Vecka 27

Söndag 6 juli
En lugn dag, vi lekte i parken hela eftermiddagen med Albin och Theo samt deras familjer. På kvällen har jag varit själv med tjejerna för Krippa är på fotboll. Ebba har varit lite gnällig, men hon var nog bara trött för hon somnade som en stock när vi la oss för att läsa.

Lördag 5 juli
Idag hade vi en lugn förmiddag men sen blev vi lite rastlösa så då åkte vi till Forum Nacka där vi kollade runt och handlade mat. Ikväll ska det bli musslor här hemma! När vi shoppat klart åkte vi till parken och dit kom även Jossan, Theo, Thelma och Mange och sen hängde vi där ända fram till 17:30! Vi spelade fotboll, lekte kurragömma, åt lite picnic och hade det bra.
Jag kan meddela att musslorna blev urgoda, det ska vi äta igen snart!

Onsdag 2 juli - Fredag 4 juli
Grattis Thelma som fyller 1 år idag!!!
Vi åker till skogsö och stannar där så länge det är fint väder!


Vi hade det kanonbra ute på skogsö! Vi grillade varje dag, en massa god mat hade vi med oss! Vi var på stranden, badade, plockade blåbär och bara njöt av värmen och lugnet! Barnen sov bra och uppförde sig exemplariskt... På fredagen kom Jossan, Theo och Thelma ut och hälsade på och det var ju jättekul, Leia och Theo lekte jättebra ihop! På fredagkvällen hade vi sällskap med Jossan hem igen. Det fick räcka för den här gången...

Tisdag 1 juli
Nu är vi lediga hela familjen i en hel månad, helt underbart!



Måndag 30 juni
Sovmorgon fick vi idag, sov till kl. 8, helt otroligt skönt att barnen sov så länge även fast de somnade kl. 19:30 igår! Vi har haft en jättebra dag, först var mamma här och hjälpte mig och sen kom Jossan med familj och lekte. Vi bakade då sockerkaka och fikade tillsammans, jättemysigt!
Ebba och Thelma leker med skohögen...Vi måste ha en större hall!

Vecka 26

Söndag 29 juni
Vi vaknade imorse klockan 8 så det var helt okej! Jag och barnen gick upp och åt frukost och började sedan fixa iordning lite i barnens rum. Klockan 9 väckte vi Krippa så fick han hjälpa till lite... Barnen somnade kl 11 igen för de var fortfarande lite efter i sömnen och så sov Leia i 1,5 timme och Ebba i 2 timmar i sina nya sängar, helt perfekt! Efter vilan gick jag och barnen på kalas hos Elias som bor här runt hörnet. Det var en massa dagiskompisar där så Leia hade jättekul! En av Ebbas blivande dagiskompisar (Charlie) var också där så de kunde leka lite. Krippa stannade hemma och jobbade, han kan få en bonus denna månad om han klarar en viss sak så det hoppas vi på! Efter kalaset gick vi hem till mamma och Johan där vi blev serverade en god middag, hur skönt som helst! Nu börjar det ordna upp sig här hemma för när vi var borta så han Krippa jobba samt fixa iordning lite så som att bära ner en hel massa saker i källaren! Nu hejar vi på Tyskland här hemma (eller Krippa är ute på puben och hejar) för om dom vinner kan Krippa vinna på tippset på jobbet.
Klubba!
Tjejerna fick i början av kalaset plantera ett frö som sen växte upp och blev en klubba!
Ebba och Johan blåser såpbubblor!

Lördag 28 juni
Idag har det varit fullt ös! Vi tog det lugnt på förmiddagen men när barnen sovit åkte vi iväg till IKEA där vi köpte en säng till barnen, täcke, kudde, påslakan osv. Det gick jättesmidigt och barnen var så snälla! Väl hemma igen så började vi med skruvandet och jösses vilken tid det tog! Vi tog middagspaus och fortsatte sen, fattar inte vad som tog sån tid men helt plötsligt var klockan 21:30! HJÄLP! Barnen var hur snälla som helst, de tittade på film och åt lördagsgodis och kom och skruvade lite då och då. Jag och Krippa hade panik för vi ville bara bli klara så svetten rann på oss när vi skruvade... Barnen somnade inte förrän 22:30, då hade vi äntligen fått allt på plats och bäddat... Stackars barn! Hoppas nu att de kan sova lite längre imorgon... Leia ska ju egentligen sova i översängen och Ebba på madrass på golvet under sängen, men båda sover nu på madrassen, tror Leia tyckte det var lite läskigt att sova där uppe själv första natten : ) Huvudsaken är i alla fall att de båda kommit på plats i samma rum sen får de gärna sova tillsammans! Kanske borde vi bara köpt en jättemadrass och lagt på golvet ! Bilder kommer...
Världens sötaste Ebba!
Sover gott i den nya sängen!

Fredag 27 juni
Idag ska jag och Jossan gå in till söder och handla presenter till Leias fröknar som varit så kanonbra men som vi nu får säga hej då till! I höst ska ju Leia börja på ny avdelning för stora barn och kommer då få nya fröknar (fast det är ju fröknar som vi fått träffa dagligen på gården som vi känner dom också)!

Vi åkte till Farsta istället och inhandlade presenter, det blev varsin flaska rosévin, tryffel och ett litet gossedjur (som Leia absolut ville ge). Fröknarna blev så glada och rörda så jag fick nästan tårar i ögonen! Efter att vi sagt hej då och trevlig sommar så gick vi hem och bakade chokladbollar samt stekte pannkakor! Vi hade sen fredagsmys och tittade på bollibompa.

Torsdag 26 juni
Äntligen är Ebba bättre!!! Jag och Ebba var idag hela dagen med Jossan, Thelma, Maria och Elin i globen. Vi shoppade lite nya handdukar och gardiner till barnen. Även lite annat smått och gott åkte ner i påsarna, det är ju sån rea nu så man kan inte låta bli! Efter att vi hämtat Leia, Theo och Albin gick vi alla till parken där barnen fick leka av sig innan vi gick hem. Bittan kom hit med en massa god mat, så skönt att slippa tänka på maten och bara bli serverad! Leia och farmor är nu i parken medan Ebba går runt här hemma och är glad och nöjd! Hon har börjat gå mycket mer nu och det är kul att se! I parken är hon helt galen och klättrar på allt, hon kommer lätt upp för stegen till rutchkanan nu både i parken och på dagis, läskigt med kul!

Onsdag 25 juni
Jag och Ebba var hemma idag också, Ebba sov tre gånger (istället för en gång) så hon är inte bra! Jag känner hur stel jag är pga att jag har en liten igel på armen konstant.... Även Leia kändes hängig när vi gick till parken, och när vi kom hem visade det sig att hon hade feber. Efter lite mat och toabesök så var hon bättre så det var ju skönt... Båda barnen somnade även idag på mig, fast i Leias säng medan jag sjöng för dem! Ganska mysigt faktiskt!

Tisdag 24 juni
Ebba är hängig och klängig så vi var hemma och vilade idag. Hon vill verkligen inte att jag är mer än 2 cm ifrån henne konstant! Hoppas det bara är tänderna och att det går över snabbt!!! Leia är så duktig och låter Ebba klänga på mig, men nu känner jag att jag vill umgås med bara henne också! Jag och Leia tog faktiskt en tur på kvällen till globen och kollade lite samt åkte till Tomas och hämtade post! Mysigt att umgås med henne!!! Tur att hon har sommarlov nu så att vi två kan hänga och ha lite kul tillsammans både med och utan Ebba!

Måndag 23 juni
Ebba vaknade kl. 6 och var kokhet och kräktes... Kan det fler tänder? Börjar bli lite trött på alla dessa tänder, varför ska det vara så jobbigt för vissa barn att få dem? Hon somnade i alla fall om men har sen varit hängig hela dagen och bara velat sitta hos mig så vi hade en lugnt måndag här hemma. Efter dagis följde Jossan med familj hem hit en stund, Leia blev såå glad och hon och Theo lekte så fint så fint inne i deras rum! Barnen somnade sen på mig kl. 18:10, då var de helt slut nu kan man undra hur länge de kommer sova imorgon bitti!

Vecka 25

Söndag 22 juni
Idag var vi ute i parken i flera timmar och lekte, Jossan med familj kom också dit och då sken Leia upp! Hon gillar verkligen att leka med Theo. Vi gick sen till globen allihopa och åt lunch och så köpte jag shorts vilket jag verkligen behövde!

Lördag 21 juni
Grattis MariaPiaDiaSia!
En väldigt lugn och skön hemmadag med mycket mys, film, god mat osv. Det är så skönt att bara få slappa ibland, det händer ju inte så ofta att vi gör det på helgerna!

Fredag 20 juni
Glad midsommar!

En superhärlig midsommarafton ute på Malins landställe på Ekerö. Vi åt jättegod mat, sill-och pajlunch och grillat på kvällen! Vi dansade runt midsommarstången, badade (eller Ebba badade och vi andra plaskade lite), och lekte. Vi var nog runt 20 vuxna och 12 barn eller nåt, toppentrevligt!

Torsdag 19 juni
Idag gick lämningen utmärkt, Leia var glad som en lärka och lekte för fullt när vi gick. Jag och Ebba bakade pajer idag som vi ska ta med oss till Ekerö imorgon. Kristofer jobbade hemifrån och när han jobbat klart hämtade vi Leia och åkte sen hem till Åke och Yvonne för att fira Åke som fyller år idag. Leia och Ebba blev livrädda för deras nya hund så det var lite jobbigt men det gick bättre och bättre under kvällen!

Onsdag 18 juni
En lugn dag, Ebba sov 3,5 timme efter att vi kommit hem från dagis! Efter det åt vi lunch och fixade lite här hemma och sen gick vi till dagis igen. Eftersom Leia var lite ledsen idag också när vi lämnade henne så ville vi vara där tidigt! Jag fick gå in och väcka henne för hon bara sov och sov : ) Hon blev jätteglad när hon såg att jag och Ebba var där, underbart! Vi gick sen upp till globen och handlade lite inför midsommar, vår uppgift är att göra två pajer så det ska vi nog klara av : ) Tomas kom också dit och handlade med oss, skönt för då kunde han köra hem påsarna åt oss. På hemvägen hade vi tänkt gå till parken en stund men eftersom det regnade så gick vi hem. Tomas stannade här tills Bittan kom...
Äter deg, mumsigt!

Tisdag 17 juni
Idag hängde jag, Ebba, Jossan och Thelma i globen hela dagen. Vi gick i affärer, åt lunch, fikade och snackade. Det var verkligen jättemysigt och jag hittade midsommarklänningar till barnen så dom kommer vara så fina på fredag! Det var lite jobbigt att lämna Leia imorse för hon blev ledsen när jag skulle gå. Jag lovade henne då att jag skulle hämta henne tidigare men när jag kom till dagis ville hon självklart inte gå därifrån för hon hade så kul! De hade ju dansat och firat midsommar idag så hon var helnöjd. Efter dagis gick vi till parken och hade det bra. Ebba har verkligen börjat leka på riktigt, man ser hur hon gör allting precis som Leia. Det är verkligen kul att se, hon vill vara med de stora barnen och leka och dom är så gulliga med henne så det går jättebra!
Vi har tjejekväll nu här på kvällen så jag tror att vi tar och kryper ner i min säng sen och så får barnen somna där, det känns mysigast så...

Måndag 16 juni
Grattis grattis mamma på din födelsedag! Hoppas allt är bra nere på gotland och att du får många presenter : ) KRAM!
Storasyskonen pussar på sina småsyskon, det är ju sååå gulligt!

Vecka 24 - Flen

Söndag 15 juni
Cool tjej på stranden!

En härlig dag med både fiske och bad!

Lördag 7 juni - lördag 14 juni
En jättemysig vecka ute i Flen (Orrhammar)! Barnen har haft riktig semester, bara lekt och lekt....
skogspromenadTjejerna busar vid läggdags, det var världens pusskalas!

Vecka 23

Lördag 7 juni
Vi åker till Flen i en vecka, ska bo på Marias föräldrars landställe tillsammans med Maria, Albin och Elin! Ska bli såååå skönt!

Fredag 6 juni

Torsdag 5 juni
I eftermiddag ska vi på Hampus studentmottagning inne på söder!
image227
Onsdag 4 juni
Jag och Ebba var med på utflykten med dagis idag! Det var jättemysigt och Ebba sov i 2,5 timme i vagnen samtidigt som Leia sov 2 timmar på en filt så jag kunde ta det väldigt lugnt! Leia och Ebba var lite febriga imorse båda två men Leia ville ju absolut inte missa utflykten så vi följde med allihopa och gick sen hem när de andra gick till dagis. Vi var i en park borta i plantskoleområdet så det var inte långt hem!
image225
image226

Tisdag 3 juni
Jag och Maria ska idag ta en promenad in till söder. Jag ska handla en studentpresent till Hampus och vara barnvakt åt Elin en stund medan Maria ska iväg på fotmassage.
Allt gick bra på söder, presenterna blev inhandlade och jag köpte äntligen en ny stekpanna för ett presentkort jag fått av mamma!
Jag och Ebba hämtade Leia och Albin medan Maria fixade punkan på deras vagn. VI gick hem hit så efter ett tag kom Maria och Elin hit så lekte vi allesammans. På kvällen stekte vi pannkakor till utflykten imorgon och till middag, mumsigt!

Måndag 2 juni
image224

Jag och Ebba hade idag en lugn dag. Hon sov 2,5 timme på mig på förmiddagen så då låg jag och läste, sov och tittade på tv. Efter det damsög vi av här hemma och gick sen ut i det fina vädret. Ebba cyklade med Leia på dagis, det tyckte hon var riktigt kul. Hon vill ju helst inte gå ifrån dagis på morgonen när vi lämnar Leia, hoppas det kommer hålla i sig till hösten då hon ska börja där!
På kvällen har vi haft tjejkväll eftersom Krippa är iväg och spelar golf. Barnen har varit så snälla och allt har gått jättesmidigt!

RSS 2.0