Vecka 42

Söndag 21 oktober
Idag har vi haft en riktigt mysig dag! Den började med en promenad in till söder där vi shoppade och åt lunch. Fick med oss en cabinväska och en synt hem, bra shopping alltså : ) Hade tvättstugan på kvällen och i samma veva kom mamma över med en massa mat och presenter... Väldigt skönt att slippa handa, laga mat och diska så tack snälla mamma! Tomas kom också hit och käkade samt kollade F1. Nu sover båda barnen gott så vi ska kolla tv...

Lördag 20 oktober
image97

Idag blev det bad på sandsborgsbadet och det var väldigt uppskattat hos båda barnen, jösses vad glada de bli! Måste försöka få det till en tradition att åka och bada på lördagar eftersom det är så himla mysigt... Annars en lugn dag, jag åkte och handlade mat alldeles själv. Ganska skönt att få komma iväg lite även om det inte blir så långa stunder.

Fredag 19 oktober - EBBA 6 månader!!!!!
Stort grattis till vår lilla älskade tjej som fyller ett halvår idag!

Nyfödd, 1 månad, 2 månader, 3 månader, 4 månader, 5 månader
image96
6 månader

På 6 månader har Ebba utvecklats i rasande fart, hon har:
- gått upp från 3.930 gram till 9.940 gram
- växt på längden från 52 cm till ca 72 cm
- fått två tänder
- lärt sig att vända sig från rygg till mage och från mage till rygg
- lärt sig att sitta upp, även om hon ramlar ibland
- lärt sig att äta mat, viss mat gillar hon inte men mackor, spaghetti och gröt är mumsigt!
- lärt sig att busa och leka (speciellt med syrran)

Världens goaste och gladaste 6-månaders tjej har vi!!! Hon tackar för alla gratulationer....

Jag och Ebba skulle idag åkt och storhandlat med Emma och Love men eftersom vi var klantiga nog att inte ta ur bilbarnstolen ur bilen innan Krippa åkte till jobbet så kunde vi inte åka med. Istället gick vi upp till globen där vi mötte Malin och Ida. Vi fikade med dem och shoppade loss, hittade så himla mycket fina barnkläder som det var superrea på! Fick 2 klänningar, 2 par byxor, en tjocktröja, en body och ett par badbyxor för 250 kr! Det är så kul att handla barnkläder så jag kan inte låta bli, speciellt inte när det är så billigt!!!

Torsdag 18 oktober
Idag är det mammaträff med kompisgänget hemma hos Malin! Först ska jag och Ebba följa med Emma och Love till tandläkaren, Emma ska laga ett hål så då tar vi hand om Love. Efter det går vi gemensamt till årsta och plockar upp Karin på vägen. Ska bli jättekul!

Onsdag 17 oktober
image88

Mina små fina flickor, dom är ju för goa tillsammans!

Idag har vi haft en vilodag här hemma jag och Ebba. Vi har lyckats damsuga och städa upp lite, men mest har vi bara umgåtts och vilat! Det var lite trångt i sängen i natt för vi låg där alla 4, väldigt mysigt men ganska så trångt! Det var lite kul för helt plötsligt hör jag "Hej Ebba" från Leia, då har Ebba kommit åt henne och Leia vaknat och tror att Ebba är vaken. Ebba vaknar så klart och tittar upp och ger Leia ett stort leende sen somnar båda om! Ja, klockan var bara 4 eller nåt så det var ju tur det!

Tisdag 16 oktober
Idag var det dags för öppna förskolan igen, den här gången tillsammans med Malin och Ida (Ida får inte gå på måndagar när det bara är för 0-8 månaders bebisar)... Karin och Emma hängde också på en stund med sina barn. När vi varit där några timmar åkte jag in till stan tillsammans med Malin och Ida, mamma hämtade Leia idag så då kan man ju passa på att besöka city. Vi åt lunch på kulturhuset med Malins systrar och mamma och sen gick vi genom gamla stan till medis där vi tog t-banan hem. En riktigt härlig dag! Mamma och Leia hade köpt med sig Thai-mat när de kom, lyxigt värre! Det är ju så skönt att slippa laga mat och diska, det uppskattar verkligen!

Måndag 15 oktober
Idag var jag och Ebba iväg och handlade lite på förmiddagen. Efter lunch så träffade vi Karin, Emma, Kajsa och Iréne (samt deras bebisar förståss), vi gick allesammans i samlad trupp till öppna förskolan. Där fikade vi och barnen "lekte" och sen var det sångstund. Ebba verkligen älskar sångstunderna, ledarna där tycker det ser så kul ut när hon hoppar och skrattar, de frågade tom idag om Leia sjunger de här sångerna hemma mycket eftersom Ebba verkar känna igen varenda en... Ja, vi sjunger ju faktiskt en del här hemma, vi funderar på att blir de nya "tre tenorerna" för lika högt som dom kan vi i alla fall sjunga (även om det kanske inte låter riktigt lika bra).

Kommentarer
Postat av: Farmor/Bittan

Hej! Vilka goa glada och snälla flickor! Det är alltid kul med allsång och det är inte så noga hur det låter, huvudsaken att man tar i. :) Hoppas att pappa sjunger med, han var så blyg när han var liten, han tyckte inte om att sjunga men han lyssnade gärna på musik. Kram till alla tre tenorer och "basen".

2007-10-17 @ 21:45:20
Postat av: Pappa

Stort GRATTIS på ½-årsdagen gumman. Jösses va stor du börjar bli nu.

Vi ses om några timmar.
Puss och Kram : )

2007-10-19 @ 10:03:46
Postat av: mormor

Hej sötnos 6 månader redan.Du ser så välmående ut och alltid nybadad.Ha en fin kväll med storasyster.Puss

2007-10-19 @ 15:14:41
Postat av: Farmor

Grattis till världens gladaste och gulligaste 6-månaders tjej!
Puss xxxxx

2007-10-19 @ 17:22:15
Postat av: Mormor

Åh vilken liten badnymf.Idag fick vi lite kontakt igen. Snart kan vi gå och gunga bara du och ajg. Puss

2007-10-21 @ 20:38:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0