Vecka 41

Söndag 14 oktober
En väldigt lugn hemmadag, Ebba följer schemat och även idag har vi hela familjen kunnat gå och lägga oss för att sova 1,5 timme mitt på dagen. Det är ju så skönt, vi är verkligen riktiga sovfantaster här hemma : ) Har haft tvättstugan också så nu är allt rent och det är skönt. Leia är så söt som vill hjälpa till där nere, så fort man hämtar nycklarna så rusar hon till dörren och säger "Leia med, jaa, Leia med" och sätter på sig sina skor!

Lördag 13 oktober
Idag har vi varit på kalas! Grattis Walter som fyller år!!! Passade på att fira Hannes också för det har vi ju inte gjort... Det var väldigt trevligt, vi höll på att komma för sent för hela familjen somnade på förmiddagen men som tur var kom Leia och väckte oss en kvart innan vi skulle vara där : ) Ebba följer schemat och det passar bra in i Leias sovtid så nu kan vi sova när vi är trötta (fast det är väl alltid skönt, även om man inte är trött?)... På kvällen kollade vi på fotbollen och hade en skön lördagkväll när barnen somnat...

Fredag 12 oktober
image86
Fick den här fina bilden av Malin idag, är från förra fredagen när vi var och badade...


Jag och Ebba var hemma även idag och tog det lugnt, Ebba följde sitt schema så jag passade på att vila när hon sov... Vi plockade lite i Leias rumt och fixade lite småsaker men annars har vi mest vilat och lekt... När Leia kom hem satt Ebba i gåstolen inne i hennes rum medan jag pysslade i köket. Helt plötsligt hör jag Leia säga "oj oj oj, nej Ebba inte så" och sen " oj oj, Leia städa så mycket, Ebba inte göra så"... Ebba hade då dragit ner hennes lilla duk på hennes bord där hon dukat så fint så Leia plockade upp allt och sen drog Ebba ner den igen! Konstigt att hon inte blev arg, hon bara städade och sa snällt till Ebba att inte göra så : )

Torsdag 11 oktober
Idag hade jag och Ebba en väldigt lugn och skön hemmadag. Vi har mest legat på soffan och tagit det lugnt... Ebba är förkyld och har lite feber så vi tyckte det var bäst att stanna hemma och om hon är sjuk så är det nog bäst att även jag tar det lugnt : ) Vi har kollat lite på ett schema som Anna Wahlgren skrivit, bara för att få lite struktur i vardagen. Idag följde Ebba detta schema till punkt och pricka, nästan lite läskigt! Det är inget vi ska hålla benhårt på men det kan vara skönt med lite rutiner i alla fall....

Onsdag 10 oktober
Idag är det mammaträff hos Maria (Malins syster) med det gamla vanliga kompisgänget, ska bli sååå kul att träffa dem!
image85
Ebba trivs bra i Loves gunga!

Ja, det blev lite ändringar i sista minuten så mammaträffen gick av stapeln hemma hos Emma och Love istället. Det gick ju bra det med, då hade vi väldigt väldigt nära och Emma slängde ihop en jättegod risotto så mätta och glada var vi! Love har mängder med leksaker så alla barnen hade kul och sen sov allihopa samtidigt! Dom är så väluppfostrade våra barn! Jag kunde gå iväg och hämta Leia själv medan de andra kollade Ebba (som sov), jätteskönt att få hämta henne i lugn och ro! Så kul att se hur mycket hon faktiskt verkar samtala och leka med de andra nu... Mest med fröknarna men även en hel del med barnen... Sån otrolig skillnad mot i våras, vi är så glada att vi bytt dagis!

Tisdag 9 oktober

Ebba och Ida äter...

Imorse kom Malin och Ida hit, de flydde från sitt hem eftersom värden tapetserar deras lägenhet. Vi fikade medan barnen sov och sen fick de äta lunch tillsammans. Maria kom hit när barnen ätit klart och då gick vi till globen där vi vuxna fick käka lunch. Barnen skötte sig exemplariskt så vi vuxna hade en riktigt trevlig dag! På kvällen kom Bittan hit med jättegod mat och hon lekte en massa med Leia, tack tack Bittan!

Måndag 8 oktober
Idag är det öppna förskolan som gäller  på eftermiddagen, ska gå dit med Emma, Love, Kajsa, Alma, Karin, Tova, Iréne och Noelia så det blir nog skoj!

Precis när jag började bli hungrig och skulle göra någon enkel lunch ringde Emma och frågade om jag ville komma och äta där! Hon hade lagat en massa och ville ha sällsis, trevligt trevligt! Ebba fick alltså leka med Love och jag fick äta en god lunch. När vi ätit gick vi ut och träffade Karin och Kajsa med sina döttrar och vi gick tillsammans till öppna förskolan. Där lekte barnen, vi vuxna fikade och sen hade vi sångstund...

Efter dagis gick vi till parken där vi lekte en massa, riktigt kul att springa runt i löven nu när det är höst....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0