolig, smart och duktig, svårt att ta över efter en sån tjej!

Måndag 8 september
Ja, då var det bara att åka till jobbet idag... Först lämnade jag mina små sötnosar på dagis och det gick jättebra. Jag lämnade båda två på Ebbas avdelning och stannade en stund och pratade med dem. Leia tycker det är kul att vara där uppe och Ebba tycker det är kul när hon är där så det passar perfekt. På jobbet gick allting bra, mycket information som jag nog inte kommer komma ihåg hälften av! Alla var i alla fall jättetrevliga, och det verkar som om det är ett kul jobb. Hoppas bara att jag inte ska behöva längta så här mycket efter barnen varje dag, det gör ju ont i hela kroppen när man är ifrån dem! Krippa hämtade dem på dagis och allt var bra med dem, de gick hem och fixade iordning här hemma för strax efter att jag kom hem kom Åke och Yvonne hit! När jag kom innanför dörren skrek Ebba av lycka, ja hon grät, skrattade, skrek och bara kastade sig efter mig, skönt med ett varmt välkomnande : ) Leia blev också glad förståss och jag fick en stor kram och sen lekte vi för fullt hela kvällen... Ja, nu gäller det att norpa åt sig all kvalitetstid så nu kommer barnen få leka mycket på kvällarna : ) Man kommer väl aldrig mer vilja ha barnvakt, ha ha ha...

Vecka 36 - Leia fyller år!

Söndag 7 september
Idag var det dags för kalas igen men först gick jag och barnen till parken i flera timmar och lekte. Krippa fick sova och sen städa upp lite här hemma. På kalaset kom Marie, Hennes, Hampus, Hugo, Tomas, mamma och Johan. Det var jättelyckat och barnen var nöjda och glada.... På kvällen gjorde jag två lasagner, den ena åt vi idag och den andra är till imorgon. Nu måste man ju börja planera middagarna lite mer när man har fått jobb! Kan inte fatta att jag ska börja jobba imorgon, hjälp! Kanske är det bra att vara borta lite från barnen för då får man väl mer kvalitetstid med dem, men det känns som om jag kommer vara borta för mycket!

Lördag 6 september
Sovmorgon!

Fredag 5 september
Ja, idag hade jag inga planer så efter jag lämnat barnen var det bara att gå hem och plocka upp lite här hemma... Det var skönta tt få lite utrensat och fixat med, men hemskt att vara hemma utan barnen... Tomas kom hit vid 12 tiden och höll mig sällskap, kanske tur det. Jag fick ut en annons på blocket om lite gamla barnkläder och redan efter 30 minuter ringde en tjej och ville köpa två overaller samma kväll! Pappa och Tomas följde med och hämtade barnen, Ebba var så glad och pigg och ville inte alls gå hem utan hon satte sig och lekte i sandlådan... Vi gick/cyklade i alla fall hem efter en stund och här hemma var det paketöppning och sen bakade vi muffins och fikade! Tomas stannade på middag och lekte med barnen...

Torsdag 4 september
Idag ska jag skriva på kontraktet för det nya jobbet...
Allt gick bra idag, jag skrev på papprena och åkte sen till söder för att uträtta lite ärenden. Man kan tro att det ska kännas skönt att gå runt utan barn, men icke, det kändes inte kul alls! Jag fick i alla fall allt uträttat snabbt och åkte sen till dagis redan till kl. 13:30 för jag längtade så mycket. Jag gick då till Leias avdelning och pysslade lite med henne, när hon skulle äta mellis gick jag upp till Ebba och hon blev jätteglad när hon fick se mig. Allt hade gått superbra idag, hon sov gott, åt bra osv, skönt det! Vi gick sen ut på gården och efter en stund kom även Leia ut. Vi lekte då där för det var ju gårdsfest hela eftermiddagen och jag hade med mig en massa picnic mat. Krippa kom dit efter jobbet och vi hade en riktigt mysig kväll på dagis. När vi kom hem var det bara att bada barnen och sen lägga dem...

Onsdag 3 september
Stort grattis till vår älskade lilla prinsessa, Ebbas kära storasyster som idag fyller 3 år! Du är så fantastisk, smart, rolig, mysig, glad, härlig, ja helt underbar och vi älskar dig av hela vårt hjärta!!!

Ja, det blev en lyckad dag för oss alla! Leia var helnöjd med alla presenter och dagen på dagis! Ebba var jättenöjd på sin avdelning, hon gick runt och lekte först ute sen inne, åt bra och sov gott i 2 timmar! Jag som aldrig trodde hon skulle somna där eftersom hon inte har napp eller något gossedjur hon har ju alltid haft mig! Det känns som en stor lättnad att hon kunde sova och nu känns det lite bättre inför att börja jobba! PÅ kvällen firade vi Leia här hemma tillsammans med Bittan, Göte och Danne. Leia blev sååå glad för sin nya fina cykel, hon cyklade runt här hemma och det gick jättebra! Får se om vi kan ta den till dagis imorgon... Bilder kommer givetvis men just nu vill jag bara gå och läsa min bok, känner mig lite trött!

Tisdag 2 september
Idag ska jag på en ny intervju för ett jobb som VD assistent... Vet inte så mycket om jobbet så vi får se hur det verkar... Ebba får vara på dagis under tiden med Jossan som backup...
Jobbet är mitt! Kontrakt ska jag skriva på torsdag och sen börjar jag på måndag! HJÄLP! Jag vill ju jobba men samtidigt vill jag bara vara med mina barn. Jag vill tjäna bra men samtidigt vill jag kunna sluta tidigt, komma sent, vara hemma en dag. Jag vill kunna börja spara pengar samtidigt som jag känner att barnen bara är små nu och tiden går så fort... Ja, jag får väl helt enkelt testa och se hur det känns, det är väl ända sättet. Självklart är jag jätte glad över att få ett jobb och att det gick så snabbt, men jag var inte riktigt beredd på det...

Måndag 1 september
Allt gick jättebra på dagis idag, Ebba var ute med de andra barnen mellan 9-11 och jag var inne på dagis och fikade med de andra föräldrarna. Ebba var jätteduktig och gick runt och lekte med allt och alla, inga problem där inte! Efter dagis gick vi hem och åt lunch, Jossan och Thelma följde med oss. Vi gick sen in till söder, barnen somnade gott i vagnarna och Maria och Elin följde också med. Jag köpte en present till Leia som hon önskat sig och efter det gick vi tillbaka till dagis, skönt med en långpromenad! Jag hämtade sen Leia och Hampus, de var så glada och uppspelta över att komma hem hit och leka och de lekte verkligen fint hela kvällen!

RSS 2.0